Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija vēlas, lai ES dalībvalstīm ir lielākas tiesības sodīt tehnoloģiju gigantus

    Jaunākie raksti

    Francija laikam vēlas kļūt par dadzi acī lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, jo tā uzstāj, lai tiktu paplašinātās Eiropas dalībvalstu iespējas un tiesības sodīt šos uzņēmumus pēc katras valsts ieskatiem.

    Decembrī Eiropas Komisija publiskoja divus tiesību aktus, no kuriem Digitālo tirgu akts atbildīs par to, lai šajos lietotņu veikalos primāri netiktu lobētas katra uzņēmuma lietotnes, bet otrs Digitālo pakalpojumu akts veidots ar domu, lai radītu vadlīnijas, pēc kurām šo servisu sniedzējiem nodrošināt drošu pakalpojumu lietotājiem.

    Reklāma

    Francija ir īpaši ieinteresēta otrajā aktā un vēlas, lai katrai Eiropas Savienības dalībvalstij būtu iespējams tos interpretēt individuāli un tādējādi arī tās sodīt pēc saviem ieskatiem. Tomēr tā kā Eiropas Savienība ir savienība, kurā šādas lietas pieņem kopā un lielajiem tehnoloģiju gigantiem būtu jāatbild tieši ES likumu priekšā, tad šis savā ziņā būtu bezprecendenta gadījums, kādai dalībvalstij sniedzot plašākas tiesības. Tas atkal ietekmētu ES vienoto tirgu.

    Šobrīd īpašas tiesības ir tikai Luksemburgai un Īrijai, lai izpildītu Eiropas Savienības likumus ārpus kārtas, jo tajās atrodas lielo tehnoloģiju gigantu Apple, Facebook un Amazon galvenās mītnes. Papildus Francija vēlas, lai tiktu mainītas dažas definīcijas Digitālajā pakalpojumu aktā, kurā iekļaut terminu par kaitīga saturu un dezinformāciju, aizstājot iepriekš lietoto nelegālo saturu. Tas precizētu to, kādā veidā, piemēram, Facebook un Twitter drīkst aizliegt publicēt saturu, īpaši pieminot Donalda Trampa situāciju janvārī.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma