Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek pētīta pilnībā no atjaunojamiem resursiem ražotas aviācijas degvielas lietošana

    Jaunākie raksti

    Sauszemes transports virzās bateriju un ūdeņraža šūnu virzienā, tomēr risinājums nākotnei nepieciešams arī aviācijā – viens no lielākajiem lidmašīnu ražotājiem pasaulē “Airbus” kopā ar sadarbības partneriem uzsācis pētījumu, komerciālo pasažieru lidmašīnu lidojumos izmēģinot 100% no atjaunojamiem resursiem ražotu aviācijas degvielu.

    Pētījumā speciālisti centīsies izprast šīs degvielas ietekmi uz lidmašīnas radīto emisiju daudzumu un arī tās sniegumu. Lidojumos tiks lietota “Airbus A350-900” lidmašīna, kuru darbina “Rolls-Royce Trent XWB” dzinēji. Pirmie testu lidojumi, pārbaudot visu sistēmu darbību, tika veikti “Airbus” bāzē Tulūzas pilsētā Francijā. Aprīlī sāksies testi gaisā, kas turpināsies rudenī – testa lidmašīnai sekos cits lidaparāts, mērot emisiju daudzumu. Paralēli notiks testi arī uz zemes, pētot degvielas izmantošanas iespējas lidostu darbības nodrošināšanā. Iegūtie rezultāti pēc tam tiks salīdzināti ar līdz šim izmantotās degvielas rādītājiem.

    Reklāma

    “Airbus” pārstāvis Stīvens Le Moings paskaidroja, ka šobrīd lidmašīnas lieto degvielu, kurai maksimālais atļautais atjaunojamās degvielas piemaisījums ir 50 procenti. Izmēģinājums ļaus gūt ieskatu, kā lidmašīnu dzinēji strādā ar degvielu no atjaunojamiem resursiem. Tas būs solis šādas degvielas sertifikācijas virzienā komerciāliem lidojumiem, vienlaikus pētot ieguvumus videi, ko sniedz šāda degviela pretstatā klasiskajai aviācijas degvielai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma