Web Analytics
More
    Reklāma

    Programmatūras kļūdas dēļ “Mustang Mach-E” elektriskais krosovers var kļūt neiedarbināms

    Jaunākie raksti

    “Ford” elektriskais krosovers “Mustang Mach-E” programmatūras kļūmes dēļ var palikt ar tukšu 12V akumulatoru, kas savukārt var novest pie tā, ka auto vispār nav iedarbināms pat situācijās, kad tā baterijas ir pilnībā uzlādētas. Nu, gluži kā benzīna auto!

    Normālos apstākļos akumulators tiek lādēts, ņemot elektrību no galvenās baterijas, kura uz priekšu dzen riteņus, tomēr “Mustang Mach-E” gadījumā tas tā nenotiek, kad auto ir pie uzlādes iekārtas un lādējas. Kad 12V akumulators neizbēgami paliks pilnīgi tukšs, “FordPass” lietotne auto īpašniekam paziņos, ka auto atrodas “deep sleep” režīmā un tas nebūs iedarbināms.

    “Ford” problēmu atzinuši, norādot, ka radusies programmatūras kļūme mašīnas jaudas agregāta vadības blokā. Ražotājs cenšas mierināt, ka problēma skārusi ļoti nelielu skaitu elektrisko Mustangu, konkrētāk, auto, kuri ražoti 3. februārī vai līdz tam. Jau tiek gatavots attālinātais atjauninājums (over-the-air update), taču visvienkāršākais veids, kā problēmu novērst ir ierasties dīlera salonā.

    Programmatūras problēmas elektroauto nav nekāds jaunums – “Volkswagen” aizkavēja “ID.3” nonākšanu tirgū, jo auto programmatūrā bija lērums kļūdu, turklāt, tās visas nebija pilnībā atrisinātas arī tad, kad auto beidzot nonāca tirgū. Problēmas skārušas arī “Polestar”, jo šī ražotāja mašīnas braukšanas laikā pēkšņi var pazaudēt jaudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma