Web Analytics
More
    Reklāma

    “Look Labs” izlaiž pirmo digitālo aromātu un pārdod to kā NFT

    Jaunākie raksti

    Šķiet, ka trakums ap digitālo mākslu tikai pieņemas spēkā, iezīmējot virzienus, kādi iepriekš nevienam pat nenāca prātā. Berlīnē dibinātā skaistumkopšanas un dzīvesstila studija “Look Labs” laidusi klajā pirmo digitālo aromātu, kas desmit eksemplāros kā NFT (non-fungible token) ievietots izsoļu platformā “Rarible”.

    Parfimērijas ūdens “Cyber” NFT versija izstrādāta sadarbībā ar Monreālā dzīvojošo mākslinieku Šonu Karuzo (Sean Caruso). Darbs pie aromāta digitālās versijas izveides tika uzsākts 2020. gada oktobrī, galveno uzmanību pievēršot vides ilgtspējai. Tā fiziskā versija iegūta, “izmantojot tuvo infrasarkano staru spektroskopiju”, taču pats digitālais mākslas darbs attēlots “spektra datu veidā”.

    Reklāma

    Attiecībā uz aromāta NFT izveidi, Karuzo norādījis, ka viņu šajā gadījumā iedvesmoja fiziskās smaržu pudelītes forma un oriģinālais iepakojums. Viņš atklāj, ka gribējis radīt fotoreālistisku smaržu pudelītes atveidojumu ar izgaismojamu etiķeti. Pircējs, iegādājoties kādu no šiem desmit digitālo smaržu eksemplāriem, dāvanā saņems īpašās kolekcijas “Cyber” fiziskās smaržas. Uz to pudelītes uzlīmētā OLED etiķete iedegas sarkanā krāsā, kad tai pieskaras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    30.03.2021 17:30

    Tas nozīmē tikai to, ka pasaulē ir pārāk daudz naudas. :) Vēl viens “lohatrons”. Cena jau 736$…

    0952
    30.03.2021 19:17

    no ss.earth sludinājumiem 2045.g.
    pērku NFT purkšķus, apmaksa digikoinu projekcijās. dabīgās smakas nepiedāvāt.

    Reklāma