Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija sadarbosies ar Ķīnu Mēness zinātniskās stacijas izveidē

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Krievija un Ķīna apvienojušas spēkus un kopīgi plāno izveidot Mēness zinātnisko staciju. Abu valstu kosmosa aģentūras otrdien nākušas klajā ar paziņojumu, ka parakstīts līgums par Starptautiskās zinātniskās Mēness stacijas būvniecību.

    Abas lielvalstis vairākus mēnešus sprieda par šo partnerību. Galvenais iemesls tam bija Krievijas šaubas, vai pieņemt NASA piedāvājumu un piedalīties “Gateway” programmā, par kuru jau rakstīju un kas principā arī paredz Mēness kosmosa stacijas izveidi. Nu Krievija ir izlēmusi par labu sadarbībai ar Ķīnu, lai abas kopā veidotu, tā teikt, konkurētspējīgu objektu.

    Reklāma

    Pašlaik zināms tas, ka šī Mēness zinātniskā stacija, pie kuras strādā Krievija un Ķīna, būs “eksperimentālu pētījumu komplekss”, kas atradīsies vai nu uz Mēness virsmas, vai riņķos apkārt Mēness orbītai. Vārds “eksperimentāls” nav lietots bez iemesla – izpētes darbi nebūs no tiem ierastākajiem, un paredzēts, ka cilvēki bieži vien izkāps arī uz Mēness.

    Ar Krieviju parakstītais līgums, ļoti iespējams, iezīmē jaunu progresu Ķīnas centienos neatpalikt no konkurentiem un piedalīties Mēness izpētē. Izskatās, ka Ķīnai jau arī īsti daudz variantu nav, ar ko sadarboties šajā jomā. Saskaņā ar Kongresa pieņemto likumu 2011. gadā – NASA ir aizliegts veidot partnerību ar Ķīnu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma