Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušais Pirmās formulas čempions Džensons Batons iesaistīsies “Extreme E” sacīkstēs

    Jaunākie raksti

    2009. gada Pirmās formulas pasaules čempions Džensons Batons nekur tālu no autosporta nav devies un viņš kļuvis par kārtējo skaļo vārdu, kas pievienojies “Extreme E” bezceļu sacīkšu seriālam. Pieredzējušais sportists radījis pats savu komandu ar nosaukumu “JBXE” un būs viens no diviem braucējiem.

    Arī divi citi F1 braucēji Luiss Hamiltons un Niko Rosbergs izveidojuši komandas šajā čempionātā, tomēr šie abi kungi sacīkstēs neplāno startēt. Tas gan nemaina faktu, ka braucēju sastāvs ir gana iespaidīgs un titulēts – Sebastjans Lēbs, Karloss Saincs, Matiass Ekstroms, Johaness Kristofersons ir tikai daži no vārdiem, kas piedalīsies šajās sacīkstēs.

    “Extreme E” čempionātā sportisti brauks ar speciāli šim čempionātam radītām elektriskām bezceļu mašīnām, bet pašas sacensības notiks tuksnešos, džungļos, ledājos un citās vietās, kuras ietekmē globālā klimata pārmaiņas, cenšoties tam pievērst starptautisku uzmanību. Sākotnēji bija plānots, ka šīs sacīkstes sāksies jau aizvadītajā nedēļas nogalē, taču plānus nācas koriģēt. Šobrīd plānots, ka “Extreme E” startēs 3. aprīlī Saūda Arābijā, bet pēc tam dosies uz Senegālu, Grenlandi, Brazīliju un Patagonijas līdzenumu Argentīnā. Tiesa, čempionāta norisi var ietekmēt globālā epidemioloģiskā situācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    01.02.2021 16:29

    Īsumā, izdragās jau tā klimata nelabvēlīgi ietekmētas vietas, patērēs ļoti daduz emisiju, lai pārceltu visu tehniku pasaules mērogos, bet galvenais, ka neiztērēs 1tonnu degvielas, jo redz autiņus lādēs ar dīzeļģeneratoriem meža vidū… smieklīgi nav tiem rīkotājiem?

    Krotow
    01.02.2021 17:07
    Reply to  Usinss

    Varbūt pieliks pie kurbuļiem kādu bariņu ar šerpām. Ūdensratus un ēzeļratus arī neviens nav atcēlis.

    Reklāma