Web Analytics
More
    Reklāma

    Google sniegs 25 miljonu dolāru lielu palīdzību, lai atbalstītu sieviešu vadītu uzņēmējdarbību

    Jaunākie raksti

    Starptautiskajā sieviešu dienā, kuru kā ierasts atzīmējam 8. martā, uzņēmums Google paziņoja par 25 miljonu dolāru lielu atbalstu bezpeļņas organizācijām un sociālajiem uzņēmumiem, kas iestājas par sieviešu tiesībām un vienlīdzību.

    Google to nodēvējis par Impact Challenge (latviski ietekmes izaicinājums), kura mērķis ir norādīt uz sistēmas barjerām un nevienlīdzību, sniedzot sievietēm pieeju ekonomiskajai vienlīdzībai, iespējām būvēt savu finansiālo neatkarību un attīstīt uzņēmējdarbību. Katrai organizācijai un uzņēmumam, kas vēlēsies piedalīties šajā programmā, būs iespējams saņemt līdz pat 2 miljoniem dolāru lielu finansiālo palīdzību, kā arī mentora un dažāda cita veida atbalstu no Google.

    Reklāma

    Pieteikumi tiek pieņemti līdz 9. aprīlim. Papildu tam “Google.org” prezidente Žaklīna Fullere (Jacquelline Fuller) norādīja, ka tiks investēts vēl viens miljons dolāru, lai palīdzētu sievietēm Indijā, sniedzot iespēju viņām piekļūt gan internetam, gan to izmantot, lai attīstītu savus uzņēmumus, no kā līdz šim sievietes ir turējušas diezgan patālu.

    Tāpat Google strādā pie tā, lai Google Pay lietotnē bez maksas būtu redzamas uzņēmumu lapas, norādot, ka tās izmanto šo servisu. Tāpat būs iespējams speciāli norādīt, ka tieši daiļais dzimums vada uzņēmumu, ko īpaši izcels pieejamā informācija Google Maps servisā un Google meklētājā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    12.03.2021 10:50

    Kas tas par seksismu? Būtu labāk atbalstījuši cilvēkus ar kustību traucējumiem, vai citām veselības problēmām, kam grūti iekļauties sabiedrībā bez iedalīšanas dzimumos!

    Rudolfs
    12.03.2021 11:40
    Reply to  Skābene

    Es domāju mums ir nedaudz grūtāk saprast kontekstu šādām iniciatīvām. Tajā pasaules galā vēljoprojām valda uzskats, ka sievietēm jāsēž mājās un jāvaktē bērni. Un attiecīgi vīrieši ir tie kas ir vadītāji etc. Mūsu galā šāda veida aizspriedumi ir mazāk izplatīti un mums arī netrūkst sievietes vadošajos amatos.

    Piekrītu, ka diez vai pumpējot naudu tieši sievietēm var risināt šo problēmu.

    0952
    12.03.2021 11:04

    kautko atminos lasījis, ka google ir bijuši skandāli ar seksuālo izmantošanu darba kolektīvā, nez vai nav mēģinājums pielabināt sabiedrības viedokli.
    es gan ļoti uzmanīgi uz to visu skatītos, reizēm ir tā ka vakar sakars ir abpusēji ok, šodien jau viena no pusēm to uztver kā piespiešanu. modernās pasaules labumi reizēm tiek iekaroti ar antīkās pasaules metodēm.

    Reklāma