Web Analytics
More
    Reklāma

    Electrolux Well Q7 bezvadu putekļsūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Sadzīves tehnika pavisam noteikti ir viena no tām jomām, kur modernās tehnoloģijas ir labi sajūtamas un mums krietni atvieglo dzīvi. Iepriekš esam rakstījuši vairākiem robotizētajiem putekļsūcējiem un šoreiz paplašināsim šo sadaļu ar Electrolux Well Q7 bezvadu putekļsūcēja apskatu. Iepriekš es pats esmu lietojis vairākus Electrolux Ergorapido sērijas produktus un man ir skaidras šādu bezvadu vertikālo putekļsūcēju lietošanas nianses.

    Ar Well zīmolu Electrolux Latvijā jau piedāvā logu un virsmu tīrītājus, un tagad veikalu plauktos ir nonākuši arī bezvadu putekļsūcēji. Uz testu saņemtais Well Q7 modelis Latvijā maksā no aptuveni 280 eiro un piedāvājumā atrodas pa vidu starp šī paša zīmola Well Q6 un Well Q8 modeļiem.

    Reklāma

    Jaunajam putekļsūcējam salīdzinot ar priekšgājēju ir krietni lielāka sūkšanas jauda un ierīce ir saņēmusi uzlabotu filtru sistēmu, kas neļauj smalkiem putekļiem izkļūt ārpus gružu konteinera. Tāpat produkta iepakojumā saņemsim divas grīdas birstes, kā arī īpašu šauru teleskopisku birsti ar kuru varēsim piekļūt īpaši šaurām vietām.

    Šis putekļsūcējs uzlādējas statīvā, kas uz grīdas stabili stāv pateicoties mazām gumijas kājiņām. No sākuma man bija pagrūti to stabili “uzkarināt” uz lādētāja, bet ar laiku piešausimies to izdarīt uzreiz. Ērtāk šo statīvu novietot pret sienu, lai putekļsūcēja ievietošanas brīdī statīvs nešļūc prom no mums. Zem statīva varam ērti satīt barošanas vadu, lai tas nelec acīs un netraucē apkārtējiem. Kad putekļsūcējs uzsāks uzlādi, tas ar gaismas un skaņas signālu mums par to paziņos, kā arī uz ierīces redzēsim gaismas diožu deju. Tādējādi uzskatāmi zināsim, kad ierīce sāk uzlādes procesu.

    Uzlādēts šis putekļsūcējs darbosies līdz 50 minūtēm

    Putekļsūcējam ir divi darbības režīmi – normālais un “booster”, jeb paaugstinātas jaudas. Pirmajā gadījumā ierīce darbosies līdz 50 minūtēm ilgi un būs diezgan klusa, bet jaudīgajā režīmā šis putekļsūcējs būs paskaļš (ap 77 dB) un izlādēsies aptuveni 14 minūšu laikā. Jāsaka, ka jaudīgais režīms tiešām nodrošina spēcīgu sūkšanu un uz paklājiem to var ļoti just – putekļsūcēju ir pagrūti stumdīt. Jāpiezīmē, ka gaisa plūsma gružu kastē veidota tā, lai putekļsūcēja jauda būtiski nesamazinātos, kad tā piepildīsies ar netīrumiem.

    Ierīcē iebūvēto Li-ion akumulatoru pilnībā varēsim uzlādēt aptuveni 4.5 stundās. Kad tā uzlādes līmeņa indiktorgaismiņas vairs nemirgo, ierīce būs uzlādēta. Ražotājs arī norāda, ka ierīces akumulators ir viegli nomaināms, tomēr iesaka to darīt pie autorizēta servisa speciālistiem. Tā ir svarīga nianse, jo šādām ierīcēm uzreiz pēc filtriem nākamā komponente, kas strauji nolietojas ir tieši akumulators.

    Komplektā iekļautas vairākas noderīgas birstes

    Uz ierīces roktura atradīsim divas pogas. Ar vienu varam ieslēgt/izslēgt ierīci, bet otra regulē motora jaudu. Uz testu esam saņēmuši gaišo modeli, bet vēl eksistē arī tumši zilā putekļsūcēja versija. Tāpat attēlā zemāk apskaties paša roktura formu, tā ir ļoti ergonomiska un ērta ikdienas lietošanā.

    Roktura aizmugurē ir ievietots ļoti noderīgs teleskopisks uzgalis, ko varam uzspraust uz izņemamās (jeb rokas) putekļsūcēja daļas un rezultātā varēsim ērti piekļūt dažādās šaurās vietās vai notīrīt putekļus, piemēram, no lampām. Reāli noderīga lieta!

    Putekļsūcēja standarta komplektā ir iekļautas divas grīdas birstes. Augšējo ražotājs iesaka izmantot uz cietajiem grīdas segumiem, bet apakšējā lieti noderēs mājokļos ar paklājiem. Tai ir arī iebūvēts ar kājas piespiedienu aktivizējams nazis, kas palīdzēs no birstes sariem nogriezt tur sapinušos matus un putekļus. Pie tam, šo tīrīšanas režīmu varam ieslēgt neatkarīgi no tā vai ir ieslēgts pats putekļsūcējs.

    Tāpat šim putekļsucējam varam atsevišķi piepirkt BedPro Power birsti, kas aprīkota ar birsti, gumijas joslām un ultravioleto apgaismojumu, lai mēs varētu kvalitatīvi veikt matraču un citu mīksto mēbeļu tīrīšanu.

    Putekļsūcēja rokas daļu izņemt ļoti viegli

    Tālāk apskatīsim putekļsūcēja vidējo daļu. Tā principā ir ietvars putekļsūcēja izņemamajai rokas daļai un atrodas starp birsti un rokturi. Rokas daļu izņemt ir pavisam vienkārši, mums pat nebūs jāspiež nekādas pogas vai slēdži. Te arī gribu piezīmēt, ka putekļsūcēju varam vertikālā stāvoklī nolikt jebkur un nevajadzēs pieliekties, lai paceltu to no zemes, ja uzkopšanas procesā būs jānovāc no grīdas kaut kādas mantas.

    Putekļsūcēja rokas daļai ir ļoti ērti izveidots rokturis, kas ļauj ierīci izmanto dažādos leņķos. Šāda pieeja man šķiet krietni praktiskāka nekā modeļiem ar vienkārši taisnu rokturi. Kopumā šis putekļsūcējs man šķiet diezgan pasmags un tas ir noderīgi, kad to izmantojam šļūkājot pa grīdu. Tad zemu izbalansētis smaguma centrs vismaz uz cietajiem segumiem pat ir pluss, jo ierīce slīd uz priekšu pēc inerces. Rokas daļa sver 1.4 kilogramus un tas man jau šķita samērīgs svars, lai to varētu ilgāku laiku noturēt rokā. Pozitīvi, ka rokas daļa ļoti viegli un intuitīvi ieklikšķ savā vietā kopējā ierīces korpusā. Tāpat sūkšanas procesā ļoti labi ir saredzamas baterijas uzlādes līmeņa indikatorgaismiņas un varēsim paātrināt savu darbu, ja redzēsim, ka ierīce drīz varētu izlādēties.

    Mazgājams filtrs

    Gružu tvertni dabūt nost ir ļoti viegli, ir jāpiespiež brūnā plāksne (šīs krāsas versijas gadījumā) putekļsūcēja rokas daļas priekšpusē un varēsim atvienot šo detaļu. Tās tilpums ir 0.4 litri un tas nav pārāk daudz. Lai ierīces dzinējā un arī atpakaļ istabā netiktu izpūsti putekļi, tiek izmantoti vairāki filtri. No sākuma ir plastmasas sietiņš, tad seko divi porolona tipa gabaliņi un visbeidzot HEPA līmeņa mazgājams filtrs. Tas spēj aizturēt 99.99% putekļu, kuru izmērs ir 1 μm. Filtru komplekta ESKW1 tirgus cena ir aptuveni 20 EUR. Filtrus ieteicams mazgāt reizi mēnesī zem vēsa tekoša ūdens un Electrolux rekomendē tos mainīt reizi 6 mēnešos.

    Kopumā ierīce ar birsti ir 1,1 metrus augsta un tas ir ērts augstums, lai arī garāki cilvēki varētu sūkt putekļus lieki nesaliecoties. Tāpat noderīgi, ka putekļsūcējs ir nolokāms pilnībā horizontāli līdz zemei un tas ļaus izsūkt netīrumus arī zem gultas un citām zemām vietām. Plus, birste ērti lokās pa labi un kreisi, lai varam piekļūt un iztīrīt istabas stūrus. Abas komplektā iekļautās grīdas birstes ir aprīkotas ar pamatīgu apgaismojumu, kas ļauj ļoti labi saskatīt putekļus. Electrolux norāda, ka apgaismojums, salīdzinot ar Ergorapido sērijas modeļiem, ir būtiski uzlabots un tagad gluži vienkārši redzēsim tālāk un labāk.

    Secinājumi – praktisks bezvadu putekļsūcējs

    Kopumā varam redzēt, ka Electrolux ir uzbūvējis pamatīgu un ērti lietojamu putekļsūcēju gan rokas, gan pilnajā darbības režīmā. Ierīcei komplektā ir iekļautas vairākas birstes, kas ļauj ierīci efektīvi izmantot uz dažādiem grīdas segumiem un piekļūt neērti šaurām vietām. Ierīce ir pasmaga, taču smaguma centrs ir novietots zemu un tas pat nāk talkā, jo inerces vadīts šis putekļsūcējs vismaz uz cietajiem grīdas segumiem “skrien” pats. Noderīgi ir tas, ka šo putekļsūcēju varam vertikāli novietot arī ārpus statīva un grīdas birstē iestrādātais apgaismojums ļauj pamanīt vēl neizsūktās virsmas. Motors būtiski nesamazina jaudu pat tad, kad gružu kaste ir pilna, taču to es labprāt redzētu ietilpīgāku. Normālajā darbības režīmā solītās 50 darbības minūtes ļaus mums izsūkt pietiekami plašas teritorijas un servisā viegli nomaināmais akumulators nodrošinās ilgmūžīgu šādas ierīces darbību.

    Piesakies uz Electrolux Well Q sērijas putekļsūcēju bezmaksas testu!

    Kursors.lv sadarbībā ar Electrolux visiem tehnoloģiju faniem piedāvā iespēju
    praktiski iepazīties ar jaunākajiem Electrolux putekļsūcējiem, lai varētu dalīties ar
    saviem iespaidiem un palīdzēt ar padomu citiem lietotājiem.

    Tev ir iespēja būt vienam no pirmajiem, kurš izmēģinās jaunumu Latvijas tirgū –
    Electrolux Well Q sērijas putekļsūcēju, ja:

    • Putekļsūcējs Tev ir uzticams palīgs katru dienu vai pārdienās, ne reizi mēnesī,
    • Tev ir interese par mūsdienīgiem, ilgtspējīgiem un funkcionāliem
      putekļsūcējiem,
    • Tev ir vismaz 400 draugu Facebook vai Instagram platformās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    06.03.2021 09:40

    Apskats ļoti labs. Bet vai tā varētu būt, ka šis vēl nemaz nav pieejams veikalos?

    Reklāma