Web Analytics
More
    Reklāma

    Pilna Apple AirPods Max izjaukšana atklāj ērtu iespēju nomainīt skaļruņus

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc jaunāko Apple AirPods Max bezvada austiņu izlaišanas decembrī iFixit bija veikuši pirmo izjaukšanas mēģinājumu un analīzi, taču tagad pieejama pilna informācija par to, kā tad austiņas ir veidotas un cik sarežģīta ir to labošana.

    Šis ir pirmais Apple AirPods austiņu sērijas produkts, kuru iFixit savā labošanas skalā ir novērtējuši ar lielāku vērtējumu par 0, kas apzīmē gandrīz neiespējamu labošanu, taču AirPods Max ir saņēmusi 6 balles no 10. Šis jau ir sava veida pārsteigums, tomēr tas arī reāli saistīts un pamatots ar uzbūvi. Kopumā iFixit norāda, ka austiņas ir labi veidotas un savā tehniskajā novērtējumā attaisno augsto 629 EUR cenu.

    Reklāma

    Galvenie punkti pēc pilnas austiņu izjaukšanas:

    • speciālie “sietiņi”, kuri sedz skaļruņus, ir pieskrūvēti ar speciālajām Apple skrūvēm, kā arī būs nepieciešams fēns, lai atkausētu arī izmantoto līmi;
    • dubultā baterija ir novietota tikai vienā no austiņām, un tās ietilpība ir 2,54Wh, tomēr nav izteikti jūtams svara disbalanss;
    • eņģēm, kuras savienojas ar austiņām un galvas stīpu, ir īpašs elektromehāniskais savienojums, kas ļauj pārvadīt elektrisko strāvu, neizmantojot papildus vadus pašā galvas stīpā;
    • viens no lielākajiem atklājumiem ir ērtā iespēja pašu skaļruni atvienot no eņģes, kam pietiek vien izmantot “štubi” (Kursora izdomāts termins SIM kartes vietas atvēršanai telefonā). Ar tā palīdzību, iespiežot speciālā caurumā, varēs atāķēt austiņu no eņģes, kas nozīmē plašākas austiņu pielāgošanas iespējas, ne tikai ar auss mīkstumu nomaiņu.
    Avots: iFixit

    Apskatot iFixit mājaslapu, tajā var ērti iegādāties visus nepieciešamos instrumentus, kuri izmantoti, lai izjauktu AirPods Max, kas var attiecīgi noderēt to labošanā, tā kā šis ir uzskatāms par ļoti noderīgu materiālu dažādiem servisiem. Tāpat iFixit veica paralēlu Sony WH-1000XM4 un Bose Headphones 700 modeļu izjaukšanu, norādot, ka Apple veikums gan uzbūvē, gan komponentēs krietni pārspēj konkurentus.

    AvotsiFixit
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.01.2021 10:18

    Ja var salīdzinoši viegli izjaukt (cik nu saudzīgu atlīmēšanu var uzskatīt par vieglu), uzreiz nākamais jautājums. Vai austiņu skaļrunīšus vispār iespējams nopirkt un vai tiem ir aizvietotāji? Apple tādas lietas kā likums netirgo.

    1210
    21.01.2021 11:32

    cik bieži austiņām ir jāmaina skaļruņi?
    apple ir veikuši izrāvienu produkta dzīves laika samazināšanas virzienā?

    Krotow
    21.01.2021 11:38
    Reply to  1210

    Nebūtu brīnums, ja pēc gada Apple austiņas vairs nespēlētu to, ko vajag. Tur skanētu tikai “nopērciet jaunas austiņas”.

    IRL lielākā problēma ir austiņu kabeļi. Ja kāds vads saplīst pie austiņas iekausētajā blokā, smuki salabot nesanāks. Un jaunu austiņu dzimto kabeli nopirkt tiešām nevar.

    1210
    21.01.2021 12:02
    Reply to  Krotow

    paskatījos – manējām korpusā ir caurums vada resnumā + milimetra daļa, vads ieiet korpusā un visdrīzāk, to var arī nomainīt.

    nuja, bet ābolam vadi iekausēti ir droši vien lai varētu bizot pa lietu, nevis lai būtu grūtāk salabot.

    Krotow
    23.01.2021 00:59
    Reply to  1210

    Nomainīt nebūtu problēma. Tikai kur lai nopērk kabeli ar nesabojātu ieejas plastmasas kluci :)

    Reklāma