Web Analytics
More
    Reklāma

    “Volkswagen” prezentējis autonomu robotu elektroauto uzlādei

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns “Volkswagen” pirmoreiz sniedzis ieskatu, kā darbosies autonoms elektroauto uzlādei paredzēts robots. Vismaz teorētiski tas varētu būt ārkārtīgi praktisks un noderīgs rīks elektroauto uzlādei vietās, kur ir ļoti sarežģīti ierīkot lielu skaitu uzlādes iekārtu, piemēram, daudzstāvu autostāvvietās.

    “Volkswagen” norāda, ka robots darbojas pilnībā autonomi, bez cilvēka iejaukšanās. Tas autonomi piebrauc pie mašīnas, elektroniski “sazinās” ar to, atver uzlādes spraudņa vāciņu, savienojas un pēc tam atvienojas no auto. Viss uzlādes process norit bez jebkādas cilvēka iejaukšanās. Lai vienlaicīgi varētu lādēt vairākas mašīnas, robots pie auto pieved mobilu uzlādes iekārtu, savieno iekārtu ar mašīnu, tādējādi uzsākot uzlādi. To iespējams darīt vienlaicīgi ar daudzām automašīnām. Kad mašīnas uzlāde ir pabeigta, robots uzlādes iekārtu savāc un aizved atpakaļ uz centrālo uzlādes staciju, kur iekārta atkal tiek uzlādēta un sagatavota nākamajām mašīnām.

    Autoražotājs iepriekš norādījis, ka šādā veidā pašlaik mašīnas varētu lādēt ar 50 kW jaudu un robots ir spējīgs pārvietot vairākas uzlādes iekārtas vienlaicīgi. “Volkswagen” šobrīd apsver iespējas, kā šādu robotu nogādāt tirgū, analizējot prototipa sniegtos datus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma