Web Analytics
More
    Reklāma

    Laupītāji nolaupa PlayStation 5 no braucošām kravas automašīnām

    Jaunākie raksti

    Jaunākā Sony PlayStation 5 konsole ir ļoti populāra, un tās pieejamības trūkums ir jūtams visā pasaulē. Tagad parādījusies informācija, ka zagļi izseko un aplaupa braucošas piegādes kravas automašīnas, lai iegūtu vērtīgo elektroierīci.

    Tieši pēdējos mēnešos, kopš uzsākta PS5 tirgošana, šādi uzbrukumi notikuši vairākkārt, izmantojot ļoti populāru uzbrukuma metodi. Zagļi parasti tumšajā dienas laikā piebrauc kravas mašīnas aizmugurei, un tad kāds no mašīnā esošajiem vai nu sevi piesien pie auto vai, palīdzot citai personai, izlien caur auto lūku. Tālāk tiek mēģināts atvērt priekšā esošā furgona aizmugurējā nodalījuma durvis, lai pēcāk preces pārmestu kolēģiem automašīnā. Kad noziegums veikts, tumsas aizsegā ir iespējams vieglāk pamest notikuma vietu.

    Reklāma

    Šādā veidā parasti tiek aplaupītas gan elektroierīču, gan kosmētikas un luksusa preču piegādes, jo savā veidā tās ir gana viegli nozagt un transportēt starp mašīnām, kā arī tās var ļoti ātri realizēt un nopelnīt. Kā zināms, PS5 šobrīd noteikti ir viena no gada pirktākajām un pieprasītākajām precēm gan spēļu konsoļu tirgū, gan kopumā. Protams, zagļu pusē ir jābūt informācijai par piegāžu maršrutiem un laikiem, jo no zila gaisa to nav iespējams uzzināt. Medijs “Times” norāda, ka braucošu kravas automašīnu apzagšana septembrī notikušas 27 reizes. Video redzams ilustratīvs tomēr neveiksmīgs laupīšanas mēģinājums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1852
    10.12.2020 10:55

    signalizācija, kameras, bremžu pedālis.
    protams, tas nepasargās pret bruņotām laupīšanām.

    LAN
    10.12.2020 11:21
    Reply to  1852

    Jā, kamera un bremžu pedālis ir labas zālītes:
    https://youtu.be/w-haauoaXWg

    1852
    10.12.2020 11:59
    Reply to  LAN

    vajadzēja uzsist pa bremzi 0:10, kamēr šis pacēlis knaibles – tagad šis būs atpakaļ uz ceļa jau nākamajā naktī, ar citu pilotu.

    LAN
    10.12.2020 12:23
    Reply to  1852

    Pēc šitāda joka sēdēšana uz motocikla noteikti izpaliks uz kādu laiku.

    Elektriķis
    10.12.2020 11:05

    Būšu kašķis: te saliktas kopā divas atšķirīgas darbības. Laupīšana ir tad, kad atņem ar varu. Zagšana ir tad, kad to izdara “pa kluso”. Šo jēdzienu jaukšana žurnālistu aprindās ir ļoti izplatīta sērga.

    Mārtiņš
    10.12.2020 11:17
    Reply to  Elektriķis

    Tātad, nedrīkst teikt, ka zagļi laupa un laupītāji zog. Taču tā būtu smukāk nekā “zagļi zog” :)

    Aigars Axx
    10.12.2020 23:48
    Reply to  Elektriķis

    Mūsdienās publiskā telpā novērojams ne tikai trūcīgs vārdu krājums. Neveikli izteicieni, neloģiskas teikuma daļas, svešvārdi, pēc kuriem nav nepieciešamības, jo latviešu valodā bieži vien ir pat varāki vārdi ar kuriem to var pateikt, utt…
    Es parasti šādos gadījumos apskatos kas ir ators un secinu – nu jā, ko tad no viņa var gribēt… :-)

    Elektriķis
    11.12.2020 08:35

    Virsraksts griež acīs :)
    Metinātājs metina, slaucēja slauc, virpotājs virpo….laupītājs zog…
    Mēs te interesējamies par tehnoloģijām, te jēdzieniem ir nozīme. Tu taču tekstā nelietot “kad” “ka” vietā, saproti ka ir atšķirība. Būsim labāki par žurnālistiem, kuri “laupīšanu” parasti lieto “zagšanas” vietā, kuriem parasti “samazinās un palielinās uz pusi”, kuri “brauc uz 100km/h”, tas nāk no krievu valodas.

    Elektriķis
    11.12.2020 11:47

    Esmu inženieris, kurš skolā mācījās latviešu valodu un fiziku. Ir nagi niezējuši iztulkot kādu ineresantu ziņu, bet man pietiks ar sanitāra lomu:)
    Runājot par laupīšanas un zagšanas tēmu – tās ir atšķirīgas tehnoloģijas.

    Krotow
    11.12.2020 00:28

    Kamera aizmugurē un vadītāja kabīnē, nekorumpēta policija, bremžu pedālis un neformāla atļauja starp treileri un laupītāju auto saplacināt pāri līdēju lielā ceļa varoņus ātri atvēsinātu.

    Starp citu pievienotais video ir 8 gadus vecs :)

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Bien Venidos
    11.12.2020 11:20

    te laupīšana ir paradīta vislabakajā kvalitātē
    https://www.youtube.com/watch?v=3xUgP2cKFRI

    Reklāma