Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple strādā pie sava mobilo savienojumu modema

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple arvien vairāk strādā pie savu veidoto procesoru un dažādu detaļu izmantošanas savos produktus, mēģinot savās rokas pārņemt pēc iespējas vairāk gan aparatūru, gan programmatūru. Pavisam nesen paziņots, ka kompānija šobrīd strādā pie sava mobilo sakaru savienojuma modema, kas šobrīd tiek saņemts no Intel un Qualcomm.

    Apple arvien redzamāk mēģina samazināt atkarību no citu tehnoloģijas gigantu produktiem, piemēram, prezentējot savu jauno datoru procesoru M1, kā arī jau no 2010. gada iPhone telefonos izmantojot A sērijas čipus. Tie tiek dēvēti par vienkristālshēmu (angliski System-on-a-Chip (SoC)), kurā apvienoti vairāki elementi (centrālais procesors, videokarte, operatīvā atmiņa u.c.). Nākamā detaļa acīmredzot tagad būs modemi, kas veido savienojumus ar mobilo sakaru un interneta bāzes stacijām, kas ir viens no galvenajiem nosacījumiem, lai nodrošinātu mobilos sakarus.

    Nesen notikušajā darbinieku sapulcē, tehniskā nodrošinājuma viceprezidents Džonijs Srudži (Johny Srouji) paziņojis jaunumus, ka uzņēmums jau strādā pie sava pirmā modema, lai atteiktos no Qualcomm un Intel piedāvātājiem, kuri šobrīd tiek izmantoti iPhone telefonos. Tiesa, ar Qualcomm nesen noslēgts sešu gadu sadarbības līgums, kā arī jaunākie iPhone, kuriem ir pieejams 5G savienojums ir aprīkoti ar šī uzņēmuma modemiem. Pagājušajā gadā Apple iegādājās lielu daļu Intel modemu ražošanas biznesa, kas ir viens no soļiem pretī savas versijas izveidošana. Precīza produkta pieejamības laika līnija gan nav zināma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    15.12.2020 11:12

    Jaunākie 5G iphoni gan jau ka ir aprīkoti ar Qualcomm modēmu nevis Intel, kā rakstā minēts. Arī atsauksmes avotā minēts: “The latest iPhones with 5G use parts from Qualcomm. Before that, Apple used Intel parts for a few years and then purchased that business unit from the chipmaker.”

    Krotow
    16.12.2020 13:25

    Nākamais gājiens būtu savu mazliet citādāku sakaru protokolu izstrāde un atslēgšanās no mobilajiem sakariem pavisam savā iekšējā ābolekosistēmā. Un iespējai runāt ar “ārpasauli” ieviest papildus abonentmaksu.

    1852
    16.12.2020 14:20
    Reply to  Krotow

    AppleTalk ))

    digitalk
    16.12.2020 15:30
    Reply to  1852

    AppleTalk®™ ;)

    Reklāma