Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mini” nākotnē atteiksies no ādas lietošanas mašīnu salonos

    Jaunākie raksti

    Kā atklājis britu autoražotāja “Mini” galvenais dizaineris Olivers Helmeiers, uzņēmums nākamo gadu laikā savu automašīnu salonos atteiksies no ādas lietošanas. Tā ir daļa no izmainīta ražošanas procesa, ko “Mini” plāno ieviest savās nākamās paaudzes mašīnās, veicinot ilgtspējīgu autoražošanu.

    Kompānijas dati liecina, ka pērn 54 procenti no pasūtītajiem “Mini” bijuši ar ādas salonu. Atteikšanās no ādas ir viens no atslēgas punktiem “Mini” ilgtspējas plānos. “Nākotnē mums vairs nevajag lietot ādu, jo uzskatām, ka tas nav ilgtspējīgi. Esam pilnībā pārliecināti, ka spējam radīt augstvērtīgus un modernus auto arī bez ādas lietošanas salonā,” saka Helmeiers.

    Reklāma

    Tās gan nav vienīgās izmaiņas – parastajos auduma sēdekļos izmantotās auduma šķiedras pilnībā veidotas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem. Arī 70 procenti no polsterējuma veidoti no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

    Tas gan nemaina faktu, ka “Mini” arī nākotnē paliks “Mini”, uzņēmumam saglabājot dažādas tam raksturīgās īpašības vizuālajā noformējumā. “Mini ir jābūt jautram. Runa nav tikai par braukšanas dinamiku, bet arī par lietošanas ērtumu. Tās ir lietas, kuras būs nozīmīgas vienmēr. Mums pareizi jāizdara visas galvenās lietas, bet tām jāpievieno “Mini” šarms,” atzīmē autoražotāja galvenais dizaineris.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    04.02.2021 12:52

    Laikam pie vadības ruļļiem ir ticis kāds vegāns! Āda ir dabīgs materiāls, kas paliek pāri pēc tam, kad liellops aiziet desās vai burgeros. Dabīgs materiāls pats sadalās, atšķirībā no auduma, kas taisīts no pārstrādātām plastmasas pudelēm. Lai nu veicās Mini ar šo vegānisko pieeju. Cerams, ka arī plastmasa būs no kukurūzas, nevis naftas!
    Vai arī marketologi ir sarēķinājuši, ka var vairāk nopelnīt, ja ādas krēslus aizstāj ar džinsu salonu un tirgo mašīnas par tādu pašu cenu, kā iepriekš.

    Last edited 3 years ago by Skābene
    1253
    04.02.2021 13:58
    Reply to  Skābene

    a ko darīt, ja naudīgie pircēji sirgst ne tikai ar “mazāks auto par lielāku cenu” vainu, bet arī ar anoreksiju u.c. ēšanas traucējumiem?

    Teteris
    04.02.2021 15:54
    Reply to  Skābene

    Tā ir ļoti nepamatota un naiva pozīcija, ka āda tiek izmantota tikai no beigtiem dzīvniekiem. Tas diemžēl nespēj būt tālāk no patiesības. Pārsvarā āda tiek iegūta dzīvniekus nogalinot, jo pretējā gadījumā āda ir sīksta un to nevar normāli izmantot. Ar krokodiliem vēl trakāk. Neesmu vegāns vai veģetārietis, bet uzskatu, ka nav nekāda vajadzība pēc īstās ādas, ja bez tās var viegli iztikt

    Teteris
    04.02.2021 15:56
    Reply to  Teteris

    Ah, atvaino, nepamanīju, ka raksti, ka paliek pāri tam, kas aiziet desās. Jā, nu tas ir cits jautājums

    Krotow
    04.02.2021 13:50

    Būtu pārgājuši uz vegānu un psihologu ādas lietošanu salona apdarē. Tās mantas šobrīd netrūkst.

    1253
    04.02.2021 13:53
    Reply to  Krotow

    lai tapsē auto ar noģērēto pircēju ādām, kā tesla.

    Krotow
    04.02.2021 15:15
    Reply to  1253

    Hmmm, te iznāk labs distopijas krimiķa scenārijs. Kur pēc vispārēja lopkopības aizlieguma auto ražotāji medī konkurentu klientus, lai ar viņu ādām iztapsētu auto salonus.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Fufcix
    04.02.2021 19:06

    Jāekonomē pašizmaksa

    Khe
    04.02.2021 21:08

    Ļoti laba pieeja.

    digitalk
    04.02.2021 21:52
    Reply to  Khe

    kompānijas naudas makam.

    Reklāma