Web Analytics
More
    Reklāma

    “McLaren” prezentējuši savu jauno plug-in hibrīdu “Artura”

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados britu superauto ražotājs “McLaren” nebija prezentējis jaunus ielas modeļus. Ar to domāti pilnīgi jauni auto nevis iepriekšējo modeļu uzlabotas versijas. Beidzot tas atkal noticis – “McLaren” prezentējis pilnīgi jaunu modeli, turklāt, šoreiz autoražotājs iesoļojis plug-in hibrīdu teritorijā, piedāvājot savu jaunāko modeli – “Artura”.

    Auto balstīts uz pilnīgi jaunas oglekļa šķiedras šasijas, kas ļāvis samazināt svaru. Visa aizmugurējā balstiekārta ir izstrādāta pilnībā no jauna. Mašīnas sirds un dvēsele šoreiz 3.0 litru V6 motors ar divām turbīnām un tas ir par 50 kilogramiem vieglāks nekā klasiskie “McLaren” V8 motori. Pats par sevi motors attīsta 577 zirgspēku jaudu, taču to papildina arī elektriskais motors, kurš sniedz papildus 94 zirgspēkus. Sistēmas kopējā jauda ir iespaidīgi 671 zirgspēki un 720 ņūtonmetru griezes moments.

    Reklāma

    Elektriskais motors palīdz nodrošināt jaudu un uzrāvienu zemos apgriezienus, taču, pateicoties 7,4 kWh baterijai, “Artura” var pārvietoties elektriskā klusumā 31 kilometru. Visu savieno 8-pakāpju automātiskā ātrumkārba, kurai nav atpakaļgaitas. Par braukšanu atpakaļgaitā rūpēsies elektriskais motors. Jauda tiek nodota tikai aizmugurējiem riteņiem, bet, lai jaudu pēc iespējas labāk nogādātu līdz ceļam, auto aprīkots ar elektroniski vadāmu LSD diferenciāli.

    “McLaren” lepojas ar faktu, ka, neskatoties uz elektromotoru un baterijām, auto padevies samērā viegls – tas sver gandrīz 1500 kilogramus. Ņemot vērā relatīvi nelielo svaru un jaudīgo dzinēju kombināciju, “Artura” līdz 100km/h spēs paātrināties 3 sekundēs, bet maksimālais ātrums tuvosies 330km/h.

    Šis modelis jebkurā gadījumā nav vājprātīgs trases auto, lai gan tas bez problēmām spēs braukt arī tur – auto aprīkots ar virkni mūsdienu palīgsistēmām, piemēram, adaptīvo kruīza kontroli, joslas saglabāšanas sistēmu, automātiskajām tālajām gaismām un citām sistēmām. 8 collu multimediju sistēma atbalsta “Android Auto” un “Google CarPlay”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma