Web Analytics
More
    Reklāma

    “LG” vēlas caurspīdīgos OLED displejus izvietot arī restorānos un metro

    Jaunākie raksti

    Aizvadītā gada decembrī rakstījām par to, ka elektronikas kompānija “LG” strādā pie jauna bīdamo durvju koncepta, kas aprīkotas ar caurspīdīgiem OLED displejiem. Nu pirms drīzumā gaidāmās tehnoloģiju izstādes “CES 2021” “LG” dalījies ar dažām citām idejām par potenciālu OLED caurspīdīgo displeju pielietojumu.

    Viena no ierosmēm ir izvietot OLED caurspīdīgos displejus restorānos. Vizuāli tā būtu kā sava veida josla starp apmeklētāju un viesmīli, kas vienlaikus parāda gan ēdienkarti, gan pasūtījumu. Kaut kas, manuprāt, vēl labāks ir “LG” izstrādāta viedā gulta ar rāmi, no kura paceļas caurspīdīgs OLED televizors. Šo rāmi, kurā ietilpst arī skaļruņu komplekts, iespējams brīvi pārvietot pa māju un tādējādi skatīties televizoru no jebkuras sev ērtas vietas.

    Reklāma

    Kāds praktiskāks piemērs, kur šādus displejus vēl iespējams izmantot, ir metro, kur tas varētu aizstāt vilciena logu. 55 collas lielais caurspīdīgais OLED ekrāns dotu iespēju pasažieriem gan vērot ainavu ārpusē, gan iepazīties ar laika prognozēm, jaunumiem un citu aktuālu informāciju.

    “LG” uzsver, ka tā izstrādātajiem caurspīdīgajiem OLED displejiem ir 40% caurredzamība. Šī tehnoloģija krietni apsteidz tradicionālākos LCD displejus, kuru caurredzamība sasniedz vien 10%. Līdz ar to “LG” ekrānus praktiskos nolūkos iespējams izmantot krietni plašāk, tajā skaitā arī pašbraucošajos auto, lidmašīnās, viedajās ēkās un citviet. Ikviens interesents ar plašākiem kompānijas plāniem šajā jomā varēs iepazīties jau pavisam drīz tehnoloģiju izstādē “CES 2021”, kas šogad norisināsies tiešsaistē no 11. līdz 14. janvārim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ...
    04.01.2021 12:34

    ar citu aktuālu informāciju domāta reklāma.
    kad auto ražotāji logos sāks laist reklāmas? tesla kā progresīva kompānija piedāvās nopirkt abonementu “mēnesis bez reklāmas”.

    Krotow
    04.01.2021 12:45
    Reply to  ...

    Pēc 10 gadiem būs iespēja nopirkt jaunu tualetes podu vai dušas kabīni bez reklāmām par papildus samaksu.

    Tv's
    04.01.2021 23:44

    Grabaža tas televizors ir , normāli televizori izskatās pēc televizoriem, nevis kā šite , kaut kādas caurspīdīgas plāksnes.

    Nelabojams
    05.01.2021 09:16
    Reply to  Tv's

    Normāls televizors ir uz tumbočkas liekama, lakota koka kaste ar mazu ekrāniņu un sešām regulēšanas pogām priekšpusē, nevis liels, plāns četrstūris ar šauru apmalīti, karājas pie sienas un vadāms ar kaut kādu pulti pa gabalu.

    ...
    05.01.2021 10:02
    Reply to  Nelabojams

    Priekšā lēca ar šķidrumu, lai mazo attēlu kautcik palielinātu. Un pēc izslēgšanas aizver slēģus, lai visu šo daiļumu pasargātu no sasišanas.

    Nelabojams
    05.01.2021 11:37
    Reply to  ...

    :D

    Nelabojams
    05.01.2021 09:14

    Iedod tikai tehnoloģiju – reklāmisti sacūkos visu.

    Reklāma