Web Analytics
More
    Reklāma

    “Canoo” demonstrē ļoti universālu elektrisko pikapu praktiskai lietošanai dabā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražošanas jaunuzņēmums (start-up) “Canoo” pēdējo gadu laikā strādājis pie dažādu elektroauto izstrādes, bet tagad internetā noplūdušas fotogrāfijas ar gaidāmo elektrisko pikapu.

    Topošais auto visādā ziņā ir unikāls, vispirms jau sākot ar tā ārējo izskatu. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka veidojot šo mašīnu, viņi mēģinājuši izmantot katru pieejamo centimetru lietderīgi. Vispirms uzmanību jāpievērš kravas kastei, kas standarta izpildījumā ir apmēram 1,80 metrus gara. Tomēr iespējams iegūt vēl apmēram 60 centimetrus, izmantojot otro kravas kastes grīdas slāni, kad atvērtas kastes durvis. Tāpat iespējams izvietot “sienas”, kas priekšmetus nodala citu no cita.

    Ražotājs sola, ka mašīnu varēs izmantot elektroierīču darbināšanai, norādot, ka, piemēram, celtniecības instrumentus var lietot visu dienu, bet mašīnas nobraucamais attālums samazinās par ne vairāk kā 10 procentiem. Kravas kastei iespējams uzstādīt speciālus karkasus, to pārvēršot par telpu nakšņošanai.

    Mašīna būs pieejama divās versijās – ar vienu vai diviem elektriskajiem motoriem. Aprīkots ar diviem motoriem, šis elektriskais pikaps attīstīs 600 zirgspēkus. Baterijas specifikācija pagaidām netiek atklāta, bet ražotājs sola, ka mašīna varēs nobraukt vairāk nekā 300 kilometrus ar vienu uzlādi. Par salonu zināms tikai tas, ka tajā tiks lietoti īpaši izturīgi materiāli.

    Plašāka auto specifikācija tiks izziņota tuvāk brīdim, kad auto nonāks ražošanā. Gaidāms, ka pirmās piegādes varētu notikt ap 2023. gadu, bet jau šī gada 2. ceturksnī plānots uzsākt iepriekšpārdošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Meeris
    15.03.2021 04:22

    Noapaļots cybertruck idejiskais līdzinieks.

    Arthurio Zandonus
    15.03.2021 17:52
    Reply to  Meeris

    Nu nē, cybertrukk izskatās pēc Elektrotaisnstūrparalēlskaidņa
    Šis izskatās pēc minivena ar hromosomas defektu.

    Reklāma