Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm, Microsoft un Google nevēlas pieļaut Arm pārdošanu Nvidia

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada septembra vidū izskanēja ziņa, ka videokaršu ražotājs Nvidia oficiāli uzsāk Arm Limited iegādi, kas varētu noslēgties tuvāko 18 mēnešu laikā. Protams, Nvidia vēl jāsaņem visas atļaujas no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas un Eiropas Savienības, lai darījums stātos spēkā. Arm procesoru ražotājiem licencē to dizainus un šī uzņēmuma pakalpojumus izmanto teju visi moderno mobilo un ne tikai mobilo ierīču ražotāji.

    Bloomberg ziņo, ka Qualcomm, Microsoft un Google esot izteikuši vairāku reģionu pretmonopola uzraugiem savas raizes par Nvidia un Arm apvienošanu. Teorētiski Nvidia un Arm apvienošana varētu liegt citiem uzņēmumiem pieeju pie Arm intelektuālā īpašuma.

    Reklāma

    Nvidia visu laiku uzsver, ka Arm pievienošana neietekmēšot iespēju tikt pie Arm licencēm procesoru ražošanai, bet šobrīd Qualcomm, Microsoft un Google norāda, ka Nvidia var būt problēmas distancēties no šādiem lēmumiem un nākotnes darījumiem.

    ASV Federālā tirdzniecības komisija (FTC) izmeklēšana darījuma apstiprināšanai vai liegšanai jau esot otrajā fāzē, kas nozīmē, ka FTC uzsākuši aptaujāt uzņēmumus, kuru darbību varētu ietekmēt Nvidia un Arm apvienošana.

    Avotsxda
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    17.02.2021 10:21

    gan jau uztrauc, ka nevis varētu liegt pieeju, bet ka licences maksās vēl dārgāk.

    Aigars Axx
    18.02.2021 02:29

    Nu, protams, Arm licencē procesoru dizainus…

    Reklāma