Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija plāno aplikt ar nodokļiem kriptovalūtu darījumus

    Jaunākie raksti

    Aktivitāte kriptovalūtu jomā šķiet lielāka nekā jebkad, un aizvien jauni uzņēmumi, organizācijas un finanšu iestādes akceptē šo virtuālo naudu kā leģitīmu norēķinu līdzekli. Tikmēr Krievija plāno rīkoties drusku citādāk. Tapis zināms, ka Krievijas likumdevēji aktīvi gatavo jaunus tiesību aktus, lai apliktu ar nodokļiem tādas kriptovalūtas kā “Bitcoin”.

    Saskaņā ar Krievijas Valsts domes oficiālu paziņojumu – 15. februārī oficiāli apstiprināts likumprojekts par kriptovalūtu aplikšanu ar nodokļiem. Tas nozīmē, ka Krievijas valdības skatījumā kriptovalūtas, piemēram, “Bitcoin”, ir dēvējamas par īpašumu. Savukārt peļņu, ko lietotājs iegūst no kriptovalūtu tirdzniecības, nepieciešams aplikt ar nodokļiem. Skaidrots, ka šis nodoklis būs jāmaksā gan pašiem Krievijas un ārvalstu pilsoņiem, gan arī visām Krievijas un starptautiskajām organizācijām, kuras reģistrētas valstī.

    Reklāma

    Saskaņā ar likumprojektu – par darījumiem, kas veikti ar kriptovalūtām, būs jāziņo tajā gadījumā, ja ienākošo vai izejošo darījumu kopējā summa gadā pārsniedz 600 000 rubļu (ap 6720 eiro). Protams, ka par noteikumu pārkāpšanu pienāksies sods. Piemēram, par novēlotu ziņošanu vai neprecīzi sniegtu, maldinošu informāciju plānots piemērot sodu līdz 10% apmērā no ienākošajiem vai izejošajiem darījumiem. Savukārt par klaju ignoranci jeb nodokļu nemaksāšanu vai nepabeigtiem maksājumiem tiks piemērots sods 40% apmērā no nesamaksātajiem nodokļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.02.2021 13:38

    Visai loģiski,ka ienākumus apliek ar kapitāla pieauguma nodokli. Ja jau maksā nodokli par darījumiem ar vērtspapīriem, tad arī šie darījumi ir jāapliek ar nodokli.

    Dainis Bērziņš
    20.02.2021 11:08
    Reply to  Skābene

    Ko uzskati par pelnju? Btc ar 30k veertiibu vai btc ar 3k veertiibu? Kad ir liiknes augsgalaa, tad smelsi, kad lejaa, tad maksaasi klaat? Varbuut putins izdomaajis bitcoin taisnotaaju vai nelaus iesleegt maineri un usa poolaa ieskaitiit. Graapstaas pa gaisu, sen jau buutu ierobezots tas tirgus, ja vareetu. Gribas kaut kaa iesnjaakt no Teslas miljardiem zeenam.

    Krotow
    18.02.2021 16:53

    Varbūt tur var pieteikt arī visus Krievijā bāzēto hakeru izpirkšanas maksas pieprasījumus. Tipa uzlikt šiem reverso nodokli – lai džeki maksā valstij vai dabū pa muti no omona.

    KKTK
    19.02.2021 09:10
    Reply to  Krotow

    Žeki jau tā sen maksā kremil doļu, par jumtu.

    Skābene
    19.02.2021 09:43
    Reply to  KKTK

    Tur jau kremlis maksā džekiem algu un izpirkuma maksas iet federālajā budžetā, ar ko lāpa sankciju skarto budžetu! :)

    Last edited 3 years ago by Skābene
    Dainis Bērziņš
    20.02.2021 11:04

    Visai normaali buutu, ja zaudee uz valuutas svaarstiibaam, ka valsts visu kompensee. Kontrolees tikai sevi, jo var arii kontu atveert jebkuraa citaa valstii un ir kriptovaluutas, kuraam taapat klaat netiks. Tik pat labi var pirkt un paardot par tiem pasiem btc vai xml. Vajadzeetu arii, ja pacelaas rublja veertiiba – panjemt % no pelnjas. Aptaisiisies Putins.

    Reklāma