Web Analytics
More
    Reklāma

    Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless apskats – premium materiāli un skanējums

    Jaunākie raksti

    Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless noteikti dēvējamas par luksusa klases bezvadu over-ear tipa austiņām, kuras iepriekš gribējās dēvēt par ļoti dārgu izlēcienu tiem, kuri ciena Sennheiser zīmolu un vēlas tikt arī pie šī ražotāja Bluetooth austiņu modeļa. Bet MOMENTUM 3 Wireless 399 eiro cena vairs nav tik dulla, kad paskatāmies uz Apple pēdējo veikumu AirPods Max, kas maksā jau 630 eiro.

    MOMENTUM 3 Wireless piedāvā visu, ko no šādas klases bezvadu austiņām var vēlēties – izmantoti lieliski materiāli, austiņas pavada visai vienkāršota lietotne, kas noder digitālā ekvalaizera darbināšanai, kā arī no MOMENTUM 3 Wireless varam sagaidīt visai spējīgu apkārtējas vides trokšņu slāpēšanu.

    Reklāma

    Sennheiser ar MOMENTUM 3 Wireless konkurē ar Sony un Bose over-ear tipa bezvadu austiņu augsto plauktu modeļiem, bet vismaz izmantoto materiālu ziņā Sennheiser nenoliedzami uzvar. Diemžēl neizdevās Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless nolikt blakus Bose Headphones 700 vai Sony WH-1000XM4, bet arī šeit man ir aizdomas, ka MOMENTUM 3 Wireless izgriež pogas skaņas kvalitātē.

    Pāris tehniskie dati

    • Frekvences: 6 Hz – 20 000 Hz
    • Savienojumi: Bluetooth 5.0 (SBC, aptX™, aptX™ Low Latency, AAC), USB Type-C, 3.5 mm austiņu, NFC
    • Akumulators: 330 mA, austiņas darbojas līdz 17 stundām
    • Uzlāde: USB Type-C, pilns akumulators aptuveni 2.5 stundās, 10 minūšu uzlāde dod vienas stundas darbību
    • Trokšņu slāpēšana: aktīvās trokšņu slāpēšana trīs režīmos (iespējota, atspējota un skaņas caurlaidība)
    • Mitruma noturība: nav
    • Krāsas: melna vai smilšu krāsas
    • Izmēri un svars: 231 x 193 x 104 mm, ap 310 gramiem (ražotājs svaru nenorāda, tas ir mans mērījums)
    • Cena: ap 399 eiro tīmekļa veikalos apskata tapšanas laikā

    Izskats un uzbūve

    Man ļoti patīk Sennheiser pieeja MOMENTUM 3 Wireless austiņu izskatam un vadības iespējām – te viss ieturēts vienkāršotā stilā, bet nav piemirsts par lielisku materiālu izvēli. Tā gadās ļoti reti, bet MOMENTUM 3 Wireless austiņu uzbūvē nav, kam piesieties. Protams, var kurnēt, ka šādā cenā pieklātos klāt dabūt nevis auduma aizsargmaciņu, bet ko cietāku, kas labāk aizsargātu MOMENTUM 3 Wireless, kad tās iemet somā kopā ar citām līdzi stiepjamām lietām.

    Šoreiz Sennheiser izvēlējies MOMENTUM 3 Wireless aplaimot ar īstas ādas mīkstajām uzlikām un āda izmantota arī galvas stīpas mīkstināšanai. Šāda pieeja varētu izsaukt dzīvniekmīļu neizpratni, bet visiem izpatikt laikam nevarēs. Metāla daļas veidotas no matēta nerūsējošā tērauda, un visas plastmasas detaļas ir jūtami pārākas pār Bose austiņām. Par jaunajām Sony WH-1000XM4 ausīm neko nezinu, neesmu tās rokās turējis.

    Iespējams, daudziem tehnoloģiju faniem gribētos redzēt ko modernāku, bet man ļoti patīk tas, ka katrai MOMENTUM 3 Wireless pogai ir tikai viena nozīme, nevis ilgāka paturēšana dod citu rezultātu un trīskārša pogas nospiešana dod vēl ko citu. Turklāt zvana laikā un mūzikas klausīšanās laikā konkurentiem pogas dara vēl pavisam citus uzdevumus. Protams, tikai viena iespēja pogai nozīmē to, ka uz MOMENTUM 3 Wireless austiņā izvietotas tikai pašas nozīmīgākās iespējas. Interesentā kārtā MOMENTUM 3 Wireless pavadošajā Sennheiser lietotnē nevarēsim neko dikti vairāk pieregulēt, lietotne ļauj tikai ieslēgt vai atspējot mūzikas pauzēšanu, kad noņem austiņas no galvas.

    No trokšņu slāpēšanas lietotājam pieejams ieslēgts/izslēgts režīms, kā arī iespēja pastiprināt apkārt esošās skaņas, piemēram, braucot ar velosipēdu. Trokšņu slāpēšana pielāgojama tikai lietotnē un tikai tad, kad iespēja ir aktīva (ieslēgta ar bīdāmu slēdzu uz austiņām). Konkurenti piedāvā lietotājam izvēlēties starp 10 dažādiem apkārt esošo skaņu slāpēšanas līmeņiem, kamēr MOMENTUM 3 Wireless ir tikai trīs režīmi. Man gan jāsaka, ka lietotājs pats nemaz nedzirdēs tastatūras klabēšanu arī ar atspējotu trokšņu slāpēšanu, bet slāpēšanas aktivizēšana tiek galā ar gandrīz visiem augsta un vidēja skanējuma trokšņiem.

    Tagad ir kārta pāris sūdzībām. Vismaz man šķita, ka MOMENTUM 3 Wireless pārāk karsē ausis, austiņas spēju palietot aptuveni stundu, bet tad jau uzsilšana sāka traucēt. Man prasījās labāku austiņu ventilāciju. Briļļu lietotājiem MOMENTUM 3 Wireless gandrīz netraucēs, tik feinas ir mīkstās MOMENTUM 3 Wireless uzlikas. Iespējams, kādam varētu šķist, ka MOMENTUM 3 Wireless parāk saspiež galvu.

    Otrā problēma ir MOMENTUM 3 Wireless metāla eņģes, kas kalpo gan austiņu kompaktuma nodrošināšanai, gan arī MOMENTUM 3 Wireless izslēgšanai. Atvērtas austiņas ir aktīvas, savāztā formā tās ir izslēgtas. Pašas eņģes nostrādātas perfekti, bet jāuzmanās ar MOMENTUM 3 Wireless atvēršanu, jo divas reizes iespiedu eņģēs roku ādu, kas nav diez ko patīkams piedzīvojums. Nekad iepriekš nevienas austiņas nebija šādi mēģinājušas mani iebiedēt.

    Iespēju klāsts

    Kā jau minēju iepriekš, tad MOMENTUM 3 Wireless pircējam jārēķinās ar visai piezemētu iespēju klāstu, tomēr austiņas ir tikušas pie pāris trikiem, kas nav konkurentu iespēju klāstā. MOMENTUM 3 Wireless iespējams savienot vienlaikus ar viedtālruni un arī ar datoru, tādējādi varēsi klausīties Spotify mūziku un arī atbildēt uz zvaniem Teams vai Zoom, kas nāk no datora.

    Galīgi neesmu fans automātiskai mūzikas pauzēšanai, kad austiņas noņem no galvas, bet šāda iespēja ir MOMENTUM 3 Wireless. Pavadošajā Sennheiser lietotnē to gan var atslēgt. Turpat ir jau minētais digitālais ekvalaizers un skaņas slāpēšanas parametru iestatījumi.

    Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless ir tikušas arī pie Tile austiņu atrašanās vietas izsekošanas. Tile dod iespēju sameklēt austiņas ar skaļa signāla palīdzību vai redzēt kartē, kur tās pēdējo reizi bijušas aktīvas. Šai iespējai gan nāksies ielādēt Tile lietotni un reģistrēties Tile Community.

    Austiņu savienošanai ar viedtālruni vari izmantot arī NFC.

    Akumulatora darbības laiks

    MOMENTUM 3 Wireless ar vienu uzlādi darbosies aptuveni 11 līdz 13 stundas. Aptuveni 11 stundas būs, ja aktivizēsi maigāko no trokšņu slāpēšanas iespējām, bet ar atspējotu trokšņu slāpēšanu austiņas darbosies ap 13 stundām. 10 minūšu uzlāde nodrošina 1.5 stundu mūzikas baudīšanu.

    Man ļoti patika, ka MOMENTUM 3 Wireless iespējams uzlādēt klausīšanās laikā, kā arī uzlāde nedeva nekādus traucējumus skaņai, kā tas dažkārt ir manīts citām bezvadu austiņām. Daudzas austiņas nemaz nedarbojas uzlādes laikā. Ja nav iespējams veikt uzlādi, tad vienmēr pastāv iespēja izmantot 3.5 mm vadu, lai MOMENTUM 3 Wireless savienotu ar datoru vai citu skaņas avotu. Te gan jānorāda, ka šādā gadījumā nedarbojas mikrofons, toties šis apejams, piegādājoties kādu trešo pušu vadu, kuram jau ir klāt mikrofons.

    Skanējums

    MOMENTUM 3 Wireless ir vienas no basīgākajām dzirdētajām bezvadu austiņām, turklāt bass nenomāc vidējās frekvences. Vienmēr gan pastāv iespēja doties uz Sennheiser lietotni vai mūzikas atskaņošanas lietotni un ieregulēt digitālo ekvalaizeru pēc saviem ieskatiem. Jebkurā gadījumā – ar MOMENTUM 3 Wireless vienmēr pastāvēs manevru iespējas, turklāt austiņas uzrāda savas spējas jau pie visai klusas klausīšanās, nav jāgriež skaļuma regulēšanas kloķi līdz maksimālajai atdurei, lai austiņu pilnvērtīgs skanējums sāktu uzrādīt dzīvības pazīmes. Gluži lineāras gan šīs austiņas nav.

    Man ļoti patīk, ka MOMENTUM 3 Wireless skan vislabāk tad, kad tās pašas ar savu spēku piespiežas pie lietotāja galvas. Redzētas austiņas, kas labāk skan, kad tās nedaudz vairāk piespiež vai tieši pretēji atvelk nost no ausīm.

    Nav ne mazākās nojausmas, kā skan jaunās un dikti saslavētās Apple AirPods Max austiņas, bet Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless noteikti manā prātā pārsit to, ko piedāvāja Bose Noise Cancelling Headphones 700, bet daži avoti uzskata, ka Bose jau bez ekvalaizera aiztikšanas skan precīzāk par Sennheiser. Jāņem arī vērā, ka Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless pie LMT maksā ap 17 eiro mēnesī (nomaksa uz 24 mēnešiem), kamēr Apple AirPods Max cena ir 26 eiro mēnesī (nomaksa uz 24 mēnešiem).

    Nobeigumā

    Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless ir vienas no dārgākajām pie mums nopērkamajām Bluetooth bezvadu austiņām, bet MOMENTUM 3 Wireless arī ir darīts viss, lai šīs austiņas radītu luksusa iespaidu. Nav nevienas MOMENTUM 3 Wireless detaļas, kas par to liktu šaubīties.

    Iespējams, varētu vēlēties, lai MOMENTUM 3 Wireless izmantotu nevis pogas, bet skārienvirsmas. Jau vairākkārt piesauktās Bose Noise Cancelling Headphones 700 šo ir noslīpējušas līdz perfektumam. Toties MOMENTUM 3 Wireless piedāvā lielisku pasīvo un arī aktīvo trokšņu slāpēšanu. Ar Bose gribējās visu laiku kaut ko pieregulēt, kamēr MOMENTUM 3 Wireless iziet uz “set it and forget it” filozofiju.

    Noteikti jāuzmanās no MOMENTUM 3 Wireless eņģītēm, tās mēdz iekosties lietotāja roku maigajā ādā. Toties šīs austiņas dod iespēju uzlādes laikā klausīties mūziku bez nekādiem traucējumiem. MOMENTUM 3 Wireless arī sadarbojas ar 3.5 mm austiņu spraudni, bet tad nav pieejams mikrofons, kas varētu nepatikt spēļu spēlētājiem. Internetā atrodama informācija, ka iespējams piepirkt klāt trešo pušu ražotāju vadu, kas nodrošina mikrofona darbību kopā ar MOMENTUM 3 Wireless 3.5 mm vada savienojuma režīmā (uz vada ir mikrofons).

    MOMENTUM 3 Wireless noteikti ir viena no tām apskatiem saņemtajām ierīcēm, ko īsti dot atpakaļ negribējās. Ja ar savu maciņu nobalsosi par MOMENTUM 3 Wireless, nebūsi vīlies.

    Patika

    • efektīva pasīvā un aktīvā trokšņu slēpēšana
    • iespēja savienot austiņas vienlaikus ar viedtālruni un datoru
    • skanējums ar jauku basu
    • lieliska uzbūve un materiāli

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • mīkstais maciņš
    • nav padomāts par aizsardzību pret roku ādas ievēršanu eņģēs
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vārds*
    01.02.2021 14:17

    Gadus 3 lietoju šo priekšteci – Mom2
    Gan nu jau būs gads, kopš nekur neesmu lidojis. Ausis stāv pie dīvāna, kad retu reizi kko paskatīties vēlu vakarā

    Nezinu, kā iekšiņas, bet āriņas izskatās identiski. Rāmis ir nesalaužams. Jocīga tā pieredze, ar ādiņas iespiešanu eņģēs. Man nekad tā nav gadījies.

    Mom3 ir usb C un aplikācija. Tas man nebija iemesls upgreidam.

    D28
    01.02.2021 22:35

    tās mēdz iekosties lietotāja roku maigajā ādā😂😂😂

    Donalds
    01.02.2021 23:12

    Noķēru šīs nedaudz zem 300 no amazon.de rudenī.
    Iepriekš lietoju M1 Wired un varu teikt, ka skaņas kvalitāte abos gadījumos ir vienreizēja, bet M3 Wireless materiāli tomēr šķiet lētāki – galvenokārt ausu korpusa plastmasa.
    Ja vēl būtu kaut kur jāpiesienas, tad tas ir sleep mode (ausis paliek aktīvas ja vien neaizver?) un bluetooth 5.0 divu ierīču vienlaicīgais atbalsts biežāk rada liekus pārpratumus, kas no kuras ierīces skanēs. Arī sensors, kas nosaka vai ausis ir/nav uz galvas, mēdz kļūdīties – it īpaši ja mēģini ausis uzlikt tikai uz vienas auss.
    Eņģēs gan ne M1 wired, ne M2 wireless neko neesmu iespiedis.

    Last edited 3 years ago by Donalds
    Pigors
    30.08.2022 23:50
    Reply to  Donalds

    Vai ekvalaizera iestatījumi saglabājas arī pieslēgumā ar vadu?

    Rūdolfs Putniņš
    02.02.2021 11:04

    Man no Sennheiser ir bijušas gan OG Momentum over-ear, gan HD650, HD25 un HD800. Visas austiņas lieliskas katra savā veidā. Sennheiser noteikti uzskatāmi par pirmrindiniekiem austiņu ražošanā. Jācer, ka ar ergonomiku arī tiks galā un maigo roku īpašniekiem nebūs jābīstas!

    Name
    17.02.2021 18:18

    Autor, būtu baisi kruti uzzināt, kāda iemesla pēc, pie atskaņojamo frekvenču joslas platuma datiem ir ieburājusi semplēšanas frekvence, kura attiecas uz austiņu DAC darbību? Konkrēti – Frekvences: 6 Hz – 20 000 Hz (sampling frequency 44.1 kHz)??? Nu varbūt jums zēni šajā portālā tomēr nevajag ķērnāties gar audio un skaņas lietām, ja nav par aptuvenas sajēgas par terminiem un to darbību un nozīmi? Vēl jo vairāk ņemot vērā to, ka tekstuālajā ūdentiņa sadaļā neparādās nekas, ne par austiņu DAC darbību, ne testā izmantoto muzikālo materiālu, utt. Izglītoties var šite – https://en.wikipedia.org/wiki/Sampling_(signal_processing)

    Kursors.lv
    17.02.2021 19:17
    Reply to  Name

    Paldies!

    Reklāma