Web Analytics
More
    Reklāma

    Džeks Dorsijs savu pirmo tvītu pārdevis kā NFT par gandrīz trīs miljoniem dolāru

    Attēls: Reuters

    Jaunākie raksti

    Pirms vairāk nekā divām nedēļām, 5. martā, “Twitter” CEO Džeks Dorsijs savu pirmo tvītu kā NFT (non-fungible token) bijis izlicis izsolē par sākuma cenu 2.5 miljoniem ASV dolāru. Nu, var teikt, precīzi 15 gadus pēc šī tvīta tapšanas tas kā digitāls aktīvs pārdots par 2 915 835,47 USD. Izsolē uzvarēja Sina Estavi – blokķēdes kompānijas “Bridge Oracle” CEO, kurš  savā īpašumā ieguva Džeka Dorsija parakstītu un autentificētu tvīta digitālo sertifikātu.

    Dorsijs sava tvīta NFT ievietoja “Ethereum” blokķēdē, tāpēc to iegādāties varēja par “Ethereum” valūtu. Savukārt pati izsole norisinājās platformā “Valuables by Cent“. “Twitter” CEO bija paziņojis, ka izsoli noslēgs tieši tvīta 15. gadadienā 21. martā. Estavi savu pēdējo piedāvājumu izteica pirmdien un uzvarēja, par tvītu samaksājot 1630,5825601 ETH “Ethereum” kriptovalūtā. No pārdošanas cenas Dorsijs ieguva 95%, savukārt “Valuables by Cent” – 5%.

    “Twitter” CEO norādījis, ka visu nopelnīto konvertējis bitkoinos un ziedojis labdarības fondam “GiveDirectly Africa Response”, kas palīdz cilvēkiem, kurus smagi ietekmējusi Covid-19 pandēmija.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Fufcix
    24.03.2021 15:41

    pasaule jūk prātā
    pārdod
    noļ celih, huj ģesatih

    ddfdf
    24.03.2021 17:56

    tiešām, šī civilizācija ir slima. Bitkoinu miljardieri, youtube miljonāri, kamēr cilvēki, kas būtu pelnījuši būt bagāti: mendmāsas, ugunsdzēsēji utt, dzīvo nabadzībā.

    Reklāma