Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify abonentu skaits sasniedzis 155 miljonus

    Jaunākie raksti

    Mūzikas straumēšanas serviss Spotify dalījies ar saviem pagājušā gada finanšu datiem, un pēdējā ceturksnī maksājošo lietotāju skaits sasniedzis 155 miljonus, bet kopējais aktīvo lietotāju skaits 345 miljonus.

    Gan abonentu, gan nemaksājošo lietotāju skaits attiecīgi audzis par 24% un 27%, salīdzinot ar 2020. gada 3. ceturksni, kurā šāds lietotāju sadalījums bija 144 un 320 miljoni. Līdz ar to Spotify sasniedzis pietiekami labus rezultātus, audzējot lietotāju bāzi. Tiesa, vidējā peļņa par lietotāju nokritusi par 8% līdz ~4,26 EUR, bet tas saistīts ar dažādām akcijām un zemākajām servisa cenām Krievijā un Indijā.

    Reklāma

    Avots: Spotify

    Tā kā straumēšanas serviss veic aktīvas investīcijas savā attīstībā, tad 2020. gadā kopumā zaudējumi bijuši 125 miljoni EUR. Tas gan saistīts ar ieguldījumiem savā podkāstu piedāvājumu, noslēdzot līgumus ar plaši zināmo Džo Roganu, kā arī Princi Hariju un viņa sievu Meganu. Pavisam nesen Spotify sāka testēt audiogrāmatu servisu, kas varētu būt nākamais lielais papildinājums.

    Tomēr parādījusies arī neliela kritika par to, ka Spotify investīcijas podkāstu jomā īsti nav nesušas vairāk lietotnes lejupielādes, kā arī krasi audzis maksājošo lietotāju skaits. Iespējams, ka pēc kāda laika mēs varētu ieraudzīt maksas podkāstu servisu ar speciālu saturu, kas pašam uzņēmumam būtu jauns ienākumu avots. Kopējais noskaņojums Spotify frontē ir pozitīvs un, notiek izaugsme, kā arī kopumā lietotāju skaits 2020. gadā ir audzis katru ceturksni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ciba
    05.02.2021 11:16

    Pirmkārt – aplāde/raidieraksts nevis podkāsts.
    Spotify aplāžu funkcionalitāte iekš iOS un Android bija vai štruntīga līdz šī gada janvārim. Čakarējās ierasta atsākšana un programma nemācēja atkopties vertikālajā režīmā no horizontālā. Tāda kakaina piegarša pārāk ilgi bija.
    Ir arī labāki rīki ar ko klausīties aplādes, bet tikai dēļ Rogana es lietoju Spotify aplādes. Tādā ziņā viņiem biznesa ideja vismaz uz mani nostrādāja.

    LAN
    06.02.2021 23:25
    Reply to  Ciba

    Lūdzu, nosauc tos rīkus!
    Man Spotify patīk jo atverot no jauna vari turpināt klasīties no vietas kur paliki + nav visādu DJ ierakstu kā Google Podcasts.

    Ivars
    05.02.2021 11:27

    Izmēģinot Tidal, par Spotify aizmirsu.

    Jēkabs
    05.02.2021 11:46

    Šodien saņēmu no spotify jocīgu e-pastu, bet ņemot vērā šo informāciju, diez vai tajā bija domāts “This is en[d]”.
    https://www.reddit.com/r/spotify/comments/lcildc/this_is_en/

    Aigars Axx
    07.02.2021 00:36

    Jā, podkāsts ir galīgi garām. Piekrītu raidierakstam, kaut arī nesaprotu, kāpēc nevarētu būt vienk raidījums vai tas pats ieraksts, kas ļoti labi izsaka notiekošā būtību.

    Reklāma