Web Analytics
More
    Reklāma

    Roborock S6 MaxV apskats – šim mājkalpotājam pietrūkst tikai balti cimdi un tauriņš

    Jaunākie raksti

    Ir pienācis tas mirklis, kad robotu putekļu sūcēju ražotāji sākuši norādīt arī procesoru, kas darbina robotu! Pārmaiņas pēc šoreiz šī ir laba ziņa, jo robotu putekļu sūcēji ir pieejami jau aptuveni 10 gadus, bet tikai pēdējo pāris gados var sacīt, ka tie vairs nav dumji plastmasas gabali, kas nodauza mēbeles un pārvietojas pa mājokli kā pavasara zāli ieraudzījis teļš.

    Jau iepriekš esam apskatījuši Roborock robotu putekļu sūcēju, kas vismaz man tajā mirklī šķita kā pati pilnība, kad to salīdzināja ar jau tobrīd pāris gadus padzīvojušu Roomba. Šoreiz apskatāmais Roborock S6 MaxV ir pavisam cita klase, te ir tik daudz iespēju, ka tās visas aptvert lietotājam var neizdoties, bet viss ir nostrādāts līdz pēdējai niansei – nav tā, ka kaut kāda papildu fīča būtu izveidota pa roku galam.

    Reklāma

    Trīs galvenās Roborock S6 MaxV pazīmes, ko gribētos uzsvērt pirms apskata? Robots sūc ļoti klusi, tā iestatīšana ir negaidīti vienkārša, kā arī robots kļuvis neticami saprātīgs, izvēloties sūkšanas ceļus. Pirmie iespaidi – esmu pozitīvā šokā.

    Melns un spīdīgs kā koncertflīģelis

    Tehniskās nianses

    • Sūkšanas jauda: 2500 Pa
    • Procesors: Qualcomm APQ8053
    • Akumulatora ietilpība (mAh): 5200, līdz 3 h ar vienu uzlādi
    • Ūdens trauks (ml): 297
    • Putekļu trauka izmērs (ml): 460
    • Attālināta vadība: ar balsi vai ar lietotni
    • Trokšņu līmenis (dB): 67
    • Jauda (W): 66
    • Uzkopjamā platība: līdz 240 kvadrātmetriem
    • Papildu: filmēšanas iespēja un balss pārraide līdz 15 sekundēm
    • Cena: ap 580 eiro

    Komplektācija

    • plastikāta pamatne pie uzlādes stacijas
    • lietošanas instrukcija
    • īsa pamācība saslēgšanai ar Wi-Fi tīklu un lietotni
    • mitrās uzkopšanas stiprinājums ar jau uzliktu lupatiņu
    • uzlādes stacija ar iebūvētu barošanas bloku
    • papildu E11 klases HEPA filtrs

    Iespēju klāsts

    Telpu uzkopšanai tagad vajadzīga vēl mazāka cilvēku iesaiste. Pateicoties divām videokamerām un ReactiveAI šķēršļu atpazīšanas sistēmai, Roborock S6 MaxV prasmīgi izlavierē starp mēbelēm un retāk iekuļas paša spēkiem nepārvaramās nepatikšanās. Stereoskopiskā redze ļauj robotam ne vien saskatīt šķēršļus ceļā, bet arī precīzi izkalkulēt to gabarītus un pielāgot maršrutu. Tas pamana pat 5 cm platus un 3 cm augstus traucēkļus. Infrasarkanās gaismas sensors sniedz iespēju prasmīgi manevrēt arī tumsā.

    S6 MaxV sūkšanas jauda ir par 25% stiprāka nekā priekšgājējam, tādēļ spraugas grīdā un paklāji būs tīrāki nekā iepriekš. Savukārt elektroniski kontrolētā SnapMop mitrināšanas sistēma filigrāni dozē izmantotā ūdens apjomu, lai grīda būtu tīra, bet ne slapja. Turklāt mobilajā lietotnē var iezīmēt, kuras vietas mazgāt.

    Pekas gaisā

    Ietilpīgais akumulators ar vienu uzlādi darbina robotu līdz 180 minūtēm, šajā laikā uzkopjot 240 m² platību, tādēļ S6 MaxV ir teicami piemērots biroja tīrīšanai.

    Inovatīva priekšmetu atpazīšanas sistēma (izmantojot divas iebūvētas kameras)
    viedtālruņa lietojumprogrammu var izmantot, lai iestatītu vietas, kur robam atļauts braukt, kur nav, kur sūks putekļus, kur veiks mitro uzkopi.

    Izskats un uzbūve

    Šķiet, ka Roborock S6 MaxV galvenā filozofija ir “nelabo to, kas nav saplīsis” – šis robots ļoti atgādina iepriekš apskatīto Roborock S5, bet, ja ieskatās nedaudz uzmanīgāk, tad ir redzami visai jēgpilni uzlabojumi.

    S6 MaxV veidots no melnas, glancētas plastmasas, kas gan varētu būt viens no lielākajiem robota mīnusiem, jo tas momentā noklājas ar putekļiem. Robotu izpakoju un uzreiz fotografēju, bet tas jau bija paspējis noķert putekļus. Man arī šķiet, ka uz balta korpusa skrambas būs mazāk redzamas pēc ilgākas S6 MaxV lietošanas.

    Tāpat kā priekšgājējam, arī S6 MaxV augšdaļā ir atvāžams vāks, zem tā slēpjas putekļu konteiners un maza birstīte ierīces tīrīšanai. Te nekas jauns nav izdomāts, vien ir sajūta, ka vecajam S5 modelim bija lielāka paceļamajā vākā iekausētā auss, aiz kuras aizliek pirkstu robota atvēršanai. Šis nav super ērti nostrādāts S6 MaxV.

    S6 MaxV priekšējā daļā (jā, tagad apaļam objektam ir arī priekšpuse) izvietotas divas infrasarkanās kameras, kas palīdz robotam orientēties telpā, nesisties pret sienām un mēbelēm, kā arī ar kamerām varēsi pat šo to pafilmēt. Nelieli uzlabojumi ir arī redzami S6 MaxV birstīšu izvēlē. Apakšdaļā izvietotā lielā, rotējošā birste izskatās pamatīgāka, kā arī sānu ūsiņas tagad ir no gumijas, nevis no sintētiskiem pavedieniem.

    S6 MaxV aizmugures daļā ir daļēji caurspīdīga tvertne ūdenim, ja vēlies veikt mitro uzkopšanu. Robotam komplektā nāk arī apakšā pievienojams lupatiņas turētājs ar visu lupatiņu.

    Mazgājamā lupatiņa ir savā vietā

    Rodas sajūta, ka S6 MaxV veidots tam, lai putekļu sūkšana būtu pēc iespējas klusāka – ritenīši pārklāti ar mīkstu gumiju, piestrādāts arī pie sūkšanas pieklusināšanas, un S6 MaxV tagad tiešām visai klusi braukā pa mājokli, vācot un sūcot gružus. Robots arī gandrīz nemaz nesitas pret mēbelēm, tādējādi neradot liekus trokšņus. Iepriekš redzētie roboti putekļu sūcēji bija nesalīdzināmi skaļāki, kā arī tie daudz agresīvāk sitās pret priekšmetiem.

    Kopumā – es nebūtu izvēlējies melnu krāsu, bet viss cits S6 MaxV ir nostrādāts perfekti.

    Birsti iztīrīt būs viegli

    Iestatīšana un lietotne

    Kā jau minēju iepriekš, S6 MaxV iestatāms neticami vienkārši, turklāt nevienā solī nebija vispār nekādu aizķeršanos. Uz paša robota nāk uzlīmēts QR kods, kas aizved uz Roborock lietotnes ielādi Play veikalā, nākas izveidot savu lietotāja kontu, bet šī prasība ir loģiska, jo S6 MaxV paredzēts izmantošanai kopā ar lietotni. Robotu pat varēsi aktivizēt, atrodoties ārpus mājas. Atliek vien S6 MaxV savienot ar mājas Wi-Fi, uzgaidīt, līdz tiek nosinhronizēti dati un palaist to pirmajā skrējienā pa māju.

    Iestatīšanas laikā S6 MaxV uzprasa, vai mājoklī ir dzīvnieki, tādējādi tiek aktivizēta jēdzīgāka apiešanās ar dzīvnieku spalvām, kā arī tiek minēts, ka robots prot izvairīties no dzīvnieku kakām, lai tās netiktu izsmērētas pa visu istabu. Cik lasīts, no šķidrākiem mīļo mājas lopiņu izdalījumiem gan neprot izvairīties.

    S6 MaxV uzreiz veic programmatūras atjaunināšanu, lietotne vēsta, ka tas aizņems 5 līdz 10 minūtes, bet robots atjaunināja sevi aptuveni divu minūšu laikā. Uzreiz arī vari uzsākt S6 MaxV lietošanu, jo tas jau rūpnīcā ir uzlādēts līdz 50%.

    Lietotne ļauj jau uzreiz iestatīt četrus dažādus sūkšanas jaudas režīmus, attiecīgi mainās arī S6 MaxV darbības ilgums un nedaudz arī skaļums. Tur pat iespējams norādīt mitrās uzkopšanas laikā izmantoto ūdens daudzumu, kas tiek padots uz lupatiņu.

    Pēc pirmā brauciena pa mājokli S6 MaxV izveido karti, kurā robots pats atzīmē istabas, sadalot mājokli zonās. Vari pats izvērtēt robota samērīto, apvienot zona vai sadalīt mājokli vēl sīkākā zonējumā. Jau nākamajā reizē varēsi S6 MaxV sūtīt tikai uz bērnistabu vai virtuvi, bet retāk izmantotās platības šajā reizē netīrīt. Līdzīga iespēja jau bija S5 modelī, bet tā nebija tik precīza un kartes pielāgošana nebija tik intuitīva.

    Neliels S6 MaxV triks ir spēja ar kamerām atšķirt traucējošos objektus telpā. Cik redzēju S6 MaxV izmēģināšana laikā, tad S6 MaxV atpazīst izmētātus apavus, vadus un rotaļlietas (katram objektam ir sava ikoniņa), tas viss tik atzīmēts izveidotajā kartē, bet robots šos šķēršļus apbrauc bez pūlēm. Tā kā S6 MaxV ir visai pārliecināts par savu spēju neiepīties vados, tad tas pie vadiem brauc klāt visai tuvu, kas, protams, ir labi tīrībai. Bet ne tik labi, ja mājās ir stāvlampa ar grīdas slēdzi, kam kāp ar kāju virsū lampas ieslēgšanai. Vismaz manā mājā S6 MaxV gandrīz katru reizi ieslēdza šo stāvlampu, uzbraucot virsū uz slēdža. Te varētu uzlikt virtuālo sētu, bet tad atkal stūris paliek netīrīts.

    S6 MaxV ļauj manuāli vadīties no lietotnes (aiztures gandrīz nav), vari pat iespējot filmēšanu ar video attēlošanu lietotnē reālā laikā, lai redzētu, kas mājoklī notiek. Tāpat pastāv iespēja ar S6 MaxV starpniecību pasveicināt mājiniekus ar balss paziņojumu līdz 15 sekunžu garumā. Mazākiem bērniem un, iespējams, mājdzīvniekiem šis triks varētu nepatikt.

    Kopumā S6 MaxV pavadošā lietotne darbojās perfekti, viss ir saprotams, nekas nav vairākkārt jāapstiprina, nav nekādi tizlu vai sarežģītu iespēju, lietotne neuzmācas ar niekiem, kas varētu traucēt ātru robota izmantošanu. Pastāv iespēja iestatīt dažādus tīrīšanas laikus un laikus, kad robots nedarīs neko, lai nepamodinātu mājiniekus.

    Uzkopšana

    Manuprāt, S6 MaxV beidzot ir robotu putekļu sūcējs, kas mājokli spēj uzturēt lieliskā tīrības pakāpē, bet tāpat bez īstena putekļu sūcēja neiztikt, jo S6 MaxV neuzkops plauktus, tas var netikt zem zemākiem skapjiem, zem radiatoriem. Pēc oficiālajiem datiem S6 MaxV ir 9.6 cm augsts, bet man mājoklī atradās tikai viena vieta, kur tas netika klāt – zem visai zema radiatora, kam pie viena sāna piestumts klāt visai biezs paklājs.

    Robots savos braucienos pa māju ir tik precīzs, ka kartē tiek atzīmētas pat krēslu kājas – tu vari izskaitīt, ka mājas biroja krēslam ir piecas, nevis sešas kājas. S6 MaxV ļoti labi pārvar biezu paklāju veidotos pakāpienus, bet ar plāniem paklājiem tas var nedraudzēties. Manā dzīvesvietā tas atrada vienu paklāju, zem kura robotam izdevās regulāri nedaudz pabraukt apakšā, bet tas ir lēts un plāns paklājs. Kad S6 MaxV uzbrauc uz paklāja, tiek aktivizēta agresīvāka sūkšana, kas arī ir patīkams nieks.

    Norit uzlāde

    Tāpat tiek apgalvots, ka S6 MaxV prot pārvarēt līdz 2 cm augstus šķēršļus, bet robots nebija pierunājams piekāpt vannas istabā, kur ir izveidojies neliels pacēlums, jo tur ir ieklāta siltā grīda zem flīzēm. Arī iepriekš neviens cits robots tur nav pratis iebraukt saviem spēkiem.

    Sūkšanas jauda ir pilnīgi pietiekama arī pirmajā sūkšanas režīmā, nav pat jāpāriet uz diviem jaudīgākajiem režīmiem. Pieļauju, ka te lielu lomu spēlē birstes. S6 MaxV spēj iztīrīt gandrīz visus stūrus, tas prot apbraukt ap krēslu kājām, palīst zem skapjiem un tam problēmas nesagādā arī pat tik sīki priekšmeti kā durvju atdures.

    Mitrā uzkopšana ir patīkams nieciņš, bet tad tiešām ir S6 MaxV jālaiž katru dienu pa māju, un mitro uzkopšanu jāplāno vismaz pāris reizes nedēļā, pretējā gadījumā mitrās uzkopšanas lupatiņa vilks līdzi visai daudz mēslu pa visu dzīvojamo platību. Nevajag arī piemirst pie dokstacijas uzstādīt plastmasas paliktni, lai mitrā lupatiņa nesamaitā grīdas segumu.

    Visu redzošās acis

    Mani kā potenciālo pircēju nedaudz biedē fakts, ka es maksāšu par iespējām, kas mani pilnīgi neinteresē. Var jau kurnēt par kamerām un citiem niekiem, bet mani vairāk satrauc tieši tīrīšana līdz 240 kvadrātmetriem – tā ir milzu platība, robots manos mājokļa kvadrātmetros nespēj pat izlādēties līdz 75% arī pēc tam, kad tas darbojies 45 minūtes. Uzreiz pēc tīrīšanas S6 MaxV atgriežas dokstacijā un uzsāk uzlādi. S6 MaxV neprot kā modernie klēpjdatori un viedtālruņi nelādēties, ja uzlāde jau sasniegusi 60…80%. Tātad vismaz manā platībā robota akumulators visu laiku izlādētos līdz aptuveni 75% un uzreiz tiktu lādēts līdz 100%, ilgākā laika posmā tas var negatīvi atsaukties uz akumulatoru.

    Manuprāt, jēdzīgāk būtu aprīkot S6 MaxV ar spēju izsūkt līdz 100 kvadrātmetriem, pēc tam robots var uzlādēties un atsākt sūkšanu tur, kur to beidza. Tādējādi varētu izsūkt arī lielākas platība, S6 MaxV šādai pieejai būtu pietiekami vieds. Bet nekad jau nebūs labi…

    Ūdens tvertne

    Kopumā jāsaka, ka robots lieliski paveic savu darbu – putekļi un gruži pa grīdu nemētājas. Protams, gadās, ka šis tas tiek iestumts virtuves stūrī, bet apaļais robots tur neaizsniedzas. Šie gan ir drīzāk izņēmuma gadījumi. Koka grīdas tiek tīrītas gandrīz ideāli, mīkstie grīdas segumi ir dažādi, un manus tepiķus vizuāli iztīrīja arī ļoti labi.

    Nobeigumā

    Ja neskaita to, ka jebkuram robotu putekļu sūcējam būs blakus jātur arī īstu putekļu sūcēju, tad laikam jāatzīst, ka S6 MaxV varētu būt viens perfekts pirkums mājas uzkopšanai. Tas ir jūtami uzlabots, kad S6 MaxV salīdzina ar S5, kā arī ar savām iespējām Roborock modeļi parasti līdzīgā cenā ir labāk aprīkoti par iRobot Roomba. Man ļoti patika, ka S6 MaxV iestatīšana ir bez jebkāda veida problēmām, arī lietošanas laikā robots ne reizi neieķērās, un mājoklis tika uzturēts tuvu pie perfekti tīra.

    S6 MaxV nesabija pie manis ļoti ilgi, tāpēc par ilgāka termiņa darbību nevaru spriest. Ar S5 bija sajūta, ka pēc robota sūkšanas gaisā nonāk sīkie puteklīši, kas pēcāk nosēžas uz plauktiem un mēbelēm, bet ar S6 MaxV radās sajūta, ka tam ir labāki filtri, lai istabā netiktu izpūsti atpakaļ puteklīši. Ļoti ērti ir tas, ka S6 MaxV dokstacijai barošanas bloks jau ir iebūvēts, tas nemētājas apkārt pa istabu.

    Lai arī S6 MaxV ir lielisks un tuvu perfektam, mani nepamet sajūta, ka 580 eiro par putekļu sūkšanas robotu ir ļoti daudz prasīts, turklāt tāpat mājās jābūt arī kādam citam putekļu sūcējam, lai notīrītu plauktus un citas virsmas, kur S6 MaxV netiek. Bet, ja savā mājoklī ir vēlme ieviest putekļu sūcēju robotu, tad S6 MaxV noteiktu būtu viena no pirmajām izvēlēm.

    Šeit arī būs neliels ieskats tajā, kāpēc man īsti nepatīk melni roboti. Šie putekļi uz S6 MaxV nosēdās aptuveni nedēļas laikā. Šķiet, ka vainojama statiskā elektrība, kas rodas birstēm berzējoties pret sintētisku paklāju.

    Patika

    • klusa darbība
    • loģiskas kustības telpā
    • nedauzās pret mēbelēm
    • vienkārša, ērta lietotne
    • kārtīga tīrība mājās

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • augsta cena
    • melnas krāsas plastmasa ātri noklājas ar putekļiem un skrāpējumiem

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis
    25.11.2020 12:53

    Izskatās, ka es ar savu S5 Max neesmu nošāvis greizi. Gribēju S6, bet tam samazināta jauda lai iegūtu vairāk sūkšanas minūtes.

    Pēc 2 mēnešu lietošanas, S5 ir perfekts. Laižu aptuveni katru otro dienu, ja braucu prom uz vairākām dienām, laižu katrru dienu ar mitro lupatu arī.

    Kursors.lv
    25.11.2020 20:05
    Reply to  Artis Ābols

    Saintriģējāt mani visi ar komentāriem un apskatu – domāju, ka beidzot būs sev jānopērk Roborock S5 Max.

    Andis Jurjans
    25.11.2020 12:56

    Ar mitro uzkopšanu ir tā, ka sākumā palaiž pa māju parastajā režīmā, kad tas pabeigts – pieliek rezervuāru un atkārto. Tādā veidā lupatiņa ir apbrīnojami tīra pat pēc tīrīšanas. Vismaz parastajam S6 tas tā ir.
    Šim nākusi klāt forša fīča redzēt zemos šķēršļus – atpūtas krēsla pamatni, jancīga žurnālgaldiņa apakšu neredz, un klusi bakstās riņķī, zīmējot puķīti :D Bet tas sīkums, noteikti nav apgreida vērts (ja nav mājdzīvnieki).

    Edgars
    25.11.2020 13:33

    Man šāds ir – varu tikai ieteikt. Labs pirkums. Viss super. Ekstra patīkami, ka neiesūc lādētāja vadus kas ik pa laikam kaut kur nolaižas līdz grīdai, aizkariem virsu nebrauc, Lego klucīšus neiesūc. Viss darbojas kā reklamēts.
    Vienreiz iesprūda sarežģītā vietā – saņēmu notifikāciju, atveru aplikāciju, iededzu kameru un izbraucu kā ar dronu, pēc tam atsāka tīrīšanas ciklu iy kā nekas nebūtu bijis. Feini! Atkārtoti tajā vietā vairs nav iesprūdis.

    Aigars Axx
    25.11.2020 13:38

    Ko šis dara ar gariem matiem?
    Zem aizkariem māk palīst?
    Kā radās skrāpējumi?
    Runājot par aķi, protams, labāk lielāks, lai nemocas. Nav teikts, ka lietotājam pieejamie 100% atbilst reālajiem. Es, kā ražotājs, noteikti izveidotu savu algoritmu lādēšanai bez iespējas lietotājam to sačakarēt. Jo no 1000 lietotājiem labi ja 1 kko no tā saprot, vēl 5 gudreļi tikai domā ka saprot, pārējie grib vienkārši sūkt grīdu….

    Jānis Rišis
    25.11.2020 14:42

    Modinātājs, mākslīgais intelekts tur ir?

    Juris
    25.11.2020 15:38
    Reply to  Jānis Rišis

    Protams, uzliec tīrīšanas laiku, kad gribi celties, un būs Tev labs modinātājs.

    Māris
    25.11.2020 16:16

    Nekur nav uzrādīta būtiska atšķirība no piemēram S6 Pure un daudziem konkurentiem – šim ir Lidar radars, kas palīdz precīzāk zīmēt telpas.
    Labs, līdzīgs robots ir Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI, tikai tas ir pārsimt eiro dārgāks.

    es pats
    28.11.2020 01:16
    Reply to  Artis Ābols

    Man bija Samsung ar kamerām, pilnīgs sū… salīdzinot ar tagadējo S6 ar radaru, iespēja darbināt tumsā vien ir tā vērta.

    Krotow
    25.11.2020 17:31

    Mēģinu uzminēt, cik “pieejamai” jābūt grīdai mājā/dzīvoklī, lai šāds plācenis atmaksātos. Plašumos ar lamināta un flīžu grīdām un dažām galda kājām laikam iespējams panākt diezgan tīru rezultātu. Šaurākos “pagātnes” apartamentos ar šķirbainām grīdām un kaudzi šķēršļu krēslu kāju un uz grīdas stāvošo priekšmetu izskatā diez vai no šāda būs liela jēga.

    Elektriķis
    25.11.2020 19:08
    Reply to  Krotow

    Tikai nevajag lietot vārdu “atmaksājas”. Nekas nepārspēs slotu ar slapju lupatu!
    Tas, kā daudzi mūsdienu gadžeti, piepilda mūsu dzīvi ar ko ineteresantu. Bet jā, lai šis darbotos, vajag drusku papūlēties, nodrošinot “darba fronti”. Pats smieklīgākais, kā jau tika norādīts rakstā, šie verķi, atšķirībā no kaķiem, paši nemazgājas un nav spējīgi iztīrīt tos putekļus, kas aiz uzlādes ierīces.

    es pats
    28.11.2020 01:23
    Reply to  Elektriķis

    būtiska nianse – ja tev patīk mājās kārtība, šis ir papildus stimuls bērniem savas mantas nolikt vietā. Un es neticu, ka tu spēj 2x dienā izskraidīt māju ar savu slapjo lupatu, vienkārši neticēšu, pat, ja tu teiksi, ka to vari. Bet es savu robotu parasti palaižu uzreiz visu māju izbraukāt 2 – 3 reizes, tad tas savāc vissīkākos puteklīšus visur, kur tiek klāt, un tad, kad bērni ir paēduši vakariņas, ļoti bieži palaižu vēlreiz virtuvē. Un efekts no regulāras tīrīšanas ir 100x labāks, nekā superberšana ar lupatu reizi nedēļā. Netīrumiem ir tendence vienmērīgi izlīdzināties pa visu telpu, tāpēc regulāra grīdu tīrīšana padara tīrākas arī pārējās vietas mājā. Un, grūti aizsniedzamām vietām vajag nopirkt rokas putekļusūcēju (Makita BCL180Z vai tml.).

    Elektriķis
    28.11.2020 09:24
    Reply to  es pats

    Es jau tikai par “atmaksāšanos” :)
    Ir gan robots, gan Dysons, gan Makita – spēlītes dzīvē vajag.
    Bet ja godīgi, tad ar Dysonu pinīgi pietiktu, jo to tik un tā robotam jāpalīdz, kā pats pieminēji.
    Interesanti, vai Xiaomi arī izdarītu kā i-robots: tas iebrauc istabā, aiztaisa no iekšpuses durvis un tur arī nosprāgst. Tā kā man ir slinkums kaut kā fiksēt atvērtās durvis, tad šī istaba tiek Dysonam.

    KKTK
    25.11.2020 21:56

    Pamēģini testu ar kāda zvēra dzeramā ūdens bļodiņu uz grīdas. Vai viņš to dauzīs un bīdīs apkārt, vai inteliģenti liks mierā?

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Edgars
    25.11.2020 22:14
    Reply to  KKTK

    Liek mierā

    Kursors.lv
    26.11.2020 07:31
    Reply to  KKTK

    Zvēra bļodiņu zonu parasti aizbloķē, lai robots tur vispār nebrauc.

    KKTK
    27.11.2020 09:04
    Reply to  Artis Ābols

    Čības jau gan varēja droši bīdīt apkārt. Aizbīdītas čības ir tikai pozitīva īpašība – tu beidzot apstaigā savu dzīvojamo platību, apstaigājot vari ārliecināties kā viss ir iztīrīts, nedaudz vājās muguras izlocīšana meklējot čības zem mēbelēm.

    Guncixx
    25.11.2020 22:04

    Izskatās līdzīgs S5 Max, kā jau tika minēts, tikai kameras nākušas klāt un, varbūt, labāka šķēršļu atpazīšana. Neesmu mēģinājis iRobot, bet tiem aprakstā rakstīts, ka viņi spēj noteikt netīrākas vietas un tās vairāk tīrīt, tas man pietrūkst Roborock, jo sīkās smiltis vienā caurbraucienā viņš nespēj savākt.

    27.11.2020 07:46

    vajag salīdzināt varbūt ar ECOVACS T8 AIVI,tad redzēs ,kurš labāks ar mākslīgo intelektu (to var redzēt pat paskatoties Youtube salīdzinājumus ar Xiaomi:) ):)var saņemt uz testu ECOVACS Baltijas pārstāvniecībā. Drīz būs arī ECOVACS mājaslapa Latviešu valodā.

    Kursors.lv
    27.11.2020 08:27
    Reply to  Janis Ladusans

    Laba doma! Tieši šodien atbrauks testa DEEBOT OZMO T8 AIVI un jau tuvākajās nedēļās būs šī tiešā konkurenta apskats.

    27.11.2020 10:35

    to mans kolēģis Tev iedos:)ceru,ka patiks arī OZMO 950 .modelis:)

    Kursors.lv
    27.11.2020 11:43
    Reply to  Janis Ladusans

    Tad jau redzēs :)

    Lācis
    11.12.2020 21:13

    Man šī tēma ļoti aktuāla. Vēlos nedēļas laikā atrast labu ”robīti”. Kristap, būtu arī jauki dzirdēt kādu faktu par to,cik viegli vai grūti un cik maksā rezerves daļas šādiem aparātiem.
    Kad aptuveni var gaidīt kādu ziņu par Ecovacs testiem?

    Last edited 3 years ago by Lācis
    Ivars
    27.11.2020 11:30

    Vai šim ir fīča – sakonfigurē (resp., saplāno, kur un ko kurā brīdī mazgāt) un atslēdz no wifi, lai ķīnietis nezina, kas es tāds esmu un kurā brīdī esmu iegādājies jaunu dīvānu? :)
    S5 to māk (uzzināju netīšām, kad nomainīju wifi rūteri un pārsaucu tīklu, bet robots turpināja katru otro dienu tīrīt). Kaut kādas ali viedās rozetes nemāk, jo tās pārtrauca strādāt :)

    Vilnis Geidāns
    27.11.2020 14:16

    Nu jau 3 dienas man kalpo S5max. Ilgi pētīju, kurš labāks, S6max vai piecītis. Šestjorkai vienīgais pluss likās tiešsaistes kamera, bet pēc apspriedes ar gudru cilvēku- kāda kaķa pēc (man ir divi) man jāredz kā šie guļ visu dienu , nopirku piekto , 379 eiri. Pirms tam lietoju irobot 520. Ļoti apmierināts, māja, nav bijusi nekad tik tīra, jo ar sievu mums ir vienošanās- tīra tas, kuram liekas, ka netīrs. Patīk mitrais variants un iespēja sekot līdzi, jo galu galā esmu dzimis priekšnieks. Pirmajā dienā robs atrada diegu zemē un uztina no sirds, citādi nav iebildumu. Mēģināju abas lietotnes Roborock un Xiaomi home. Atšķirības neredzu, vienlaicīgi abas nestrādā, nolēmu palikt pie Roborock, latviski, protams, nerunā, rusofīļiem piedāvā ukraiņu valodu:).

    Name
    27.11.2020 15:24
    Napalm
    27.11.2020 19:26

    Paldies par apskatu un viedokļiem.

    Šodien nopirku s5 Max. Iepriekš biju domājis ņemt šo, bet palasot komentārus un paskatoties internetā nolēmu ka tas ko piedāvā s6max nav +150 EUR vērts.

    Kursors.lv
    27.11.2020 22:34
    Reply to  Napalm

    He he, un es šodien tiku pie sava Ecovacs Deebot Ozmo 950, kas laikam sanāk tiešs konkurents Roborock S5 Max. Jau devies pirmajā izbraucienā pa mājokli. Redzēs, kas tur sanāks.

    Tāpat uz testu atbrauca arī pats spicākais Ecovacs modelis – Deebot Ozmo T8 AIVI. Ķersimies pie tā testa jau drīzumā un gatavosim apskatu. To būs labi salīdzināt ar šajā rakstā apskatīto Roborock S6 MaxV.

    Pans
    27.11.2020 20:33

    Nu jau vairāk kā 2g lietoju pirmo mi (s1?) un nevaru iedomāties dzīvi bez. S5 laikam ir virtuālās sienas un carpet mode, un 2cm barjeras pārvar. Bet tā kā cilvēks ir neiedomājami slinks, tad es pat neeju aplikācijā, lai palaistu, bet nospiežu pogu uz mi. Sākumā jau paspēlēties ir interesanti, bet īstenībā tā ir tikai birste. Lai nesanāk kā vēsta kāda dzīvā anekdote “beidzot man ir vairāk brīva laika, lai skatītos kā tas robots strādā”

    Inese Liepiņa
    21.01.2021 19:40

    Kā viņš tiktu galā ar 2 stāvos izvietotām tīrīšanas platībām? Mums ir 2 līmeņos māja, pa trepēm viņš nabags nenobrauks. ;) Ja es viņu katru otro dienu pārnesīšu no viena stāva uz otru ar visu staciju, viņš sapratīs 2 atsevišķas teritorijas?

    Inese
    24.04.2021 16:18
    Reply to  Inese Liepiņa

    Var kaut vai 10 dažaādas teritorijas uzlikt aplikācijā, un katru dienu citā dzīvoklī vai mājā novietot…viņam atmiņa atļauj saglabāt līdz 240 kvadrātmetrus.

    Inese
    24.04.2021 16:20

    Super pirkums, viegli vadīt, kluss un kartīgs, māja tīra, putekļi nekrājas, ar baltām zeķītēm tik staigāt. Super pirkums.

    Reklāma