Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi piedalīsies Dakārā ar elektroauto, pametīs Formula E

    Jaunākie raksti

    Audi jau iepriekš bija parādījis savu 2021. gada Formula E bolīdu, bet nu ir zināms, ka Audi dienas Formula E rindās ir skaitītas, jo vācu autoražotājs dos priekšroku smagākiem apstākļiem, kādus nodrošina Dakāras daudzdienu autosacensības. Dakāras rallijā Audi redzēsim jau 2022. gadā.

    Audi jau šobrīd daļēji parādījis Dakāras rallijam topošo SUV prototipu, tas gan vēl nav ticis pie nosaukuma. Tiek pieļauts, ka Audi vēlas vilkt paralēles ar B grupas rallija automašīnām, kuras astoņdesmito gadu sākumā dominēja rallijā. B grupas rallija automašīnas bija iesaistītas vairākās avārijās ar letālu iznākumu, un rallija B grupa tika aizliegta 1986. gadā.

    Audi Quattro

    Vienlaikus paziņots, ka Audi grasās tuvākajos gados atgriezties arī Lemānā. Lemānas 24 stundu sacensībās Audi redzēsim droši vien ne ātrāk par 2023. gadu, turklāt Audi gatavojas arī Deitonas 24 stundu sacensībām, kurās piedalīsies ar elektrisko auto.

    Lemānā Audi ir uzskatāms par otru veiksmīgāko autoražotāju, jo no 2000. līdz 2014. gadam Audi izcīnīja 13 uzvaras šajā 24 stundu izturības braucienā.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.12.2020 09:40

    Par Dakāru vienalga, bet Lemāna – lūk tās ir ziņas! Cik nopratu, šie būvēs LMDH prototipu, kas būs apvienotā Lemānas un Daitonas hibrīdu klase.

    Reklāma