Web Analytics
More
    Reklāma

    “Toyota” pārspēj “Volkswagen” un 2020. gadā pārdod visvairāk automašīnu pasaulē

    Jaunākie raksti

    “Toyota” 2020. gadā izdevies pārspēt “Volkswagen” koncernu, atgriežoties līderpozīcijās kā autoražotājs, kurš pārdevis visvairāk automašīnu gada griezumā. “Toyota” tas izdevies pirmoreiz piecu gadu laikā, datiem liecinot, ka pandēmija vairāk skārusi “Volkswagen” koncernu.

    Japāņu autoražotājs pērn visā pasaulē pārdeva 9,5 miljonus auto, kas ir par 11,3 procentiem mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt visiem “Volkswagen” koncerna zīmoliem kopā pērn izdevās pārdot 9,3 miljonus mašīnu, kas ir 15,2 procentu kritums, salīdzinot ar 2019. gadu.

    Reklāma

    Faktiski visi autoražotāji saskārušies ar pārdošanas apjomu samazinājumu, cilvēkiem pandēmijas dēļ sēžot mājās un netiekot uz autosaloniem, kamēr arī paši saloni nereti strādā attālināti.

    “Toyota” pandēmiju izdevies pārciest labāk, pateicoties gana spēcīgam vietējam tirgum Japānā, kā arī kopējam Āzijas tirgum, kuru vīruss visā visumā ietekmējis salīdzinoši mazāk nekā Eiropu vai Ziemeļameriku.

    Pieprasījums pēc mašīnām sāka atgūties 2020. gada otrajā pusē, īpaši Ķīnā, kur ļoti strauji aug elektroauto popularitāte. To steidz izmantot visi, tostarp, “Toyota”, ziņojot, ka pērn 23 procenti no pārdotajām automašīnām bija hibrīdi vai elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma