Web Analytics
More
    Reklāma

    “Michelin” patentējuši motocikla aizmugurēja dubļu sarga dizainu ar neliela izmēra elektromotoru

    Jaunākie raksti

    Franču ražotājs “Michelin” parasti asociējas ar riepu ražošanu, tomēr uzņēmums acīmredzami domā un strādā arī citos virzienos – “Michelin” patentējis motocikla aizmugurēja dubļu sarga dizainu, kuram pievienots neliels elektromotors.

    Motobraucēji, arī mūsu pašu Kristaps, apstiprinās, ka moča pārvietošana paša spēkiem var būt diezgan sarežģīta – jo smagāks mocis, jo lielākas problēmas tas sagādā, ja tas jāstumj uz priekšu vai atpakaļ. Patenta zīmējumi ļauj noprast, ka neliela izmēra elektrisko motoru iespējams nofiksēt dažādās pozīcijās, tostarp, pievienot aizmugurējam ritenim, lai ar elektromotora palīdzību moci varētu vieglāk pārvietot.

    Reklāma

    Lai šis elektromotors strādātu, visticamāk, tiktu izmantotas baterijas, kādas lietojam elektriskajos instrumentos. Tas teorētiski ievērojami atvieglotu motocikla iestumšanu garāžā vai piekabē, ja to nepieciešams darīt. Nav zināms vai šī patenta rezultātā sagaidīsim reālu produktu, taču tā jebkurā gadījumā ir interesanta ideja, kā atvieglot lielu un smagu motociklu īpašnieku dzīvi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    26.01.2021 10:22

    Virsrakstam vajadzēja būt:
    “Michelin patentējis pašlādējošā hibrīda tehnoloģiju motocikliem… “. 😄

    Reklāma