Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple sāk piegādāt “uzlauztus” iPhone viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Šī gada jūlijā Apple paziņoja par drošības programmu, kuras ietvaros inženieriem un ekspertiem, kuri nodarbojas ar dažādu sistēmu drošību pārbaudi, būs pieejami speciāli pielāgoti iPhone viedtālruņi. Gada beigās šīs ierīces beidzot nonāks pie šiem speciālistiem.

    Programmas Apple’s Security Research Device (SRD) dalībnieki saņems gandrīz identiskus iPhone modeļus, kādi tie ir nopērkami veikalos, taču tajos būs plašākas iespējas veikt modifikācijas, kā arī palaist dažādu trešo pušu programmas, lai tādējādi pārbaudītu jau esošo telefonu drošību un norādītu uz ievainojamību. Programmas darbības laiks ir 12 mēneši ar iespēju to pagarināt.

    Reklāma

    Visiem ekspertiem, kuriem ir pieeja šai ierīcei, ir pienākums ziņot par dažādiem drošības “caurumiem”, kļūdām un nepilnībām, jo šāds ir galvenais SRD programmas mērķis. Tāpat dalībnieki varēs pieteikties jau esošajai kļūdu pieteikšanas programmai, kuras ietvaros šajā vasarā viens aktīvs kļūdu meklētājs pamanījās saņemt 100 000 USD. Protams, ne kurš katrs var pieteikties SRD programmā, jo jau iepriekš ir jābūt uzkrātai pieredzei un oficiāli pieejamai informācijai par drošības pētnieku darbu vēsturi. Tā kā interese ir ļoti liela, tad Apple norāda, ka tie eksperti, kuri programmā netika iekļauti šajā gadā, būs kā pirmie tieši nākamajam periodam.

    Varbūt kāds no mūsu lasītājiem savu ikdienu saista ar šādu ierīču drošības izpēti un vēlas padalīties savā pieredzē?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    27.12.2020 12:13

    A šamiem var regulēt modinātāja skaļumu atsevišķi?
    Jautāju priekš drauga, kas nelieto kursors.lv 😳

    👍

    iPhone
    28.12.2020 09:39
    Reply to  Tasesmues

    Jā, Sleep sadaļā var.

    Reklāma