Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sadarbosies ar General Motors un investē autonomās braukšanas uzņēmumā Cruise

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft noslēdzis ilgtermiņa sadarbību ar autobūves uzņēmumiem General Motors, Honda un vēl citiem, lai investētu vairāk nekā 2 miljardus dolārus pašbraucošo auto ražotājā un attīstītājā Cruise.

    Viens no sadarbības punktiem ir Microsoft piedāvātā mākoņdatu servisa Azure izmantošana tieši General Motors un Cruise uzņēmumos, kas paredz, ka Microsoft būs pieeja industrijas ekspertiem un šai autonomās braukšanas nozares informācijai no Cruise. Kompānija šobrīd testē savu pašbraucošo auto parku, kas pagaidām darbojas Sanfrancisko pilsētā, un tos vada tikai zinoši darbinieki.

    Reklāma

    Cruise ir General Motors meitasuzņēmums, tāpēc ir skaidrs, ka Microsoft nodrošinās Azure servisus abām iesaistītajām kompānijām. Viens no galvenajiem Cruise produktiem ir īpaši radīta automašīna, kurai nav stūres un pedāļu, bet cilvēki tajā sēž ar seju viens pret otru. Tātad speciāli autonomajai braukšanai paredzēts auto. Iespējams, tas varētu būt konkurents tiem pārvietošanās mikroautobusiem, kādus Īlons Masks vēlas piedāvāt savos The Boring Company tuneļos.

    Šī sadarbība nozīmē arī to, ka Microsoft ietekmēs General Motors ikdienas operācijas, uzlabos produktivitāti, kā arī spēs klientiem piedāvāt mobilitātes servisus ātrāk. Cruise līdz 2025. gadam plāno piedāvāt 30 pašu veidotos autonomos elektroauto visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma