Web Analytics
More
    Reklāma

    “Xiaomi” oficiāli apstiprina iesaistīšanos elektroauto biznesā

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu kompānija “Xiaomi” oficiāli apstiprinājusi iepriekš izskanējušās runas par savu iesaisti elektroauto ražošanā. Uzņēmums līdz ar savu iesaisti elektroauto tirgū plāno investēt apmēram pusotru miljardu dolāru, savukārt nākamo 10 gadu laikā tiek gatavotas vēl 10 miljardu dolāru investīcijas. Šobrīd vēl nav atklāts, kur tiks piedāvātas jaunās mašīnas.

    “Xiaomi” savu iesaisti elektroauto tirgū apstiprinājuši, taču tiek vēstīts, ka ideju apsver arī citi Ķīnas tehnoloģiju giganti “Baidu” un “Huawei”, kuri arī vēlas daļu no elektroauto pīrāga. Šis tirgus Ķīnā jau šobrīd ir itin piesātināts gan ar vietējiem ražotājiem, gan kompānijām no Eiropas un Ziemeļamerikas. Tiek prognozēts, ka šogad elektroauto tirgus Ķīnā pieaugs par vismaz 50 procentiem.

    Kā ziņo Bloomberg, “Xiaomi” pie lēmuma nonākuši salīdzinoši ātri – uzņēmums par šo jomu sācis interesēties vien pirms dažiem mēnešiem, bet lēmums pieņemts pēdējo nedēļu laikā. “Xiaomi” savu elektroauto ražošanu, visticamāk, uzticēs kādam sadarbības partneriem, taču tiek vēstīts, ka tas nebūs kāds no esošajiem autoražotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.04.2021 10:31

    MI LOGO arī mainījies :)/ būs lieliski budžeta auto no GEELY ,gaidīsim jaunpienācēju EV tirgū un pie XIAOMI oficiālajiem izplatītājiem ACC Distribution Baltijā:)

    Reklāma