Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” vadītājs Džeks Dorsijs savu pirmo tvītu radījis kā NFT un izlicis izsolē

    Jaunākie raksti

    Laiks skrien straujiem soļiem, un 21. martā apritēs veseli 15 gadi kopš “Twitter” izpilddirektors Džeks Dorsijs (Jack Dorsey) uzrakstīja savu pirmo tvītu, kas vienlaikus bija pats, pats pirmais ieraksts “Twitter”. Šis tvīts ir leģendārs, un kāds to netiešā veidā varēs iegūt savā īpašumā.

    Dorsijs šo tvītu izveidojis kā NFT (non-fungible token), kas pēc būtības ir neaizstājams digitālais aktīvs. Kāpēc neaizstājams? Jo tas ir unikāls, autentisks un tikai viens šāds eksistē. “Twitter” CEO šo NFT caur blokķēdē balstītu platformu izlicis izsolē. Jāsaka uzreiz, ka pārdošanā nav pats tvīts, kas joprojām ir un būs atrodams “Twitter”, bet gan tvīta digitālais sertifikāts, kas ir unikāls, jo to parakstījis un autentificējis pats Džeks Dorsijs.

    Šobrīd par to piesolīti 88888,88 ASV dolāru, bet, ja rocība to atļauj, tad vari piedāvāt vairāk, un, iespējams, tiks pie šī īpašā tvīta digitālā sertifikāta.

    Jāpiebilst, ka pēdējos gados un īpaši šobrīd populāra kļuvusi digitālā māksla, ko kā NFT caur kriptomākslas platformām pārdod gan slavenības, gan vienkāršie mākslinieki. Tie parasti ir viena eksemplāra darbi, ko dažiem māksliniekiem izdevies pārdot par vairākiem miljoniem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma