Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pēta veidus, kā uzlabot portatīvo datoru dzesēšanu ar izbīdāmas pamatnes palīdzību

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple pieteicis jaunu patentu, kas šoreiz ir saistīts ar izbīdāmu sekciju savos portatīvajos datoros, lai uzlabotu dzesēšanas un gaisa plūsmas iespējas.

    Patenta pieteikumā ir redzami vairāki risinājumi, no kuriem daļa ir saistīta ar ekrāna enģes mehānismu, kas atvēršanās brīdi datorā aizmugurē varētu izvirzīt atvērumu, caur kuru efektīvi plūstu gaiss un dzesētu portatīvo datoru. Vēl viens risinājums ir šo atvērumu veidot datora vidusdaļā, ko lietotājs varētu atvērt manuāli vai arī ar kādu automātisko mehānismu. Šie risinājumi gan nav kaut kas ļoti oriģināls un jauns, jo līdzīgu risinājumu atverot ekrāna eņģi piedāvā ASUS ROG sērijas portatīvie datori.

    Reklāma

    Avots: PatentlyApple

    Šādu atvērumu mērķis ir sniegt iespēju saglabāt portatīvo datoru mobilo un mazo izmēru, kā arī neaizņemt lieku vietu pašā portatīvajā datorā, bet sniedzot tiem iespēju sasniegt lielu jaudu. Apple, sākot no 2015. gada, strādā un attīsta pasīvo dzesēšanas sistēmu, jo, piemēram, jaunie MacBook Air modeļi nav saņēmuši iekšējos ventilatorus. Tāpat M1 procesors šobrīd ir pietiekami efektīvs, lai sniegtu pietiekami lielu jaudu ar zemākiem resursiem un uzkaršanu, vispārīgi samazinot ventilācijas nozīmi, tomēr tas problēmu neatrisina pavisam.

    Avots: PatentlyApple

    Jaunajos patentos redzams, ka ekrāna enģes varētu būt iespējams kustināt plašākā amplitūdā, tādējādi uzlabojot datora lietošanu un pārskatāmību. Tāpat speciālais atvērums varētu kalpot kā datora pacēlums, uzlabojot kopējo ergonomiku un tieši klaviatūras lietošanu. Tomēr kā jau ierasts, šis ir tikai patents, kas norāda uz Apple nākotnes vīziju savos portatīvajos datorus, lai tos padarītu efektīvākus un jaudīgākus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma