Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Parlaments vēlas slēgt pirātiskās sporta pārraides 30 minūšu laikā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Parlaments strādā pie lēmuma, kas varētu pieprasīt slēgt pirātiskās sporta pārraides vien pusstundas laikā. Lai to spētu īstenot ātrāk un optimālāk, paši autortiesību turētāji varētu būt vieni no oficiālajiem ziņotājiem.

    Pēdējos gados Eiropas Parlaments aktīvi strādā pie tā, lai kontrolētu šo pirātisko veidu, kas nodrošina gan dažādu sporta notikumu, gan citu video saturu nelegālo straumēšanu internetā. Jaunais piedāvājums ir slēgt šīs pārraides nieka 30 minūšu laikā pat bez kāda īpaša tiesībsargājošo iestāžu lēmuma. Video satura pārraides pārtraukšanai būtu jānotiek gandrīz nekavējoties no brīža, kad ir saņemta oficiāla ziņa un brīdinājums. Lai šo iniciatīvu padarītu sekmīgāku, to varētu papildināt ar noteiktiem dalībniekiem, kuri tad var oficiāli ziņot par pirātiskajām vietnēm, lai tās slēgtu.

    Reklāma

    Tomēr iniciatīvai ir aktīva opozīcija, kura nevēlas, lai tas tiktu pieņemts, jo uzskata, ka jau šobrīd ir daudz dažādu regulējumu, ar kuru palīdzību ir iespējams efektīvi slēgt pirātiskās sporta pārraides, kā arī bloķēt aicinājumus uz terorismu video veidā. Šeit kā viens no galvenajiem punktiem ir tas, ka ātra video materiāla straumēšanas slēgšana pat bez oficiāla sprieduma, varētu skart arī ļoti daudz oficiālu pārraižu. Līdz ar to veidojot gan negodīgu konkurenci, gan ierobežojot šo autoru un lietotāju tiesības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma