Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm izziņojis būtiski uzlabotu pirkstu nospiedumu nolasītāju viedierīču ekrāniem

    Jaunākie raksti

    Qualcomm CES 2021 norises laikā izziņojis ļoti gaidītu uzlabojumu – 50% ātrāku pirkstu nospiedumu nolasītāju Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2, kas izvietojams zem viedtālruņa aizsargstikla. Turklāt jaunais sensors ir par 77% lielāka laukuma, attiecīgi būs ērtāk to izmantot.

    Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2 noteikti nonāks viedtālruņu flagmaņos. Te sveiciens Samsung, kas vēl arvien izmanto Exynos procesors un jūtami lēnākas darbības optiskos pirkstu nospiedumu nolasītājus, kamēr Qualcomm piedāvā ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Reklāma

    Tiek gan uzskatīts, ka 3D Sonic Sensor Gen 2 ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītājs būs pieejams arī Samsung Galaxy S21 sērijā, bet par to mēs vēl dzirdēsim tuvākajās dienās.

    Tiek arī baumots, ka Apple gatavojas savos iPhone izvietot speciāli pielāgotu Qualcomm ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas papildinās Face ID ar vēl vienu drošības līmeni. Lai norēķinātos bankas lietotnē, varētu būt nepieciešams autorizēties ar Face ID un arī ar jauno Touch ID.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    13.01.2021 10:58

    Te sveiciens Samsung, kas vēl arvien izmanto Exynos procesors un jūtami lēnākas darbības optiskos pirkstu nospiedumu nolasītājus, kamēr Qualcomm piedāvā ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītāju.”

    Es varbūt kļūdos, bet vaitad Samsūdam nebija ultraskaņas skeneri?

    Janss
    13.01.2021 14:00
    Reply to  geksis

    Tieši tā. Samsung izmanto ultraskaņas skenerus, gan s10 gan s20.(visi pārējie brendi – optiskos. Ultraskaņas itkā skaitās drošāki ,bet darbojas lēnāk.Nezinu vai tā paša skeneru uzbūve vai Samsung nav tos labi optimizējuši.Dažiem a sērijas modeļiem gan ir optiskie.

    Kursors.lv
    13.01.2021 14:24
    Reply to  geksis

    Jā, un tie līdz šim, manuprāt, darbojas sliktāk nekā optiskie skeneri, kas ir iebūvēti citos telefonos.

    geksis
    13.01.2021 14:37

    Tad vabūt parediģēsiet rakstu, jo pēc tā var saprast, ka viņiem ir tikai optiskie.

    Ultraskaņas visiem darbojas lēnāk nekā optiskie, bet tie (tīri teorētiski) ir drošāki (ar dažiem izņēmumiem – https://kursors.lv/2019/10/18/samsung-atzist-iespeju-apiet-galaxy-s10-pirkstu-nospiedumu-nolasitaja-aizsardzibu/)

    Reklāma