Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Tab A7 LTE (SM-T505) apskats – vai budžeta klasē var būt jēdzīgs planšetdators?

    Jaunākie raksti

    Vai planšetdatoram ir vieta 2021. gadā? Samsung un Apple domā, ka ir gan! Faktiski šie divi giganti ir vienīgie no mūsu pusē plaši zināmiem zīmoliem, kas vēl piedāvā planšetdatorus, turklāt tie pieejami vairākās cenu kategorijās.

    Iepriekš apskatījām Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, kas bija viens no glītākajiem un ātrākajiem planšetdatoriem pasaulē, bet nu ir kārta drīzāk budžeta klases Samsung Galaxy Tab A7 LTE modelim. Galaxy Tab A7 izceļas ar zemu cenu (par 300 eiro jau pieejams LTE modelis pie sakaru operatoriem, Wi-Fi only modeļa cena ir 240 eiro), kamēr lētākais konkurents no Apple varētu būt iPad 10.2 2020 ar A12 Bionic procesoru (šo dēvē arī par Apple iPad 8th Gen), bet tā cena ir aptuveni 530 eiro bez mobilo datu modema.

    Reklāma

    Vismaz manās acīs Galaxy Tab A7 ir izklaidei paredzēts planšetdators, jo tam nav irbuļa, tam nav nekādu drošības risinājumu (pirkstu nospiedumu lasītājs), kā arī planšetdators ticis pie visai labiem (kopskaitā četriem) skaļruņiem ar Dolby Atmos. Arī reklāmu materiālos tiek likts liels uzsvars uz spēļu un filmu baudīšanu, bet par darbu piemirsts pavisam.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma:  Android 10; One UI 2.1
    • Ekrāns: 10.4 collu IPS LCD 1200 x 2000, 6:10 malu attiecība, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm SM6115 Snapdragon 662 (11 nm) astoņi kodoli (4x 2.0 GHz Kryo 260 Gold un 4x 1.8 GHz Kryo 260 Silver), Adreno 610 video apakšsistēma
      RAM un atmiņa: 32 GB + 3 GB RAM, 64 GB + 3 GB RAM, iespēja pievienot microSD atmiņas karti līdz 1 TB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), 4G
    • Aizmugurējā kamera: 8 megapikseļi, 1080p video ar 30 fps
    • Pašiņu kamera: 5 megapikseļi, 1080p video ar 30 fps
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, ātra akumulatora uzlāde, USB Type-C
    • Izmēri un svars:  247.6 x 157.4 x 7 mm, 476 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 7040 mAh ar ātro uzlādi
    • Krāsas: Dark Gray, Silver, Gold
    • Cena: ap 300 eiro (Wi-Fi + 4G) pie sakaru operatoriem vai 240 eiro (Wi-Fi only)

    Izskats un uzbūve

    Samsung ar Galaxy Tab S7+ 5G uzstādīja manās acīs ļoti augstu latiņu planšetdatoru uzbūvei un ekrāna izskatam, tāpēc Galaxy Tab A7 gaidīju ar nelielu satraukumu, jo cenu starpība starp šiem diviem planšetdatoriem ir grandioza. Faktiski Galaxy Tab A7 būtu dēvējams par lētāko planšetdatoru no lielajiem ražotājiem, kas būtu tā vērts, lai izskatītu konkrētā planšetdatora iegādi.

    Uzbūves ziņā Galaxy Tab A7 veicas tīri labi – pircējs saņem metāla aizmuguri nosedzošo vāku, kas piešķir ierīcei stingrību, izturību un arī visai patīkamas sajūtas, kas paņem planšetdatoru rokās. Galaxy Tab A7 izmanto noapaļotas sānu malas, kas šķiet ļoti ierasti un vienkārši, atšķirībā no Galaxy Tab S7+ 5G, kas bija kā vecie, labie iPhone. Metāla vākam ir arī plastmasas ielaidums, aiz tā paslēptas Wi-Fi un mobilo datu sakaru antenas.

    Galaxy Tab A7 labajā sānā ir skaļuma un ekrāna bloķēšanas pogas, apakšdaļa ir USB Type-C pieslēgvieta un apakšas kreisajā stūrī paslēpusies arī 3.5 mm austiņu spraudņa pieslēgvieta. Planšetdatoram ir tikai viena galvenā un viena pašiņu kamera. Pirkstu nospiedumu lasītājs šim planšetdatoram nav.

    Ap ekrānu ir visai platas apmalēs, bet tās nav kritiski platas. Jāņem arī vērā, ka Galaxy Tab A7 slēpj četrus skaļruņus, lai nodrošinātu visai pamatīgu skanējumu. Galaxy Tab A7 arī ticis pie Dolby Atmos.

    Diemžēl Galaxy Tab A7 nav gandrīz nekādas ekosistēmas – šis planšetdators nav saņēmis irbuli, tam arī netiek piedāvāts viedais aizsargamciņš ar iebūvētu tastatūru. Galaxy Tab A7 papildu klāt var iegādāt tikai parastu aizsargmaciņu, kas kalpo arī par atbalsta kāju. Bet neko daudz vairāk no mājas lietotājam paredzētas izklaides ierīces arī gaidīt nevajadzētu.

    Ekrāns

    Planšetdatoram ir 10.4 collu IPS LCD ekrāns ar 1200 x 2000 izšķirtspēju un 6:10 malu attiecību, kā arī tas darbojas ar 60 Hz. Te nekas pārdabisks tehniskajās niansēs arī netiek gaidīts no šādas cenas planšetdatora.

    Par Galaxy Tab A7 laikam būtu jāsaka tā – tu iegūsti to, par ko maksā. Samsung gan sola, ka šis ir IPS tehnoloģijas ekrāns, bet man tas vairāk atgādina labu TN matricu, jo skatu leņķi ir visai čābīgi pie tumšākiem ekrāna izgaismojumu līmeņiem. Vidēji spilgts (ap 50%…60%) ekrāns rāda vislabāko attēlu. Toties par to Galaxy Tab A7 ticis pie pieņemamas melnās krāsas attēlojuma, kas no sāna nekļūst pelēcīgi sudrabota.

    Ekrāns ir pieņemami spilgts, ziemas gaismā pie loga istabā spilgtumu jātur aptuveni uz 50%, patālāk no loga – ap 40%. Lēšu, ka Saules staros vasarā Galaxy Tab A7 ekrāns nebūs labi saskatāms, jo tam ir visai pamatīgi atspīdumi, kaut arī spilgtums varētu būtu pietiekams. Vēl viena mikro sūdzība – ir visai grūti notīrīt Galaxy Tab A7 ekrānu no pirkstu nospiedumiem. Droši vien izmantots kāds lētāks un mazāk efektīvs oleofobiskais pārklājums.

    Ja nebūtu problēmas ar skatu leņķiem, tad savai cenai Galaxy Tab A7 izpelnītos 9 no 10 punktiem. Ja ņemam vērā skatu leņķus, tad ekrāns tiek pie 6 vai 7 punktiem no 10.

    Akumulators

    Galaxy Tab A7 ir 7040 mAh akumulators, kas ir vidēji ietilpīgs planšetdatoram. Te jāņem vērā, ka Galaxy Tab A7 nav neko dikti jaudīgs, kā arī ekrāns nav ļoti spilgts OLED, tāpēc akumulators tērēsies lēnāk, bet tas ir ļoti atkarīgs no planšetdatora pielietojuma.

    YouTube video skatīšanās noēd aptuveni 12 līdz 15% stundā, kamēr spēlīšu spēlēšana var tērēt 20% līdz pat 25% stundas laikā. Tipiski gan spēlītes noēdīs tuvāk 20%, nevis 25%, ja vien nemēģināsi darbināt kādas ļoti prasīgas spēles, piemēram, Call of Duty.

    Jārēķinās, ka Galaxy Tab A7 būs visai ilga akumulatora uzlāde. Testam saņemtajam Galaxy Tab A7 līdzi nenāca oriģinālā uzlādes ierīce, bet ar man pieejamajām uzlādes ierīcēm nācās uzgaidīt vairāk nekā divas ar pusi stundas līdz akumulators bija pilns. Tiek gan solīts, ka Galaxy Tab A7 prot izmantot 15W uzlādi, bet jāņem arī vērā pamatīgā akumulatora ietilpība.

    Iespējas

    Galaxy Tab A7 sinhronizē jūsu Galaxy viedtālruni, lai jūs nekad nepalaistu garām ienākošos zvanus vai īsziņas. Tātad jūs vienmēr būsiet lietas kursā. Kad atrodaties ārpus Wi-Fi zonas, ir nodrošināts automātiskais tīklājs. Droši savienojiet savu Galaxy viedtālruni un planšetdatoru, lai ērti koplietotu datus.

    Samsung Galaxy Tab A7 kopā ar Knox nodrošina augsta līmeņa aizsardzību Jūsu privātie dati tiek aizsargāti pret ļaunprogrammatūrām un ļaunprātīgiem uzbrukumiem, izmantojot tehniska nodrošinājuma un vairākslāņu Knox drošības platformu.

    Nodrošiniet bērniem digitālu telpu mācībām un rotaļām – Samsung Kids piedāvā drošu un jautru vietu, kur bērni var mācīties un rotaļāties. Ar ģimenei draudzīgām aktivitātēm, kas paredzētas, lai izklaidētu un mudinātu bērnus mācīties, attīstīties un uzplaukt. Vienkārši pieskarieties Samsung Kids ātrajā panelī un palaidiet lietotni.

    Veiktspēja

    Galaxy Tab A7 ir saņēmis Qualcomm Snapdragon 662 (11 nm) astoņu kodolu procesoru kopā ar 3 GB RAM, kas nebūt neizklausās daudz, bet varu teikt, ka mājas izklaides ierīcei arī neko daudz vairāk šobrīd neprasās. Vienīgais, ko varēja vēlēties ātrāku, ir iebūvētā atmiņa, kas ir ļoti, ļoti lēna pat budžeta klases ierīcei. Atmiņas lēnums tad arī, visticamāk, ir galvenais pudeles kakls planšetdatora ātrdarbībā.

    Interesantā kārtā Galaxy Tab A7 ļoti veiksmīgi tiek galā ar modernām un prasīgām spēlēm, piemēram, PUBG un Call of Duty. Ar PUBG bija manāms, ka Galaxy Tab A7 nedaudz pamocījās, bet Call of Duty darbojās bez jebkādām grūtībām. Protams, spēles ir patīkamāk spēlēt kopā ar nedaudz jaudīgākām ierīcēm, bet Galaxy Tab A7 pārsteidzoši labi tika ar tām galā.

    Noteikti jāņem vērā, ka Galaxy Tab A7 pieejams ar 32 GB vai 64 GB atmiņu, turklāt 32 GB versijā tikai puse ir brīva pēc visu atjauninājumu uzstādīšanas. Dažas lietotnes, pāris modernas spēles un ielādēta mīļākā seriāla sezona var iebūvēto atmiņu aizpildīt ļoti ātri. Galaxy Tab A7 varēsi pievienot microSD atmiņas karti līdz 1 TB, bet jāņem vērā, ka pārcelt atmiņas kartē var ne visu saturu.

    Par Galaxy Tab A7 ikdienas veiktspēju esmu negaidīti pozitīvi noskaņots. Protams, jāņem vērā, ka ar laiku planšetdatora atmiņa piemēslosies, un tad gan varētu prasīties pēc vismaz 4 GB RAM. Ilgākā termiņā neizdevās palietot Galaxy Tab A7, par šo niansi var tikai spekulēt. Kopumā par Galaxy Tab A7 veiktspēju, ņemot vērā planšetdatora cenu, dodu 7 no 10 punktiem.

    Fotogrāfijas

    Gluži kā daudzi citi planšetdatori, arī Galaxy Tab A7 ticis pie ļoti švakām kamerām. Vienīgais, ko labu varu par galveno kameru pateikt – tā visai pareizi attēlo krāsas. Bet izšķirtspēja ir zema, nav nekādas attēla stabilizācijas, kā arī Galaxy Tab A7 kamerai ir palielas problēmas ar autofokusu.

    Katrs pats var novērtēt zemāk pievienotās Galaxy Tab A7 fotogrāfijas un ielikt savu atzīmi.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka par 240 eiro (Wi-Fi only versija) vai 300 eiro (Wi-Fi + 4G) Galaxy Tab A7 ir visai labs pirkums mājas izklaidei, jo planšetdators neuzrāda nekādus untumus video atskaņošanai un arī prasīgās spēles ir ļoti labi baudāmas planšetdatora lielajā ekrānā. Netipiski sev pat aizrāvos ar Call of Duty spēli, jo lielāka izmēra ekrāns dod iespēju ērtāk izvietot ekrānpogas un saskatīt pretiniekus.

    Galaxy Tab A7 izmantoti šai cenai ļoti labi materiāli un arī ekrāns ir spējīgs šādas cenas planšetdatoram. Akumulatora darbības laiks un ietilpība ir lieliska planšetdatora cenai, uzlāde varēja būt ātrāka. Tikai labus vārdus var sacīt par Galaxy Tab A7 skaņu, tā pārsniedz gaidīto, ja vien neizdodas skaļruņus aizspiest ciet ar plaukstām.

    Kā potenciālo pircēju mani mazāk skumdinātu 32 GB atmiņa, bet 3 GB RAM ir kaut kas tāds, kas liktu divas reizes apsvērt izvēli par labu Galaxy Tab A7. Jā, šobrīd ar mazu lietotņu skaitu Galaxy Tab A7 ir izmantojams bez lielām aizturēm, bet bērni mēdz uzpildīt viedierīces ar ārprātīgu lietotņu skaitu un vēl vājprātīgāku saturu. Konkurenti (Huawei un Lenovo) līdzīgā cenā piedāvā arī tos pašus 3 GB RAM vai arī 4 GB RAM, bet tad tie nāk kopā ar MediaTek procesoru, kas noteikti nebūtu mana pirmā izvēle.

    Patika

    • cena
    • uzbūve un materiāli
    • procesora jauda pietiek arī spēlēm
    • akumulatora darbības laiks

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • tikai 3 GB RAM
    • nav pirkstu nospiedumu nolasītāja
    • nav nekādu papildiespēju, kas saistītos ar darbu
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    20.02.2021 19:43

    Kkas nav ar tām Apple cenām. Par 530eur jau būs ar LTE.

    Reklāma