Web Analytics
More
    Reklāma

    Bezpilota lidaparātiem ASV obligāti būs jāsniedz dati par savu atrašanās vietu

    Jaunākie raksti

    ASV Federālā aviācijas pārvalde iepazīstinājusi ar jauniem bezpilota lidaparātu jeb dronu lietošanas noteikumiem. Tie paredz, ka ikkatrs ASV pārdotais bezpilota lidaparāts, kura svars pārsniedz 0.55 mārciņas jeb 249 gramus, jāaprīko ar sistēmu, kas pārraida tā atrašanās vietu vietējām varas iestādēm. Īsāk sakot, ikvienam šādam dronam būs jāpiešķir sava digitālā valsts numura zīme jeb Remote ID, bez kuras sākot ar 2023. gadu to lidināšana būs aizliegta.

    Zināms, ka prasība pēc Remote ID varētu stāties spēkā martā. Tikmēr uzņēmumiem, kuri ražo bezpilota lidaparātus, tiks doti 18 mēneši laika, attiecīgi līdz 2023. gadam, lai aprīkotu jaunākus modeļus ar atrašanās vietas noteikšanas sistēmu. Bezpilota lidaparāti bez šīs tehnoloģijas no 2023. gada kļūs nelegāli.

    Reklāma

    Ik pa laikam dronu lietošanā tiek mainīti vai pieņemti jauni noteikumi. Piemēram, nesen tika pieņemts lēmums atļaut licencētiem dronu pilotiem vadīt šos lidaparātus arī naktī. Tas ir milzīgs ieguvums, piemēram, “Amazon”, kā arī “Alphabet” meitasuzņēmumam “Wing”, kuri sūtījumu piegādēs aktīvi izmanto dronus un jau sen lūguši atļauju to darīt arī naktīs.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma