Web Analytics
More
    Reklāma

    Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI apskats – viens no labākajiem apskatītājiem sūcējrobotiem

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā izdodas palietot vairāk nekā vienu robotu putekļu sūcēju gadā, tāpēc sāk rasties zināms iespaids par to, ko varam kādā cenu kategorijā sagaidīt. Laikam esmu oficiāli kļuvis par mājsaimniecības tehnikas galveno pārzini te, Kursorā.

    Būs grūti noliegt acīmredzamo – Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI ir visai dārgs robots, bet tam ir pāris īpašības, kas citu ražotāju lolojumiem šajā cenā nav vai pat nav iespējamas nemaz. Par piemēru varētu minēt to, ka Ozmo T8 AIVI iespējams piepirkt klāt arī automātisko robota iztīrīšanas ierīci (lielo miskasti), kas maksā vēl aptuveni 300 eiro klāt pie Ozmo T8 AIVI cenas, kā arī šai automātikai nākas mainīt putekļu maisus, kas maksā ap 23 eiro par 3 vienu reizi lietojamiem maisiņiem. Viens šāds maisiņš būšot pietiekams mēnesim. Šo automātisko tīrīšanas staciju neesmu redzējis, sīkāk komentēt tās darbību nevarēšu.

    Reklāma

    Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI ticis arī pie iespējas noteikt un apbraukt šķēršļus, kā arī tam ir sava veida mājas sarga un pieskatītāja funkcija ar iebūvētās kameras palīdzību. Šī Visual Butler sadarbojas ar Amazon Alexa un Google Assistant, nodrošinot balss vadību sūkšanas uzsākšanai un arī apturēšanai.

    Robots ir aprīkots ar AIVI šķēršļu atklāšanas sistēmu, kuras pamatā ir mākslīgais intelekts, kas ļauj identificēt un iegaumēt apkārtējos objektus. Šis risinājums samazina par 60% iespējamību, ka robots kaut kur iestrēgs vai iesprūdīs (salīdzinot ar iepriekšējiem Ecovacs modeļiem).

    Putekļu sūcējs var arī tikt galā ar šķēršļiem, kuru augstums nepārsniedz 2 cm, tāpēc tas viegli pārvarēs sliekšņus vai citas barjeras. Deebot Ozmo T8 AIVI robots vides monitoringam un skenēšanai izmanto TrueMapping tehnoloģiju ar DToF lāzera navigāciju. Šī uzlabotā sistēma ne tikai palīdz robotam atklāt objektus līdz 10 m attālumā, bet arī ļauj ātri izprast telpu izkārtojumu, optimāli un efektīvi iztīrīt katru zonu.

    Tehniskās nianses

    • Dzinēja jauda: 40 W
    • Akumulatora ietilpība (mAh): 5200, līdz 3 h ar vienu uzlādi
    • Uzlādes laiks (h): 6.5
    • Ūdens trauks (ml): 240
    • Putekļu trauka izmērs (ml): 420
    • Attālināta vadība: ar balsi vai ar lietotni
    • Trokšņu līmenis (dB): zem 67
    • Jauda (W): 66
    • Uzkopjamā platība: līdz 300 kvadrātmetriem
    • Augstums (mm): 93.6
    • Papildu: filmēšanas iespēja un digitālo balss asistentu vadība
    • Cena: ap 750 eiro bez automātiskās putekļu krātuves tīrītāja

    Izskats un uzbūve

    Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI dizaina filozofija ir gluži tāda pati, kā to varam sagaidīt no citiem līdzīgiem izstrādājumiem – robots ir apaļš, tam ir radara tipa sensora micīte, šis putekļu sūkšanas robots ticis pie kameras labākai navigācijai un precīzākai tīrīšanai. Putekļi tāpat tiek vākti nelielā konteinerā, kas pēcāk visai ērti iztukšojams.

    Bet velns jau ir niansēs, tāpēc labāk parunāsim par tām. Vismaz manās acīs Ozmo T8 AIVI iekaroja uzticību ar visai pārdomātu materiālu izvēli – robots ir matēts, tātad uz tā būs mazāk redzami putekļi un skrāpējumi. No lietotāja viedokļa man patika tas, ka Deebot Ozmo T8 AIVI izmanto veselas divas mēslu savākšanas trīszaru ūsas, nevis tikai vienu. Turklāt šīs nelielās slotiņas ir ērti stiprināmas klāt, tās nenākas skrūvēt ar skrūvgriezi.

    Ozmo T8 AIVI arī atnāca ar vienu nelielu, bet nozīmīgu uzlabojumu putekļu savākšanas konteinerī – tam ir papildu metāla režģītis, kas neļaus putekļiem uzreiz trāpīt iekšā galvenajā filtrā, tādējādi lietotājam ir vieglāk katru reizi izkratīt putekļus no tvertnes un robots spēj ilgāk saglabāt sūkšanas jaudu. Iepriekš apskatītajos Roborock putekļu robotos visi mēsli uzreiz atdūrās galvenajā, robotajā filtrā un to ķepināja ciet. Otrā nelielā putekļu konteinera nianse ir tā rokturis, aiz tā ir patīkamām izcelt konteineri ārā, kā arī rokturis pēc tam konteineri pamatīgāk notur savā vietā, tas darbojas kā sava veida aizslēgs.

    Uz Ozmo T8 AIVI izvietota tikai viena poga, ar to vari manuāli uzsākt tīrīšanu, kā arī atsākt tīrīšanu pēc tam, kad Ozmo T8 AIVI kaut kur ieķēries. Te uzreiz man jāsaka, ka Ozmo T8 AIVI spēj pārvarēt salīdzinoši augstus šķēršļus, bet šī šķēršļu pārvarēšana nepaliek nesodīta, jo robots divas reizes uzbrauca uz vietām, kur Roborock sūcēji pat negrasījās līst. Un tur uzkārās (iesprūda). Pēcāk gan Ozmo T8 AIVI saprata, ka tur braukt nevajadzētu.

    Ozmo T8 AIVI iepakojumā klāt pievienoti papildu filtri un grīdas birstītes, ar saņemto komplektu varēsi Ozmo T8 AIVI bez raizēm izmantot vismaz gadu. Pēc tam gan var nākties piepirkt klāt un nomainīt filtrus un birstes, bet tas ir ļoti atkarīgs no grīdas segumu raupjuma.

    Man drusku nepatika tas, ka Deebot Ozmo T8 AIVI komplektā nav iekšā paliktnis, kas liekams pie uzlādes stacijas, lai Ozmo T8 AIVI pēc mitrās uzkopšanas nesēž visu dienu ar slapju lupatu uz grīdas. Mazgājošajiem Roborock šis paliktnis vienmēr bija iedots līdzi kastē. Protams, tā nav milzu problēma, ja esi mājās mazgāšanas iespējas darbināšanas nobeigumā. Bet, ja palaid robotu mazgāt grīdas un pats aizej prom, tad vari vakarā attapties ar uzburbušu laminātu vai samaitātu koka grīdas segumu.

    Iestatīšana

    Deebot Ozmo T8 AIVI lietotne un robota iestatīšana arī izskatās līdzīgi citu robotu ražotāju pieejai. Ar Ozmo T8 AIVI nāksies nedaudz pastudēt lietotnes sniegtos paskaidrojumus pirmreizējai iestatīšanai, kā arī nāksies nospiest zem vāka paslēptu, bet lietotnē nepareizi apzīmētu pogu (lietotnē nepareizi norādīta šīs pogas atrašanās vieta), lai robots uzsāktu savienošanos ar tavu lietotāja kontu.

    Roborock nekādas pogas nekur nebija jāspaida – atlika vien uz zemes nolikt dokstaciju, pievienot to strāvai, iestumt robotu dokstacijā, un tas bija gatavs savienošanai ar lietotni. Šeit Ecovacs varētu no konkurenta pamācīties.

    Deebot Ozmo T8 AIVI, gluži kā Roborocs modeļi, arī izmanto tikai 2.4 GHz mājas Wi-Fi, kas jau lēnām sāk kļūt par pagātni. Pieeja gan ir skaidra, ko 2.4 GHz Wi-Fi ir labāks pārklājums, kā arī robotam nevajag nekādus dižos datu pārsūtīšanas ātrumus. Bet no otras puses – sāk parādīties maršrutētāji, kas sāk ignorēt 2.4 GHz vismaz tā dēvētajam viesu (guest) internetam.

    Pēc pirmās iestatīšanas Ozmo T8 AIVI jādodas visas dzīvojamās platības tīrīšanā, lai aptvertu mājokļa dimensijas un izzinātu šķēršļus.

    Lietotnes iespējas

    Deebot Ozmo T8 AIVI tiek pārvaldīts, izmantojot mobilo lietotni Ecovacs Home iOS un Android operētājsistēmām. Papildus tīrīšanas vēstures apskatīšanai var tam norādīt, kā tīrīt putekļus un mazgāt, kā arī atzīmēt virtuālās robežas, no-mop un no-go zonas. Kā arī aplikācijā ir iespējams aktivizēt Multi Floor Map funkciju un izveidot atsevišķas digitālās kartes katram Jūsu mājas stāvam. Deebot Ozmo T8 AIVI var pārvaldīt arī ar balsi, izmantojot Amazon Alexa vai Google Assistant.

    Deebot Ozmo T8 AIVI robotam ir arī iespēja uzraudzīt vidi reālā laikā. Lai izmantotu šo funkcionalitāti, viss, kas jums ir jādara, ir viedtālrunī jāatver lietotni Ecovacs Home un jāizvēlas sadaļu Video Manager. Tātad iespējams ātri pārbaudīt, vai nejauši esiet atstājis ieslēgtu ierīci un vai jūsu mājās viss ir kārtībā. Turklāt, On-demand-Live Videostream funkcija ļaus ne tikai redzēt, ko dara mājdzīvnieks, bet arī sazināties ar viņu, jo robots var pārraidīt ierakstītas ziņas.

    Vismaz man Deebot Ozmo T8 AIVI patika ar iespēju pirms tīrīšanas lietotnē norādīt, ka vēlos, lai mājokli tīra dubultā – robots vienā tīrīšanas piegājienā pār grīdām brauks divas reizes. Tādējādi var izvairīties no reizēm, kad robota ūsas pasviež prom kādu lielāku un cietāku gruzi, bet to pēcāk nesavāc.

    Ozmo T8 AIVI darbu varēsi vadīt arī attālināti, nemaz neatrodoties mājās. Šī iespēja prasa izveidot lietotāja kontu, bet to pašu pieeju izmanto arī Roborock.

    Advanced Mode režīmā pastāv iespēja iestatīt virtuālās sienas un specifiskas vietas mājā, kuras robotam būtu jātīra. Multi-Floor Map režīms paredzēt mājokļiem ar vairākiem stāviem.

    Mājokļa tīrīšana

    Vai Deebot Ozmo T8 AIVI sūkšans gala rezultāts ir atšķirīgs no Roborock? Es laikam teiktu, ka jā. Turklāt šoreiz sliktos nedaudz par labu Deebot Ozmo T8 AIVI, jo šim robotam vari ielikt uzreiz dubultu grīdu uzkopšanu, ko jau minēju iepriekš. Protams, te rodas dubults laika patēriņš, bet tas nieks, jo ne jau man pašam jāstaigā aiz putekļu sūcēja.

    Manā dzīvojamajā platībā Ozmo T8 AIVI atrada divus mīkstos grīdas segumus, kas ik pa laikam bija robotam nepārvarami. Viens no tiem bija visai plāns paklājs no IKEA, to Ozmo T8 AIVI aiz viena stūra cēla gaisā un saburzīja gandrīz katru reizi. Robots pats gan tur neieķērās. Otrs bija daudz biezāks un pa perimetru pamatīgi nošūts paklājs, zem tā Ozmo T8 AIVI ķērās rotējošās ūsas, robots ļoti mocījās, lai tiktu virsū uz šī paklāja.

    Ozmo T8 AIVI lieliski veicas ar aizkariem – ja Roborock zem tiem nevēlējās braukt, tad Ozmo T8 AIVI vienmēr palīda zem aizkariem, kas ir aptuveni 7 cm no zemes. Vienu reizi robots apjuka un vairs netika ārā, laikam uzskatot aizkarus par šķērsli, bet pēc tam, visticamāk, iemācījās, ka tie ir tikai aizkari un neķērās šajā vietā. Jāsaka, ka ar Deebot Ozmo T8 AIVI pirmo reiz var redzēt, ka robots tiešām mācās no savām kļūdām – ja kaut kur ieķeras un ir glābjams, tad nākamreiz tas šajā vietā nelien un neķeras.

    Vērtēju, ka Deebot Ozmo T8 AIVI mazgāšana ir ļoti tuva tam, ko piedāvā arī Roborock vien ar to atšķirību, ka nav līdzi iedota plastmasas pamatne, lai nebojātu grīdas segumu ar ilgāku laiku atstātu slapjo lupatiņu. Mitrā uzkopšana Deebot Ozmo T8 AIVI paredzēt tikai ar ūdeni, nekādus mazgāšanas līdzekļus gāzt iekšā tvertnē nedrīkst.

    Manuprāt, Deebot Ozmo T8 AIVI arī jūtami labāk veicas ar sīko putekļu neizpūšanu atpakaļ istabā. Iespējams, tas saistāms ar to, ka ir papildu sietiņš, lai lielie putekļi nesprūstu filtrā. Attiecīgi filtrs var darīt savu darbu, novācot sīkos puteklīšus. Roborock ar sīkajiem puteklīšiem bija lielākas problēmas, pēc tam nācās pārmazgāt plauktus un skapju augšas.

    Nobeigumā

    Ja salīdzinām Deebot Ozmo T8 AIVI ar iepriekš apskatīto Roborock S6 MaxV, tad man gribētos noslikties par labu Deebot, jo tam ir jēdzīgs risinājums, lai lielie putekļi neiekļūst smalkajā filtrā, kā arī Deebot nav melns un spīdīgs kā flīģelis. Roborock par labu runā iestatīšanas ātrums un ērtība, kā arī vispārējā sajūta par Roborock lietotnes ātrdarbību un saskarnes ērtībām ir nedaudz pozitīvāka.

    Tīrības uzturēšanas ziņā tieši uz grīdas vērojamajās norisēs Deebot Ozmo T8 AIVI un Roborock S6 MaxV ir gandrīz identiski, tomēr šeit man gribētos vēlreiz uzsvērt to, ka Deebot Ozmo T8 AIVI telpās atpakaļ izpūš mazāku sīko puteklīšu daudzumu.

    Deebot Ozmo T8 AIVI par labu runā tas, ka pastāv iespēja šim robotam piekomplektēt klāt automātisko putekļu tvertnes iztukšošanas ierīci, bet tā ir visai dārga, turklāt pats Deebot Ozmo T8 AIVI jau startā ir visai dārgs robots.

    Patika

    • Var redzēt, ka robots mācās
    • Patika iespēja iestatīt uzreiz divkāršu grīdas uzkopšanu
    • Ērti iztīrāma putekļu tvertne
    • Neaizķepinās galvenais filtrs
    • Iespējams piepirkt klāt automātisko tvertnes tīrītāju

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Robots ir nenoliedzami dārgs, ar automātisko tvertnes tīrītāju tā cena pārsniedz 1000 eiro
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edmunds
    18.12.2020 20:34

    Galvena problema tapat man liekas paliek tie mati sanu birstēs, deļ ka katru dienu jatira tas robots.

    Artis Abols
    19.12.2020 11:11
    Reply to  Edmunds

    Šī sen vairs nav problēma, it īpaši, ja robotu laid katru dienu vai katru otro dienu. Manās acīs vienīgā robota problēma ir cena, kas ir brutāli augsta.

    Skābene
    21.12.2020 09:15
    Reply to  Artis Abols

    Kas ir augsta cena?Es savā laikā pirku Irobot par 750 latiem. Lūk tas bija dārgi! :) Bet piekritīšu Edmundam, nevienā apskatā nekad netiek pieminēts par matu tīrīšanu un vispār par ierīces apkopi, jo neviens testētājs nekad nelieto ierīci tik ilgi, lai būtu jātīra rullīši, asītes un pašu iekārtu kā tādu. Uz rullīšiem, uztīto matu tīrīšana ir šausmas un skatos, ka šim robotam pa lielam tā konstrukcija ne ar ko neatšķiras no citu robotu konstrukcijas. Ir tāds pats soļu skaitītājs kā Irobot modeļiem no paša sākuma. Ap soļu skaitītāja ritenīša asīti mati uztinas kā prieks un agri vai vēlu soļu skaitītājs pārstāj griezties. Sānu rotējošās birstes uztin matus, bet pa zemi izbārstītām sīklietām piešķir brīvo paātrinājumu un tās aizlido kur nu kurā. Vēl būtisks aspekts jebkuram robotam ir detaļu pieejamība. Piemēram, Irobot baterija pie dīlera maksā ap 100 euro, bet ar visādām akcijām var dabūt par ~50-70 euro. Amazonā baterija jau nāk par 30 Euro. Slotiņas, rullīši, filtriņi, tā pati lupatiņa grīdas slaucīšanai, viss dilsts, viss nolietojas. Tātad, cik viegli un par kādu cenu pieejamas detaļas?Populāriem modeļiem iekš aliexpress ir aftermarket detaļas par limonādes cenu, kā šim ar limonādes detaļām?

    Kursors.lv
    21.12.2020 09:38
    Reply to  Skābene

    Es pats dažas nedēļas lietoju par kārtu vienkāršāku Ecovacs Deebot Ozmo 950 (izvēlējos kā tiešu alternatīvu pie mums populārajam Roborock S5 Max) un tam komplektā ir tāda maza slotiņa ar nazīti madu nogriešanai. Pēc pāris nedēļu robota lietošanas jau biju graizījis matus un process ātrs & vienkāršs.

    Skābene
    21.12.2020 11:33

    Nekā sarežģīta jau nav, bet patīkams tas process arī nav! Rokas putekļainas, tā vieta kur darbojies arī putekļaina, es labprāt to nedarītu. Cepums tam, kurš izgudros tādu konstrukciju, kur tas vairs nekad nav jādara, lai robots pats attīrās.

    Last edited 3 years ago by Skābene
    Kursors.lv
    21.12.2020 11:58
    Reply to  Skābene

    Mhm, un, lai šī konstrukcija ir pietiekami lēta, vienkārša un arī droša.

    17.03.2021 16:31
    Reply to  Artis Abols

    vai par iRobotu neparmaksā naivie cilvēki kādus 40% par Old school modeļiem :) viss ir salīdzinoši…

    Vienkāršais cilvēks
    19.12.2020 11:55

    Lūgums notestēt ALI nopērkamos un salīdzināt lietošanas pieredzi ar šeit jau testētajiem sūcējiem. Piem., ILIFE V7s Plus maksā 6x-8x mazāk par šeit minēto, bet esmu ļoti apmierināts, arī vecākiem nopirku tādu pašu. Manam nav telefona atbalsta, bet to uzskatu par priekšrocību – nav jāliek telefonā ķīniešu lietotne.

    Artis Abols
    19.12.2020 18:02

    Man arī kādreiz bija iRobot bez Wi-Fi un attiecīgi bez lietotnes. Tas bija murgs, varēju ienest istabā, aizvērt durvis un klausīties kā robots sitas pret mēbelēm. Nemaz nerunājot par to ka 3 no 4 braucieniem robots nemācēja atrast pēc tam uzlādi.

    Jaunos robotus var palaist kaut no Kanādas, tie nedauza mēbeles, tie sūc jēdzīgā musturā, nevis vazājas pa istabu kā dzēris vaņonkulis. Jaunie roboti prot 99% gadījumu atrast lādētāju.

    Ja ir paranoja, var jaunos robotus slēgt pie guest Wi-Fi kas netiek tavā mājas tīklā.

    Dumjos robotus nevienam neiesaku.

    17.03.2021 16:35

    te ir raxts par Augstaka līmeņa modeli / minēto ILIFE V7s var salīdzināt (ja vispar var salīdzināt p… ar pirkstu : ) )ar ECOVACS DEEBOT U2 ( U2 PRO) cena 179 euro….https://www.ecovacs.com/lv/deebot-robotic-vacuum-cleaner/DEEBOT-U2

    es pats
    20.12.2020 00:49

    Roborock arī var iestatīt līdz trīs reizēm no vietas izbraukāt katru istabu. Ja sadalīsi dzīvokli pa istabām, tad tas visas reizes izbrauks vienu istabu, tad ies uz nākamo un tīrīs vairākas reizes to. Ja izvēlēsies zonas tīrīšanu, tad izies visu zonu un pēc tam atkārtos. Agrāk tikai zonu varēja atkārtot, bet pēc kaut kāda updeita pirms dažiem mēnešiem parādījās iespēja atkārtot arī istabu režīmā.

    Un ideālai tīrībai iesaku to nežēlot un darbināt visas trīs (vai vismaz divas) reizes katru dienu, tad nebūs ne sīko, ne arī lielo puteklīšu, ar laiku grīda būs kā izlaizīta. Ja gribi tīrīt reizi nedēļā, tad labāk izmantot lielo putekļu sūcēju, nevis sīku robotu.

    Skābene
    21.12.2020 09:21
    Reply to  es pats

    Bet ja māju sargā signalizācija, robotu nevar laist vienu pašu ganīties, pakustina aizkaru, vai ieskrien puspavērtās durvīs un voilā, nostrādā kustību sensors un uz māju jož vīri ar automātiem un ķiverēm galvā! Un kaimiņi nelaimīgi, ka visu dienu auro signalizācija :)

    freelifelv
    20.12.2020 02:05

    Kolēģei ir noname bots par ~120 eur, protams, nekāda tur aplikācija, nospied pogu un šis ņemas (skaļi). Ķeras tur un šur un citur, tāpēc labāk pieskatīt, lai var glābt. Uz bāzi nereti brauc tik ilgi, ka apnīk skatīties/gaidīt un ātrāk/vieglāk ir pašu aizstiept. Tīra +/- ok. Atšķirība no ~120 noname pret 300+ kaut ko zināmu ir jau pamanīta, bet ko nu vairs :D

    Nelabojams
    20.12.2020 10:20

    Man kaut kā vienēr ir palicis iespaids, ka šie tīrīšanas roboti ir domāti mājokļiem ar lieliem plašumiem un minimumu mēbeļu. T.i., tādiem, kuros pārsvarā tikai pārnakšņo un/vai skatās televizoru. Nestādos priekšā, kā šāds verķis varētu tīrīt, piemēram, manu dzīvojamo istabu, kurā gandrīz vienmēr kāds ir (ieskaitot suni vai kaķi vai pat abus), kur atrodas kādi 3 vai 4 krēsli, veclaiku bufete, dīvāns, stūrī pāris malkas grozu u.tml.

    Last edited 3 years ago by Nelabojams
    Loyal
    20.12.2020 11:59
    Reply to  Nelabojams

    Jā, man tieši tādas pašas domas. Dzīvoklis nav plašs un ir diezgan kompakts, kā jau mūsdienu jaunie dzīvokļi. Acis krita uz Roborock S5 Max, kas ir 2x lētāks nekā šis vai S6 Max. It kā video skatos, ka braukā caur krēsliem, ja vien krēslu kājas ir pietiekami platas utt. Dzīvojamā istabā regulāri uz grīdas ir bērna mantas. Nu jā, nezinu, nezinu, vai ir jēga. Pagaidām lietoju Xiaomi Roidmi F8 Storm un esmu apmierināts.

    Laikam
    20.12.2020 13:09
    Reply to  Nelabojams

    Ja jau ir 30m2 dzīvoklis, tad jēga vispār no tāda robota. It sevišķi, ja patīk piestūķēt pilnu ar mēbelēm.

    Loyal
    20.12.2020 13:55
    Reply to  Laikam

    Kapēc uzreiz 30m2? Ne visi var kā kingi dzīvot 100m2 dzīvokļos :D Nākotnē vien tikai ražos kompaktākus dzīvokļus. Vairs nav modē 10m2 vannasistabas un 20m2 guļamistabas. Galvenais ir labs plānojums. Lielākoties robotu reklāmās parādās plašas telpas un nekas pa zemi nemētājas. Youtube gan redzēju testu, kur ir saliktas mantas un kā robots brauc slalomā.

    Nelabojams
    21.12.2020 08:10
    Reply to  Laikam

    Man ir 72 m2 lauku māja, 3 cilvēkiem, sunim un kaķim puslīdz pietiekami. Bet slaucītājrobotam neredzu pilnīgi nekādas perspektīvas (kaut gan principā tīri labi patiktu). Starp telpām augsti sliekšņi, uz vannasistabu 2 pakāpieni, vairākas aizdurves, diezgan daudz krēslu u.t.t.

    Niks
    27.12.2020 19:40
    Reply to  Nelabojams

    atkarībā cik augsti tev ir tie sliekšņi.. man pa māju vizinās Viomi robots…sliekšņi arī ir…pāri tiek… tik tpc ņēmu viomi… bet tā mitrās gridas funkcija gan ir nevjadzīga…

    Skābene
    21.12.2020 09:29
    Reply to  Nelabojams

    Robots disciplinē, un iemāca pievākt māju! Nevar uz grīdas mētāties lego klucīšu sīklietas, jo to vairs nebūs. Kurpes ar ieteicams apvākt, lai neuztin kurpju šņores uz rullīšiem. Ja mājdzīvniekam patīk ķēzīt uz paklāja, tad robots tur tādu gobelēnu uzšņāps, ka maz neliekās.
    Bet kad iemācās sadzīvot, tad jau nemaz tik traki nav, bērni saliek mantas kastēs, kad beidz spēlēties, kurpes nemētājas kur pagadās, bet stāv plauktiņos utt. Un var jau to robotu arī kā šaufeli izmantot lokālās notikuma vietās. Piemēram, bērni cep piparkūkas, un milti pa zemi. Robots klāt un visu uzkopj, nevajag birsti meklēt. Ir plusi, ir mīnusi, bet plusu laikam tomēr vairāk kā mīnusu, vismaz nemētāsies viskautkas pa grīdu un uzreiz kopējais skats par rubli labāks.

    17.03.2021 16:29

    paldies par lielisku rakstu!!
    par ” Man drusku nepatika tas, ka Deebot Ozmo T8 AIVI komplektā nav iekšā paliktnis, kas liekams pie uzlādes stacijas, lai Ozmo T8 AIVI pēc mitrās uzkopšanas nesēž visu dienu ar slapju lupatu uz grīdas”- >>>>dotajam robotam ir elektroniska ūdens padeve, atsķirībā no citiem(mehāniskās pilināšanas),tapēc ūdens padeve tiek kontrolēta – tiek padots ūdens tik,cik nepieciešams un beigās nav jāuztraucas par grīdas seguma bojājumu no mitruma:)

    Kursors.lv
    17.03.2021 17:06
    Reply to  Janis Ladusans

    Tas nemaina faktu, ka lupata pēc uzkopšanas ir slapja un bojā grīdas segumu. Tiesa, pats robots mobilajā lietotnē atgādinās to noņemt.

    Reklāma