Web Analytics
More
    Reklāma

    GeForce RTX 30 Series videokaršu darbību uzlabos Resizable BAR iespēja

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš AMD lepojās ar Smart Access Memory tehnoloģiju – kopā ar 500. sērijas sistēmplati un Radeon RX 6000. sērijas videokarti tiek sasniegts līdz pat 13% kadru skaita sekundē uzlabojums datorspēlēs.

    AMD Smart Access Memory ļauj Windows sistēmās piekļūt visai videokartes atmiņai, lai paātrinātu darbību un iegūtu papildus veiktspēju videospēlēs, kas atbalsta šādu iespēju. Šobrīd ir pieejam tikai tad, ja izmantojam AMD 500 sērijas sistēmplates (piemēram, AMD X570), AMD Ryzen 5000 sērijas procesorus (un dažus atsevišķus AMD Ryzen 3000 procesorus), kā arī AMD Radeon RX 6000 sērijas videokartes. Ja mums ir šādi dzelži, tad varam cilpot uz BIOS un aktivizēt “Above 4G Decoding” un “Re-Size BAR Support” funkcijas. AMD sola diezgan jūtamus ieguvumus, kad izmantojam Smart Access Memory.

    Reklāma

    Nvidia tikko paziņojusi, ka Resizable BAR, kas ir tā pati AMD Smart Access Memory ideja, tiek palaista tautās. Resizable BAR izmantošana arī sola iegūt 10% kadrus skaita pieaugumu, bet ar Resizable BAR viss nav tik vienkārši, jo nāksies meklēt rokā ne tikai GeForce RTX 30 Series videokarti.

    Nvidia Resizable BAR varēs aktivizēt tikai tad, ja izmantosi ne tikai GeForce RTX 30 Series videokarti, turklāt nāksies piemeklēt arī sistēmplati ar Resizable BAR atbalstošu BIOS atjauninājumu, kā arī nāksies sagaidīt GeForce RTX 30 Series videokartes VBIOS atjauninājumu.

    Nvidia Resizable BAR gan ir arī plusi, jo Nvidia sadarbojas ar AMD un Intel – Resizable BAR darbosies kopā ar AMD Zen 3 procesoriem un arī sākot no Intel 10. paaudzes Core procesoriem.

    Resizable BAR būs iespējojams arī klēpjdatoros, bet te katrs klēpjdatora ražotājs izlems, kuram modelim pienākas iegūt klāt pāris spēļu kadrus sekundē.

    Sākotnēji Nvidia Resizable BAR varēs izmēģināt kopā ar 17 spēlēm, to skaitā ir Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla un Watch Dogs Legion.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma