Web Analytics
More
    Reklāma

    Xbox, Nintendo un PlayStation sadarbosies, lai nodrošinātu drošu tiešsaistes spēlēšanu

    Jaunākie raksti

    Trīs lielie videospēļu konsoļu milži – Microsoft Xbox, Nintendo un Sony PlayStation – ir vienojušies par sadarbību, lai kopīgi strādātu pie tiešsaistes spēļu drošības standartiem.

    Tiešsaistes un daudzspēlētāju režīma spēles šobrīd ir ļoti populāras, kaut arī nesenā pētījumā pierādījies, ka joprojām vienspēlētāju režīma videospēles ir vispopulārākās. Tāpēc trīs lielie uzņēmumi ir nākuši kopā, lai strādātu pie standartiem, kas nodrošinās vienotu izpratni par drošu spēlēšanas vidi, un tā būs balstīta uz trim pīlāriem: profilakse, sadarbība un atbildība.

    Reklāma

    Ar profilaksi tiks apzīmētas iespējas dažādos veidos kontrolēt drošības uzstādījumus. Piemēram, vecākiem sniegt ieskatu, cik daudz laika viņu bērni pavada spēļu konsolēs un kādas spēles spēlē. Pašas platformas norādīs uz droša satura kanāliem un mājaslapām, kā arī jau laikus mēģinās bloķēt nepiemērotu saturu. Šeit var vilkt paralēles ar Mastercard neseno paziņojumu nesadarboties ar Pornhub, kur atklājušies neatbilstoša satura pārkāpumi.

    Zem sadarbības punkta uzņēmumi apņemas sadarboties gan savā starpā, gan ar dažādiem iesaistītajiem partneriem, veidojot vienotu sistēmu, darbojoties pēc vieniem drošības principiem. Tāpat savā starpā daloties ar pētījumiem un informāciju, kas var uzlabot kopējo drošību. Ļoti svarīgs punkts noteikti ir atbilstošā spēlētāja vecuma novērtēšana, izmantojot aģentūru ESRB un PEGI skalas.

    Trešais punkts būs atbildība, kas ļaus spēlētājiem vieglā un ērtā veidā ziņot par drošības pārkāpumiem, lai pēcāk ļautu konsoļu platformām ātri reaģēt un veikt labojumus. Tāpat noteiktos gadījumos tiks ziņots vietējām varasiestādēm un tās iesaistītas konfliktu risināšāna. Visi šie noteikumi būs publicēti un pieejami katram spēlētājam.

    Šādas sadarbības mērķis ir definēt skaidru uzvedību un kodeksu tiešsaistes vidē, lai dažāda vecuma spēlētāji tajā justos droši un cienīti, jo uzņēmumi uzskata, ka videospēles ir ikvienam un šajā vidē nav jājūtas nedroši.

    AvotsXbox
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma