Web Analytics
More
    Reklāma

    Roborock S5 mazgājošā robota-putekļusūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Šī apskata tapšanas izpētes gaitā sapratu, ka jāsāk būtu ar skaidrojumu, kas tad tieši šoreiz ir pie Kursora nonācis. Roborock robotu putekļusūcēji nereti tiek jaukti ar Xiaomi putekļu sūcējiem (es pat teiktu, ka visai pamatota ir šī jaukšana, jo apskatam saņemtais Roborock paļaujas uz Xiaomi Home lietotni), bet paši uzņēmumi ne pārāk raujas skaidrot atšķirību. Xiaomi un Roborock nav viens uzņēmums, tomēr abi minētie uzņēmumi iepriekš sadarbojušies.

    Roborock uzbūvēja pirmo Xiaomi Mi robotu putekļusūcēju (tiek pieļauts, ka Roborock būvē arī citus Xiaomi putekļusūcēju modeļus), tāpat Xiaomi ir veicis investīcijas Roborock, bet neviens neko nav pārpircis. Roborock S5 ļoti bieži tiek nepatiesi dēvēts par Xiaomi Mi otrās paaudzes robotu putekļusūcēju.

    Reklāma

    Apskatam saņemtais Roborock S5 ir visai interesants, gandrīz pilnībā autonoms putekļusūcējs ar iespēju nedaudz ar mitru lupatu uzslaucīt gludas grīdas. Roborock S5 nav uzskatāms par putekļusūcēju ar mazgāšanas funkciju, bet tam ir neliela lupatiņa, kas ļauj savākt (uzmazgāt) sīkos putekļus.

    Atzīšos, ka manā mājsaimniecībā kādu gadu sabija ne pats advancētākais Roomba robotiņš, bet tas bija tik izmēklēti glups, ka īsti ieguvumu no tā neredzēju. Turklāt šis putekļu sūcējs bija ar vāju pēdējo filtru pirms sasūktā gaisa izvades atpakaļ istabā, attiecīgi visi plaukti bija noklāti ir baltiem, ļoti smalkiem puteklīšiem. Normāls rokas putekļu sūcējs šādus puteklīšus atpakaļ istabā neizpūš. Tātad es zinu, ko nevēlos redzēt robotā putekļu sūcējā.

    Dizains

    Roborock S5 izskatās pēc maziņa, apaļa, pa istabu apkārt braucoša Eltona Džona koncertflīģeļa. Man ļoti patīk Roborock S5 izmantotā spīdīgā plastmasa, bet noteikti jārēķinās, ka ilgākā lietošanas laika posmā spīdīgā plastmasa apskrāpēsies un vairs nebūs tik glīta. Gluži kā moderns viedtālrunis, arī Roborock S5 putekļu sūcējs pieejams glancētā baltā, spīdīgi melnā un rozā zelta krāsā.

    Roborock S5 putekļu sūcējs saņēmis lāzera navigācijas sensoru, kas palīdz tam nedauzīties pret mēbelēm un arī neiesprūst zem dīvāna. Iepriekš vairāki redzētie robotu putekļu sūcēji paļāvās gandrīz pamatā tikai uz sensoriem, kas reģistrē pieskaršanos mēbelēm. Dažu robotu skāriena spēks gan ir tik iespaidīgs, ka pēc pusgada melnās galda kājas izskatījās ne pirmā svaiguma, it kā tās būtu žļembājis suns bez zobiem. Par laimi, ar Roborock S5 lāzera navigāciju tas ir izskausts vai gandrīz izskausts. Roborock S5 gan ir arī atsišanās sensors, kas aizņem aptuveni pusi no robota perimetra.

    Uz Roborock S5 augšējās plaknes izvietota ieslēgšanas/ izslēgšanas poga, tā ir arī darbības uzsākšanas un pauzes poga. Roborock S5 ar pogas skārienu prot tīrīt vienu punktu istabā, kā arī aizbraukt uz uzlādes staciju.

    Putekļu sūcēja apakšdaļā ir tuvuma sensori, kas tam liedz nobraukt lejā pa trepēm, kā arī sensors, kas palīdz precīzi savienoties ar uzlādes staciju.

    Putekļus savācošās birstītes ir klasika – ārpus korpusa izvietotas ūsiņas, kā arī Roborock S5 apakšdaļā izvietota liela, rotējoša birste. Kā liels Roborock S5 pluss tiek uzsvērta robota spēja pārvarēt šķēršļus līdz 2 centimetru augstumam.

    Mēslu savākšanai Roborock S5 ir puslitrīga tvertne, kas gan nav pats lielākais putekļu savākšanas tilpums šāda veida robotu putekļu sūcējos.

    Roborock S5 komplektācijā ir uzlādes dokstacija, kuru robots prot apmeklēt arī tīrīšanas laikā, pēc uzlādes Roborock S5 turpinās tīrīt mājokli. Dokstacijai ir arī plastmasas paliktnis, kas noderēs, ja izmantosi mitro uzkopšanu, lai slapjā lupatiņa nesabojātu grīdas segumu. Komplektā ir arī savācējbirstīšu tīrāmais komplekts, divas mitrās uzkopšanas lupatiņas, divi filtri un ūdens tvertne slapjajai uzkopšanai.

    Tiek ieteikts Roborock S5 dokstaciju novietot pie sienas, uz abām pusēm jābūt vismaz pusmetram brīvas vietas, kā arī pret dokstaciju jābūt pusotram metram brīvas vietas, lai robots prastu to atrast un automātiski uzlādēties.

    Tīrīšanas režīmi

    Roborock S5 ticis pie pieciem gandrīz par dažādiem dēvējamiem tīrīšanas režīmiem:

    • Tepiķu režīms tiek aktivizēts lietotnē. Kad Roborock S5 “sajūt” mīksto grīdas segumu, Roborock S5 nedaudz uzkasa mīksto grīdas segumu, lai to būtu vieglāk izsūkt.
    • Klusuma režīmā Roborock S5 izmanto mazāku sūkšanas jaudu, lielāko darbu paveic birstes. Šo režīmu izmanto cietām virsmām – parketam, flīzēm. Režīmu izvēle ļauj ietaupīt Roborock S5 enerģiju.
    • Mitrā uzkopšana der flīzēm un koka grīdai. Te uzreiz jānorāda, ka mitro uzkopšanu būtu jāveic pēc sūkšanas. Mitrā uzkopšana nav izcili efektīva, tā nenotīrīs lielus, piekaltušus pleķus. Roborock S5 drīkst liet iekšā tikai tīru ūdeni, nekādi tīrīšanas līdzekļi nav atļauti. Fairy klāt gāzt pie ūdens ir kategoriski noliegts – tas var saputoties un sabojāt Roborock S5.
    • Turbo režīms. Kā tad bez turbo režīma! Šajā režīmā uzkopšana norit ātrāk, bet jārēķinās, ka Roborock S5 šajā režīmā ir nedaudz paviršs un var kaut ko nesavākt.
    • Max režīmā Roborock S5 izmanto visu pieejamo sūkšanas jaudu, tā noderēs, ja kāds būs ielāčojis istabā no jūras ar smilšainām pēdiņām.

    Lietotne

    Te nonākam pie jautrākās Roborock S5 sadaļas! Roborock S5 ir saņēmis Wi-Fi savienojumu, kas ļauj pārvaldīt putekļu sūcēja darbību no viedtālruņa. Roborock lietotne ļauj uzsākt un apturēt tīrīšanu, mainīt tīrīšanas režīmus, nosūtīt robotu uz uzlādes staciju, apskatīt Roborock S5 izveidoto mājokļa karti un pat novilkt virtuālās sienas, kas ierobežo Roborock S5 braukāšanu pa mājokli. Turklāt to vari paveikt pa ceļam uz darbu vai sēžot jūra malā.

    Mājokļa kartē vari iezīmēt arī speciālas zonas, kur nosūtīt robotu uz tīrīšanas darbiem, piemēram, vannas istabā pie kaķa kastes. Bet šis pieejams tikai tad, kad robots pilnībā iepazinis mājokļa plānu.

    Mājokļa karti Roborock S5 izveido ar savu lāzera sensoru tīrīšanas laikā. Karte ir gana precīza, tajā var redzēt, kuras vietas Roborock S5 tīrīšanas laikā palaidis garām. Tāpat Roborock S5 prot izmantot pats savu iepriekš izveidoto karti, lai nākamajā reizē brauku jēdzīgākā trajektorijā, un īsāku laiku pavadītu tīrīšanas darbos. Kartes veidošanas režīms šobrīd ir beta stadijā, tāpēc tas var arī ik pa laikam nestrādāt, kā nākas. Izmēģināšanas laikā kartes veidošana bija nedaudz niķīga, bet pēc programmatūra labojuma robots spēja izzīmēt visai saprātīgu mājokļa karti.

    Visai negaidīts ir fakts, ka Roborock S5 paļaujas nevis uz Roborock lietotni, bet gan izmanto Xiaomi Home lietotni. Tāpat Roborock S5 iestatīšanai nepieciešams izmantot īstenu mājas maršrutētāju, jo iestatīšanai nepieciešams Wi-Fi un arī viedtālrunis ar uzstādītu lietotni. Ar vienu viedtālruni, to izmatojot kā hotspotu, iestatīt Roborock S5 nav iespējams. Roborock S5 izmēģināšanas laikā man arī neizdevās Roborock S5 iestatīt ar diviem viedtālruņiem, kur viens tēloja bezvadu tīmekļa piekļuves punktu. Uzskatu, ka šis ir visai nepārdomāts risinājums.

    Uzlāde un darba turpināšana

    Līdzīgi kā iRobot Roomba 900 sērija un Roomba i sērija, arī Roborock S5 prot tīrīšanas laikā pats uzlādēties, lai pēc tam turpinātu tīrīšanu. Vecāki un lētāki Roomba un citu ražotāju modeļi šo mazo triku neprot. Mana bijusī vidējās klases Roomba, ja sajuta, ka enerģija iet uz galu, devās uz doku lādēties, bet pēc uzlādes tīrīšanu neturpināja.

    Uzlāde pa vidu tīrīšanai ir super ērta funkcija, kas Roborock S5 dienas laikā ļauj iztīrīt visu māju bez nekādas aizķeršanās. Tev nenākas zīlēt, vai Roborock S5 pietiks jauda visu istabu uzkopšanai, nav nekā jāierobežo robots, lai tas savāktu putekļus vienā istabā, bet otru istabu ignorētu enerģijas trūkuma dēļ.

    Roborock S5 paļaujas uz paša izveidoto digitālo karti, kā arī Wi-Fi, lai turpinātu darbu pēc uzlādes. Te man gan jānorāda, ka pavisam modernā filozofija jauniešiem ļauj nemaksāt dubultā par internetu, jo tagad ir modē mājas internetu atslēgt, visur izmantot mobilos datus un to šārēšanas iespējas. Nav pat runa par to mobilo datu ierobežojumiem, pingu, ātrumu utt. Runa ir par to, ka modernais jaunietis paķers savu viedtālruni (un attiecīgi arī Wi-Fi hotspotu) un dosies dienas darbos. Attiecīgi Roborock S5 paliek bez uzlabotām navigācijas iespējām. Tas pats attiecas uz vasaras māju un citiem gadījumiem, kad nav pieejas pastāvīgam mājokļa Wi-Fi tīklam. Pirmreizējā iestatīšana man vispār bez īstena un pilntiesīga Wi-Fi maršrutētāja neizdevās (ar diviem viedtālruņiem, kur viens darbojas kā piekļuves punkts, otrajā ir uzstādīta lietotne, arī tas, visticamāk, nav iespējams) .

    Tīrīšanas kvalitāte

    Vienkāršākie tīrīšanas darbi Roborock S5 izdodas gandrīz perfekti vai perfekti. Koka grīdas, parketu un laminātu Roborock S5 tīra ļoti labi. Ja grīda nav pārlieku putekļaina, drīkst arī uzreiz Roborock S5 aprīkot ar mitrās uzkopšanas komplektu, lai sūkšanas un mazgāšana notiktu vienlaikus. Te gan jāņem vērā, ka problēmas var rasties jauktām grīdām, piemēram, ja pa ceļam gadīsies mīkstais grīdas segums vai kāds austais tepiķis.

    Ofisa tipa gludos grīdas tepiķus Roborock S5 tīra visai labi no lielākiem gružiem, piemēram, rīsiem, grants olīšiem un tamlīdzīgi. Sliktāk veicas ar smiltīm, tās Roborock S5 ne vienmēr izsūc no paklājiem. Pastāv gan iespēja šādā grīdas segumā uzreiz triekt iekšā Roborock S5 ar maksimālo sūkšanas jaudu. Spēcīgāko sūkšanas režīmu vari aktivizēt lietotnē.\

    Garspalvu un raupji austos paklājus Roborock S5 tīra, bet te darbiņš ne vienmēr ir saucams par labu. Jārēķinās, ka Roborock S5 sūkšanas jauda ir ierobežota, pat salīdzinot ar Eiropas enerģijas taupības prasībām atbilstošajiem līdz 900 W rokas putekļu sūcējiem.

    Mitrā uzkopšana ir lieliska, lai cīnītos ar sīkiem puteklīšiem. Es gan teiktu, ka mitrās uzkopšanas kvalitāte ir ļoti atkarīga no kopjamās virsmas. Gludu parketu un precīzi saliktu lamināta segumu šādi kopt var, un ieguvums ir redzams. Flīzēm rezultāts nav ideāls, jo tām ir salaiduma vietas, bet vēl arvien ir daudz labāks rezultāts par parastu putekļu un smilšu graudiņu sasūkšanu. Tā kā Roborock S5 maksā zem 400 eiro, teiktu, ka mitrā uzkopšana ir ļoti foršs bonuss, jo neviens lielais konkurents šādā cenā neko līdzīgu (sūkšana + mitrā uzkopšana) nepiedāvā.

    Man ļoti patika, ka ka Roborock S5 pirmajā tīrīšanas reizē izbrauc vienas istabas perimetru, tad iztīra istabu. Pēc tam brauc nākamās istabas perimetru un tīra to, utt. Roborock S5 ir ļoti saprātīgs, ko arī var redzēt lietotnē – tīrīšanas ceļš ir loģisks un nekas netiek pieckārt pārtīrīts.

    Konkurentiem (vismaz lētajiem iRobot un Neato Botvac) tik ideāli ar saprātīgu tīrīšanas ceļu izvēli neiet, jo tiem nav tik precīzas lāzera mērierīces, kas spēj aptvert dzīvojamo platību un attiecīgi tīrīt smukās, taisnās līnijās.

    Atļaušos uzskatīt, ka Roborock S5 tiešām gandrīz perfekti un ātri (jo loģiska ceļa izvēle) paveic savu darbu. Te jādod visas 10 no 10 zvaigznēm. Nedaudz žēl, ka mitrā uzkopšana ir faktiski slapjas lupatas līdzi vilkšana, bet tas par šo cenu ir drīzāk maziņš pluss, nevis liels mīnuss. Mitrā uzkopšana ir nianse, ko es laikam ikdienā neizmatotu.

    Robota iztīrīšana

    Roborock S5 putekļu konteineru jāizber pēc katras uzkopšanas reizes, jo tas vienkārši ir ne pārāk ietilpīgs. HEPA filtrs ir mazgājams, to gan pēc tam nākas žāvēt vismaz 24 stundas. Ūdens tvertnes filtru nāksies nomainīt katrus aptuveni 3 mēnešus.

    Novēroju, ka aptuveni 70 tīrāmo kvadrātmetru iztīrīšana ar vienu tvertni var neizdoties, ja robotam nākas cīnīties ar nedēļu krātiem putekļiem. Ja māja ir vizuāli gana tīra, Roborock S5 tāpat kaut ko saknābās pa pakšiem, piepildot aptuveni pusi no tvertnes.

    Ražotājs izvietojis robota apkopjamo birstīti un iepinušo matu kušķu izgriešanas instrumentu Roborock S5 korpusā, tātad to nenāksies katru reizi meklēt pa pakšiem. Lētajiem Roomba robotiem šis instruments vismaz kādreiz nebija ievietojams korpusā.

    Roborock piedāvājumā ir jau gatavs apkopes komplekts ar divām galvenajām (rotējošajām) spirāles slotām, ar trīs HEPA filtriem, trīs sānu ūsiņu birstēm, birstīšu tīrāmo rīku un divām mitrās uzkopšanas lupatiņām.

    Nobeigumā

    Roborock S5 cena ir zem 400 eiro, kas šāda veida putekļu sūcējam ir gandrīz minimālā cena. Roborock S5 par samaksāto naudu piedāvā iespējas, kas ir tikai būtiski dārgākiem konkurentu modeļiem – mitrā uzkopšana, Wi-Fi un lietotne ir ļoti patīkami sīkumi. Tāpat ļoti augstu vērtēju Roborock S5 prasmi veikt uzlādi tīrīšanas laikā, un pēcāk atgriezties, lai turpinātu uzkopšanu no tās pašas vietas. Te gan jāsaprot, ka ar vienu uzlādi robots spēs iztīrīt aptuveni 100 vai pat vairāk kvadrātmetru, bet šaurais pudeles kakls būs tieši putekļu tvertnes izmērs.

    Sūkšanas un mitrās uzkopšanas funkcijas darbojas atbilstoši gaidām, varētu pat būt, ka Roborock S5 ir kādu nieku efektīvāks par konkurentiem līdzīgā cenā, jo piedāvā visai spēcīgu sūkšanas režīmu. Mitrā uzkopšana ir patīkams bonuss, bet to droši vien neizmantosi, ja mājoklī vairumā ir mīkstie grīdas segumi.

    Visai kaitinoša ir Roborock S5 pirmreizējā iestatīšana, jo pirmo pusstundu kā traks cīnījos ap Roborock Android lietotni, kas tā arī neprata atrast Roborock S5. Tad YouTube pačukstēja, ka nāksies izmantot Xiaomi Home lietotni, bet jau atkal atdūros pret īstena Wi-Fi maršrutētāja nepieciešamību. Iespējams, ar diviem viedtālruņiem (viens tēlo hotspotu, vienā ir uzstādīta Xiaomi Home lietotne) var iestatīt Roborock S5, bet man tas neizdevās. Roborock arī nav pacenties nekur uz iepakojuma vai kādā uzkrītošā informācijas lapiņā skaidrot, kā tieši Roborock S5 būtu jāiestata pirmo reizi. Ja nebūtu šīs muļķošanās ar lietotni un iestatīšanu, teiktu, ka Roborock S5 ir perfekts robots putekļu sūcējs.

    Jāatzīst, ka pēdējos pāris gados roboti putekļu sūcēji tomēr ir gājuši uz priekšu. Lāzera attāluma mērīšana būtiski samazina robota trīšanos un dauzīšanos gar mēbelēm, robots sūc labāk, un arī istabā pēc sūkšanas nonāk mazāks sīko putekļu apjoms. Roborock S5 ļoti precīzi iebrauc savā dokā uzlādēties, tāpat nesaskāros ar robota ieķeršanos brīvi stāvošos lupatu tepiķos vai vados. Paaugstinātā caurgājamība nozīmē, ka Roborock S5, visticamāk, spēs pārbraukt pāri pamestai čībai, bet izmētātas zeķes vai nokritusi salvete gan var radīt problēmas robotam.

    Nedaudz zemāk esmu izklāstījis Patika/ Nepatika nianses, bet faktiski vienīgā Nepatika nianse ir mazais putekļu konteiners. Viss cits Roborock S5 ir tiešām super nostrādāts. Reti tā saku, bet Roborock S5 noteikti izvēlētos savām mājām.

    Patika

    • Beidzot var sacīt, ka robots kļuvis prātīgs, tas ir lielisks palīgs uzkopšanā
    • Vilinoša cena (salīdzinot ar konkurentiem)
    • Ļoti glīta uzbūve
    • Mitrā uzkopšana
    • Iespēja veikt uzlādi tīrīšanas vidū, pēcāk to atsākt
    • Jaudīgās sūkšanas režīms
    • Iespēja lietotnē novilkt robežas (nav jāiegādājas speciālas norobežojošas bākas)

    Nepatika

    • Jukas ar lietotnes izvēli
    • Roboti tomēr vēl arvien ir līdz pat 4…5 reizēm dārgāki par pieņemamu putekļu sūcēju
    • Nāksies izmantot īstenu Wi-Fi maršrutētāju, lai nodrošinātu visas iespējas
    • Putekļu tvertnes izmērs būtiski piekāpjas akumulatora spējām

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    39 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.09.2019 10:01

    Ar kājām gaisā ļoti atgādina Roomba uzbūvi, un izkatās, ka rotējošā slotiņa pat varētu pasēt 1:1.
    Lāzera sensors ir forši, tāpat kā virtuālā siena telefona lietotnē. Tas ir tas, ko gribētos robotizētajiem zāles pļāvējiem! :)

    DMG
    05.09.2019 10:34

    Man gan pašam mājās ir PowerBot, bet šāds palīgs mājās ir perfekts un ar laiku nezini pat kā bez tā dzīvot. Cenu starpība starp parastu putekļu sūcēju arī ir saprotama. Tas tā pat kā brīnīties, ka podziņtelefons ir lētāks par viedtālruni. Bet ieguvums šādam robotam arī ir jūtams. Un, jo lielāka ir tīrāmā platība, jo vairāk ekonomē laiku.

    Fedja
    05.09.2019 11:01
    Reply to  DMG

    Perfekts palīgs sakoptā mājā bez bērniem! :)
    ja visur ir izmētātas bērnu mantas, tad čiks vien sanāk no tā palīga!

    DMG
    05.09.2019 13:19
    Reply to  Fedja

    Man pašam ir divi bērni, tā kā zinu par ko tu runā. Bet patiesība ir tajā, ka problēmas mēs paši radam. Bērni nav kaut kāda nepārvarama vara vai šķērslis. Katru dienu nevajag robotu slēgt iekšā. Un reizi nedēļā var kopā ar bērniem visu savākt pirms iešanas uz laukumiņu un ieslēgt, lai robots visu izbraukā. Atnākot mājās viss jau izsūknēts. Dažreiz arī slēdzu iekšā pa vienai istabai, kurā uz to brīdi neejam. Tā kā problēmu neredzu, bet ja tā vieglāk varam pie visa bērnus vainot.

    digitalk
    05.09.2019 14:00
    Reply to  DMG

    exactly, palūgt bērniem savākt mantas, lai putekļsūcējs var izbraukāt, kas var būt vienkāršāk? un vēl atļaut traucēt tam braukāt kā bonusu :))

    es pats
    21.09.2019 00:17
    Reply to  DMG

    Man arī ir 2 bērni un Roborock (starp citu, kāds te minēja Powerbot – tāds bija iepriekš, totāls mēsls salīdzinot ar Roborock), tikai s6 (nākamā paaudze). Gribu daļēji nepiekrist – robots ir viens no labākajiem argumentiem, lai piespiestu bērnus to bardaku savākt (ar vecāku palīdzību, protams), vai tiešām jums patīk nedēļu dzīvot piemēslotā un savandītā dzīvoklī, kur visās malās mētājās bērnu mantas? Darbinu to katru dienu. Pateicoties iespējai tīrīt atsevišķas istabas, virtuve un koridors parasti tiek tīrīti vismaz 2x dienā (uzreiz pēc ēšanas, kad mazie delveri visu piedrupačojuši). Tagad māja ir ne tikai tīrāka, bet arī kārtīgāka.

    Un raksta autora apgalvojums par mazo gružu tvertni tiešām izbrīna – kādā cūkkūtī jādzīvo, lai vienā reizē pa dzīvokli savāktu divas lielas saujas ar mēsliem. Tāpēc jau tas robots domāts, lai nebūtu jāstaiga ar aplipušām čībām vai zeķēm. Kā jau teicu – darbinu to katru dienu, bet tīru to tvertni apmēram reizi nedēļā.

    Wk17
    05.09.2019 11:01

    Pirms pāris mēnešiem biju nobriedis arī ņemt robotu tīrītāju.
    No sākuma domāju ņemt iLife A8, tad šo pašu S5, bet tad tomēr pēc divu dienu atsauksmju un testu izpētes nolēmu ņemt Xiaomi parasto robotu (xiaomi mi robot vacuum), sapratu ka nav jēgas pārmaksāt par šo mazgāšanas funkciju, detaļas visas tādas pašas kā Roborock kā arī nebrauc stulbi un nesitas pret visu kas ceļā (iLife A8). Kā jau bieži var lasīt atsauksmes no citiem lietotājiem varu teikt to pašu – labākais, ko esmu jebkad nopircis interneta veikalā… rezerves detaļas kā jau visām ķīnas mašīnām – oriģinālas, var pasūtīt no ali :)

    Sandis Kājiņš
    05.09.2019 11:42
    Reply to  Wk17

    Arī es nosliecos par labu Xiaomi mi robot vacuum. Pilda savu funkciju ļoti labi. Bija mazliet čakars ar pirmreizējo uzstādīšanu, bet citādi ideāls. Un tagad cena vairs tikai ap 250 eiro Latvijas veikalos.

    DMG
    05.09.2019 13:18

    digitalk
    05.09.2019 11:42

    paši uzņēmumi ne pārāk raujas skaidrot atšķirību

    tas ir Xiaomi biznesa modelis — atrast tirgū strādājošus, labus un lētus produktus, un noslēgt līgumu ar ražotāju par piegādi un rebrendingu. kāpēc lai abām iesaistītajām pusēm būtu pircējam vēl kaut kas jāskaidro?

    RR_
    05.09.2019 11:49

    Vēl ir neliela nianse ar datu drošību – šo robotu ieteicams sēdināt uz sava atsevišķa wi-fi, ja uztrauc, ka mājās notiekošais netiek “pašērots” ar trešo pusi :) Lūk video no vienas konferences: https://www.youtube.com/watch?v=uhyM-bhzFsI&t=

    digitalk
    05.09.2019 12:07
    Reply to  RR_

    kas mūsdienās nav problēma, pat Mikrotik QuickSet sadaļā ieliec ķeksi un guest wifi gatavs.

    Tasesmues
    05.09.2019 12:14

    Varētu vairāk par to kā neato nav lāzera? 🙄

    Ģirts Bulāns
    05.09.2019 14:56

    S5 jau gadu pa dzīvokli strādā… S6 vajadzēja testēt

    06.09.2019 09:45
    Reply to  Ģirts Bulāns

    Arī man gandrīz gads, bet tā arī mazgāšanas funkcija vēl nav izmantota.. :)

    Aic
    05.09.2019 15:27

    Mazgāšanas funkcija nav lietojama. Tīrot grīdu, rezultāts bija tāds, ka visur savilktas līnijas, kur robots braucis. Tā lupatiņa paliek ļoti ātri netīra, atbilstošs arī rezultāts.
    Un tas bija pāris dienas pēc tīrīšanas ar roku, tātad, lai būtu lietojami, jāmazgā tikai jau startā tīra grīda

    digitalk
    05.09.2019 16:06
    Reply to  Aic

    varbūt, ja tu lietosi aparātu katru dienu, strīpas pēc nedēļas pazudīs? jo arī parastam robosūcējam sākumā tvertne ir pilna pat pusistabu neizbraucot.

    Ģirts Bulāns
    06.09.2019 12:37
    Reply to  Aic

    Nesūdzos par mazgāšanas režīmu…palaiž šūkšanas režīmu dzīvoklim un tad katru istabu atsevišķo ar 3x mazgāšanu un pēc katras istabas izmazgā lupatiņu…protams ja ir slinkums tad ir svītras…un mēnesī reizi izmazgā māju manuāli. 2istabu dzīvoklī gružu tvertni tīru pēc 4-5 reizēm ap 200 m2

    Linda Beldava
    05.09.2019 16:19

    Nez, vai ir kāds robots ar kaķu kaku vai vēmekļu sensoru? Vai arī dzīvnieku īpašniekiem tomēr jārēķinās ar apkārtnes uzraudzīšanu tīrīšanas laikā…?

    Skābene
    06.09.2019 09:24
    Reply to  Linda Beldava

    Daži teiks, ka Palūdz kaķim uz tepiķa nekakāt, lai iet uz kasti, kas var būt vienkāršāks! Citi teiks, lai tak izmet to kaķi aiz čupra no mājas.
    Reālā dzīvē robots to kaksi mālēs pa tepiķi kā tāds Pikaso. :)

    digitalk
    06.09.2019 11:38
    Reply to  Skābene

    parasti lopiņam nav ko pārmest, pielīp tas sūds pie dibenspalvas un nokrīt kaut kur uz grīdas, nevis paliek kastē. par spalvu atvemšanu ir cits stāsts, tas kaķim nekādi neasociējas ar dabisko vajadzību nokārtošanu un vajadzību to norakt. labi vēl ja izdodas ierādīt to nedarīt uz mīkstajām mēbelēm un paklājiem.

    Ivars
    05.09.2019 17:44

    Piekrītu, ka S6 vajadzēja testēt. Šis jau tūlīt būs nolietots :) Par virtuālajām sienām – vismaz kādreiz nebija šādu iespēju. Bija jāiezīmē 4stūris (zone cleaning), kuru tas verķis iztīra un tas tīrīs tikai to.Tiesa, kādreiz arī viņš neziņoja, ka jāiztīra atkritumu tvertne. Tikai sensorus jānotīra un jānomaina birstes. Tagad ir pazuduši push paziņojumi (tie gan strādā dīvaini – no update uz update. Tad strādā, tad nestrādā :)), bet parādījušies ziņojumi Xiaomi Home lietotnē, ka dust bin ir pilns un vajag iztīrīt. No sliktā – birste, kas savāc netīrumus pa stūriem, ir tikai vienā pusē, savukārt rīks reizēm gar sienu brauc arī ar otru pusi :) It kā nobraucis, bet neko nav savācis. Tāpat tas birstes griešanās ātrums ir stipri liels, lai vieglākus netīrumus aizdzītu uz jau iztīrītu vietu (bet, ja katru otro dienu tas rīks tiek darbināts, tad pēc nedēļas visas vecās lietas ir savāktas :D) Uz sīkiem paklājiem (man ir IKEA 90x60cm paklājiņi pie gultas) nesprūst, bet tīrot mēdz tos paņemt kādu gabalu līdzi un reizēm es tos atrodu citā istabā (bez mazgāšanas uzlikas) :) Tāpat viņš bija pārvietojis telefona lādētāju, kurš bija iesprausts sienā, bet vada gals bija nokritis uz grīdas :) Mežacūkas ādas vai paklāja ar lielām… Read more »

    es pats
    21.09.2019 01:01
    Reply to  Ivars

    ieliec “no go” zonu ap žāvētāju.

    trel
    05.09.2019 18:24

    Lielos vilcienos redzu pirmo robota versiju ar nelieliem dizaina uzlabojumiem. Tīrīšanas detaļas ir identiskas pirmā putekļsūcēja versijai. Ja neinteresē slapjā lupata, tad atšķirība ir tikai izskatā. Līdzīgi kā EA SPORTS sporta spēlēm. Nomaina nosaukumu NBA 18 uz NBA 19 un tirgo kā jaunu.
    Par uzstādīšanu – svarīgi ir atcerēties, ka jāuzliek sava valsts ir China (homeland). Citādi var aplikācija to putekļsūcēju neatrast.
    Un internets saka, ka ir Roborock S50 nevis S5

    05.09.2019 21:48
    Reply to  trel

    Muļķības, nevajag nekādu China likt, iztiku bez tā.
    Visādi citādi birstē jau gandrīz gadu un nekādu problēmu, vēl arī nekāda apkope (filtru, birstes maiņa) nav bijusi nepieciešama.

    P.S.Autors nav pieminējis, ka Robi var vadīt ne tikai viens cilvēks. To cau Mi Home var nošārēt citam lietotājam, tā kā gadījumā, ja viens mājas iemītnieks aizbrauc komandējumā, māja nepaliks netīrīta.

    Fedja
    06.09.2019 09:28
    Reply to  zais

    Vai tam robim var iestāstīt, lai nebrauc aizkaros? Man dēļ šitā vairākas reizes ir nostrādājusi signalizācija mājās un apsargi ar automātiem skrējuši! Pēc trešās reizes vairs nelaižu robi, kamēr neesmu mājās!

    Ģirts Bulāns
    06.09.2019 12:42
    Reply to  Fedja

    Jā novelk aplikācijā svītru un tālāk nebrauc…es tā atzīmēju vituves skapīti zem kira mēdza iesprūst un problēma atrisināta

    RR_
    06.09.2019 13:27
    Reply to  Fedja

    Pieļauju, ka ne tikai kustīgi aizkari var likt nostrādāt signalizācijai- signalizācijas PIR sensors kādā brīdī var uztvert robota lāzera staru… Lai nebrauc aizkaros var izmantot no go lines.

    06.09.2019 09:46

    OMG, man vislielākais šoks par “Roborock S5 ļoti bieži tiek nepatiesi dēvēts par Xiaomi Mi otrās paaudzes robotu putekļusūcēju.” Visu šo vairāk kā pusgadu biju pārliecināts, ka esmu nopircis Xiaomi.. :D

    08.09.2019 11:43

    Pilnīgi tāds pats kā 500 euro romba kurš brauc taka bez smadzenēm un krīt no sliekšņiem nost.
    Šīs baterijas ierīces zaudē savu vērtību ātri.

    Linda Beldava
    11.11.2019 12:28

    Ieteikumi, kur viņu iegādāties?

    digitalk
    11.11.2019 16:14
    Reply to  Linda Beldava

    pa dārgo (bet ar nomaksas iespēju) var LMT, citādi salīdzini-elvē ir daudz piedāvājumu, es uzticētos Pronet, Semicom vai Tera (ar pēdējiem diviem gan nav risināti garantijas jautājumi).

    Arnis
    09.12.2019 19:52

    Es arī dikti apmierināts. Mazgašana gan lieka. Nekad neizmantoju. Ikea mēbeles takā radītas robo augstumam. Izložņā visu. Man tīrot 100m2 vienu stundu noēd 50% baterijas.
    Nopirku eu versiju bet visas citas mi ierīces iet uz china servera. Nācās viņu pa ķīnieti uztaisīt. Bet runā gan man latviski.

    Arnis
    10.12.2019 00:02
    Reply to  Arnis
    laba
    15.03.2020 01:52
    Reply to  Arnis

    kā to brīnumu vispār var iestatīt telefonā, mēģināju gan Latviju izvēlēties gan Ķīnu, nekas nelīdz, telefons neatrod vispār to aparātu. Visādas pamācības youtubā noskatījos, bet nu neiet nekādā jēgā. man roborock s6, bet gan jau instalēšana tas pats kas s5. Ir kaut kur atrodama pamācība soli pa solim ar visu instalēšanu, bet no paša sākuma ar izvēli valstij un reģistrēšanos?

    Ervins
    13.05.2020 12:32

    S5 iegadajos pa 400 euro
    1) mop funkcija ļoti patīk, uzslauka atlikušos sīkumus ko nav izdevies uzsūkt, arī ja uz paklāja uzbrauc ar mop nekas tur tik slapjš nepaliek, lai to sabojātu.
    2) ērta mi home aplikācija, virtuālās sienas iestatīšana ( piemeram nebraukt kkādā istabā vai noteiktā vietā) tajā pašā laikā var iezīmēt noteiktus laukumus lai tīra vairākkārt.
    3) var dalīties ar iekārtu lai arī citi var lietot no saviem viedtālruņiem gan Android, gan IOS. ( MI ID numurs )
    4) uzlādes stacija stāv zem dīvāna un tādā veidā neaiznem lieku vietu

    pie mīnusiem
    1) konteineris varēja but lielāks

    arī robots putekļusūcējs ir jātīra, ieteiktu reizi nedēļā veikt apkopi – birstes, sensoru attīrīšana no putekļiem un matiem, kas neaizņem vairāk kā 5 minūtes.
    (robots strādā gandrīz katru dienu ) 60 m2 platība.

    Diāna
    15.06.2020 08:19

    Man ir 3 bērni, mājās lamināta grīdas, 3 istabu dzīvoklis.
    Manā īpašumā ir nonācis Roborock S5 MAX. Izvēlējos dēļ tā, ka viņam ir ūdens tvertne liela. Manam dzīvoklim ūdens tvertne pietiek 2 mazgāšanas reizēm. Nepiekritīšu, par augstāk minētajām mantām, ļoti pabi viņš visas apbrauc. Robots ir dzinulis gan man, gan bērniem vakarā pirms gulēt iešanas novākt visu no grīdas, jo ir uzlikts 8:00 no rīta lai viņš izsūc un uzmazgā grīdu. Tā kā viens bērns man ir rāpotājs un patstāvīgi atrodas uz zemes, tad šis robots ir vienkārši Dieva dāvana man. No rīta kad mostamies, tad visa grīda ir tīra. Lietoju viņu katru dienu. Mazgāšanas funkciju 1x dienā, bet sūkšanas funkciju vairākas reizes dienā.

    Diāna
    15.06.2020 08:27
    Reply to  Diāna

    Vēl maza piebilde. Veļas žāvētāja kājām viņš brauc pāri kā profesionālis. Pirms tam man bija parasta Roomba kas visu laiku uzkārās, liku spilvenu priekšā veļas žāvētājam. Tagad tādu problēmu nav. Viņš ļoti labi un ātri pārbrauc pāri.

    0937
    15.06.2020 09:37
    Reply to  Diāna

    patstāvīgi vai pastāvīgi?

    Reklāma