Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija gatavojas piemērot nodokli lielajām tehnoloģiju kompānijām

    Jaunākie raksti

    Francija turpina īstenot savu plānu aplikt ar nodokli lielos tehnoloģiju uzņēmumus, un ekonomikas ministrs Bruno Le Mairs (Bruno Le Maire) cieši apņēmies to drīzumā novest līdz galam.

    Pēdējo pāris gadu laikā Le Mairs centies panākt nodokļu reformu. Arī daudzi citi ekonomikas ministri Eiropā uzskata, ka nav īsti godīgi, ka tehnoloģiju kompānijas gūst ieņēmumus vienā valstī, bet maksā nodokļus citai valstij. Tieši Bruno Le Mairs izvirzīja ideju par Eiropas digitālo nodokli lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, taču neieguva vienotu atbalstu no Eiropas valstīm. Tāpēc Francija izlēma iet savu ceļu un strādāt pie individuālas nodokļu reformas, kurai vadlīnijas jau gatavas.

    Reklāma

    Digitālā nodokļa piemērošanai Francija pašreiz izvirzījusi divus kritērijus:

    • Kompānijas ieņēmumi gada laikā visā pasaulē pārsniedz 750 miljonus eiro, savukārt Francijā – 25 miljonus eiro;
    • Kompānija nodarbojas ar preču, pakalpojumu tirdzniecību (Amazon, Uber, Airbnb un citi) vai reklāmas biznesu (Facebook, Google un citi).

    Ja uzņēmums atbilst šiem abiem kritērijiem, tam nodokļos jāsamaksā 3% no Francijā gūtajiem ieņēmumiem.

    Francija un ASV pēdējos pāris gadus ir strīdējušās par digitālo nodokli. 2019. gada augustā toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps un Francijas prezidents Emanuels Makrons panāca vienošanos, apsolot, ka Francijas valdība atcels šo nodokli tiklīdz OECD dalībvalstis kopīgi atradīs risinājumu par digitālā nodokļa piemērošanu. Taču kā redzam – risinājums nav rasts, un Francija arī nav no pacietīgākajām gaidītājām šajā jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vle
    28.11.2020 13:45

    Domāju drīz Francijai sekos sankcijas, vai pamatīgs atbildes gājiens.

    Krotow
    28.11.2020 13:51
    Reply to  Vle

    Vai arī līdzīga reakcija no visām lielo tiešaistes pakalpojumu sniedzēju klientu valstīm. Un ko tad? Aplikt ar sankcijām visu pasauli?

    john
    28.11.2020 15:04

    Pareizi dara, jo sie visi miljonari saucamie nodoklus nemaksa a parastie laudis, kam viens mazs veikalins spiests maksat visus nodoklus. Ja lielos mankarigos idiotus neaptures, tad driz vien pasaule ies boja,jo sie idini nesaprot nebus setnieka, tak sie dzivos sudos utt.

    Reklāma