Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pēdējo sešu gadu laikā ik mēnesi ir nopirkusi kādu uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Pēdējo sešu gadu laikā uzņēmums Apple ir iegādājies apmēram 100 citu uzņēmumu, kas nozīmē, ka citu biznesu pārņemšana notiek reizi trīs četrās nedēļās, tomēr tas nenozīmē, ka Apple iegādājas sev interesējošas kompānijas pēc sirds patikas.

    Šī informācija paziņota kārtējā akciju turētāju sapulcē, kurā arī informēts par to, ka Apple iepriekšējā ceturksnī ir ieņēmusi ~91,51 miljardu eiro, kas ir vislielākie trīs mēnešu ieņēmumi tā vēsturē. Kad Apple izvēlas iegādāties citas kompānijas, tas parasti ir saistīts tieši ar tehnoloģiskajām iespējām un pieejamo talantīgo darbaspēku.

    Reklāma

    Pēdējās desmitgades lielākais pirkums par ~2,46 miljardiem eiro bijis austiņu un bezvadu skaļruņu uzņēmums Beats, kas savā ziņā ļāvis šobrīd aizsākt tieši savu austiņu līniju, un pēdējā laikā arvien mazāk un mazāk dzirdam par jaunumiem no Beats. Salīdzinoši nesen, 2018. gadā, Apple iegādājās mūzikas atpazīšanas servisu Shazam par ~329 miljoniem eiro, kas tagad ļāvis to pilnībā integrēt savā Control Center un Apple Music.

    Jau Apple rašanās brīdī Stīvs Džobs un Stīvs Vozņaks bija pietiekami tālredzīgi, lai iegādātos tajos laikos ļoti revolucionāru risinājumu, kas bija tieši datora interfeiss un peles kursors, bez kā mēs nespējam iedomāties mūsdienu datoru lietošanu. Tiesa, nav tā, ka Apple iegādājas visus uzņēmumus pa labi un pa kreisi, jo līdz šim ir redzams, ka šie lēmumi tiek ļoti un stingri pārdomāti, pirms tiek veikts gala lēmums. Viena no skaļākajām informācijām, kas nesen parādījās medijos, bijusi saistīta ar to, ka Īlons Masks 2013. gadā Timam Kukam piedāvājis iegādāties Tesla, bet Apple CEO nav pat pamanījies atbildēt Maskam.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma