Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Teams labāk darbosies uz mazjaudīgiem datoriem

    Jaunākie raksti

    Microsoft Teams šobrīd ir viens no populārākajiem videokonferenču rīkiem, kuru, iespējams, daļa no mums izmanto šī brīža ikdienas gaitās, strādājot no mājām. Tomēr programma no datora specifikācijas viedokļa ir visai prasīga, aizņemot salīdzinoši daudz operatīvās atmiņas.

    Salīdzinot ar konkurentiem, Teams patērē vairāk mūsu datora brīvpiekļuves atmiņu, kas nozīmē, ka budžeta klases datoros varētu būt apgrūtināta tā lietošana. Microsoft ieklausās savos klientus un ir paziņojis, ka šobrīd stādā pie tā, lai Teams patērētu mazāk RAM atmiņas. Šī ir viena no visvairāk aprunātajām lietām speciālajā UserVoice mājaslapā, kurā lietotāji var izteikt savus ieteikumus, lai uzlabotu programmu.

    Reklāma

    Šobrīd vidēji Teams aizņem no 350 līdz 500 MB (dažiem lietotājiem pat 1,5 – 1,6 GB) no operatīvās atmiņas, tāpēc patēriņa samazinājums uzlabos videokonferenču rīka izmantošanu īpaši tad, kad RAM ir noslogots arī citos procesos. Zvanu laikā tas arī ļaus ērtāk paralēli darbināt citas programmas.

    Arī es ikdienā darba vajadzībām lietoju Microsoft Teams, un tas manā datorā aizņem 685,2 MB. Ļoti izteikts darbības samazinājums ir redzams tad, kad videozvanā kāds no dalībniekiem vēlas dalīties ar savu ekrānu. Tad kopējā datora darbība strauji palēninās.

    Operatīvās atmiņas patēriņš nav vienīgais parametrs, kas nosaka to, cik labi darbosies kāda programma, un tāpēc ir svarīgi, ka Microsoft Teams izstrādātāji efektīvākus padarīs arī citus programmas aspektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1253
    29.01.2021 12:37

    brīvpiekļuves – nē, Henrij, labāk lai paliek operatīvā vai RAM kuras tu arī pats lieto.
    ja uzstāj uz bālo zēnu latviešu terminiem (110% tautiski), tad jau gadījumpiekļuves atmiņa.

    un jā, teams ir baigais zilonis, skolēnam nācās pirkt citu kompi, kad ikdienā nu vajag to mikromonstru (ofiss+teams) lietot.

    Janex
    29.01.2021 19:06
    Reply to  1253

    gadījumpiekļuves – kā naglai uz galvas, tieši tā :)

    Janex
    29.01.2021 19:36
    Reply to  Janex

    Lai ganRAM tulkojas kā random access, tomēr randomā tu nevari piekļūt jeb kur, tikai tur kur tev OS atļauj… gadījumpiekļuve … nu arī kaut kā latviski stulbi skan, tjipa kā no kāda norāvusies grūtniecība … varbūt lai paliek RAM un tiem latviskotāju brigādei parādīt lielo fakuci ? No otras puses, LV valodniekiem pie D ko tauta domā, viņi gudrāki :) Un no trešās puses – lai cik dīvaini neliktos vārds “DATORS” taču IR iegājies , lietošanā, ne :)
    BET – galevene… kājene… visi saprata :)
    Pie viena no bērniem gāju uz dzemdēšanas kursiem, vai ka viņus tur sauca, un uzzināju, ka to teritoriju kur es darbojos bērnu taisīšanas procesā sauc par starpeni (vai vismaz to rajonu) …. značit pa vidu galvenei un kājenei … nu tad sauksim wordā lietas īstajos LATVISKOTOS vārdos :)

    Aigars Axx
    30.01.2021 01:04
    Reply to  Janex

    Acīmredzot nesaprati kas ir starpene.

    Tālis Ločmelis
    29.01.2021 13:23

    Cilvēkiem ar aizvēsturiskiem datoriem arī būs prieks.

    1253
    29.01.2021 13:31

    nu, nevajag supremātisma teoriju, ka visiem vajag superkompi.
    ikdienā webčikam un trubiņai pietiek ar mazumiņu (un tas var būt šī gada kompis, nekā aizvēsturiska; un daudzi vispār iztiek ar telefonu), bet ja pēkšņi parādās vajadzība darbināt ko daudz resursprasīgāku – to uzreiz jūt.

    un tagad, kad skolēni pēkšņi attapās mājmācības apstākļos, ir gana cilvēku kam sāka trūkt ar to, kas agrāk pilnībā to vajadzības.

    Krotow
    29.01.2021 13:30

    Jā, nupat redzēju Teams lietojot 14 gadus vecā laptopā ar dualcore procesoru, 2 GB RAM un Win7. Smuks slaidšovs, taču uz sitiena tur upgreidoties nesanāk.

    Žvingulis
    29.01.2021 13:39

    Teams ir arī pārlūka versija. Kāds ir ar to salīdzinājis?

    1253
    29.01.2021 14:15
    Reply to  Žvingulis

    ir, ir – retai konferencei derēs, bet ja izmanto visu dienu un izmanto sadarbības iespējas (faili u.c.) tad sāk kārties un ir lietas, ko nevar (?) izdarīt.
    ja izmanto cieši, tad webversija ir pārāk ierobežojoša.

    Reklāma