Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 jau nākamgad varētu ļaut uzstādīt Android lietotnes

    Jaunākie raksti

    Windows jau vairs gadiem nav vienīgā operētājsistēma – macOS ir tālu aizmugurē izplatības ziņā, bet tā tur ir. Linux augstu tur karogu serveros un tīkla tehnikā. Tad nāk visas mobilās Android, iOS, iPadOS un Chrome OS operētājsistēmas. Microsoft negrasās piekāpties, tāpēc Windows 10 tiek ieviestas dažādas ērtības viedtālruņu lietotājiem.

    Tiek runāts, ka jau 2021. gadā Windows 10 būs iespēja uzstādīt Android lietotnes. Jā, jau šobrīd var izmantot Bluestack un citus emulatorus, kā arī Windows 10 visai labi sadarbojas ar Samsung Galaxy viedtālruņiem un visiem Android lietotājiem ir pieejama Your Phone lietotne.

    Reklāma

    Microsoft plānojot Microsoft Store ļaut izvietot Android lietotnes, kas būs ērti darbināmas galddatoros. Līdzīgi šobrīd darbojas Chrome OS, kas arī prot darbināt Android lietotnes. Pagaidām visai liels jautājums ir par Google Play atbalstu, jo, visticamāk, Windows 10 lietotāji būs līdzīgā situācijā ar Huawei – lietotnes it kā var iegūt, bet ir problēmas ar Google servisu atbalstītiem maksājumiem, sinhronizāciju, Google kartēm u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Meža māte
    26.11.2020 10:20

    Kā ar interfeisu? Telefona un desktopa aplikācijas pielāgotas atšķirīgiem aplūkošanas un bakstīšanas veidiem….

    Usinss
    26.11.2020 10:44
    Reply to  Meža māte

    Windows PC pasaulē daudzām iekārtām ir touchscreen… tātad, no problemo… Bet kaut kāds marazms, Android applikācijas 90% ir nekvalitatīvas, vājš, uzpūsts kods… kapēc mums to vajag?

    Meža māte
    26.11.2020 11:12
    Reply to  Usinss

    Ne tik daudz tas, jo to ko var bakstīt ar pirkstu, var arī ar peli (arī telefonā). Cita lieta, ka telefona aplikācijas ir taisnstūri un info attēlošanas veids ir vietu taupošs, kas desktopa gadījumā ir nav ne ērti, ne vajadzīgi.

    Nu, var palaist, tehniski cool. Var turpināt laist telefonā – kā līdz šim. Es tak negrasos pāriet uz pogu telefonu) Kam tas vajadzīgs?

    26.11.2020 11:18
    Reply to  Usinss

    > kapēc mums to vajag?

    Ir tā jocīgi pieiet lietai ar “mums” .. nu varbūt Jums nevajag, bet kādam citam vajag.

    Mobilo aplikāciju tirgus ir milzīgs un kaut vai no spēļu viedokļa, kas tiek šobrīd darbinātas caur visādiem emulatoriem (aka Bluestacks). Nu un OS, kas var palaist visu, dod zināmas priekšrocības.

    p.s. protams, var iedomāties, ka šādas iespējas (ka viss iet uz visurienes) no izstrādātāju viedokļa audzēs tikai “slinkumu” un vairāk ne visai optimāla koda (kaut kādā mērā līdz šim to var novērot piemēram konsoļu -> pc spēļu portēšanas sakarā)

    Last edited 3 years ago by Reinis Rozitis
    Kursors.lv
    26.11.2020 11:54
    Reply to  Meža māte

    Es arī īsti nesaprotu, kāpēc uz datoriem būtu jādarbina mobilo ierīču lietotnes? Šajās nedēļās testēju jauno MacBook ar M1 procesoru un tur arī viens no galvenajiem pārdošanas argumentiem ir spēja darbināt iOS lietotnes. Pagaidām tikai vienu pamēģināju, lai saprastu vai tas darbojas, bet nevaru iedomāties, ka man šādas aplikācijas vajadzētu ikdienā.

    Krotow
    26.11.2020 14:48

    Nuja – veids kā Microsoft piesaistīt uz viedierīcēm aizplūstošos “mājas klientus”. Tiešām interesanti viņi domā risināt lietotāja interfeisa atšķirības. Nav nemaz tik daudz to Win10 ierīču ar bakstāmekrāniem.

    Tiem kam nav skaidrs kāpēc. Ir aplikācijas tikai viedierīcēm (Android, IOS), kurām joprojām nav desktopa programmu analogu. Ne tikai spēles, bet arī šis tas nopietnāks. Nupat vieniem draugiem vajadzēja palaist FaceApp (uz foto/video efektu uzliekamā qaqa) uz Mac Air. bet nu tā vajadzēja ka citādi nevar un tieši laptopā. Nācās pusvakaru seksot ar Nox Player, kamēr viss aizgāja.

    Einis
    27.11.2020 14:03

    Man bluestacks labi karsē kompi. Nu kā var būt, ka 100 mb spēlīte liek kompim ventilatoram griezties un pilnu klapi. (i5-HQ7300, 8 GB RAM, 2GB GForce)

    Dažreiz parādās kāda spēlīte, kuru gribās padzenāt uz kompja, bet ne jau pie tādām noslodzēm.

    Krotow
    27.11.2020 14:26
    Reply to  Einis

    Paskaties vai tev datora BIOS hardwares emulācija ieslēgta.

    Einis
    27.11.2020 15:25
    Reply to  Krotow

    Kas tas ir? Kur?

    Pagogglēju How to enable Virtualization un man zem taskmanagera rādās, ka virtulaization ir enabled.

    Un BIOSā VT-x ir enabled.

    Last edited 3 years ago by Einis
    Krotow
    27.11.2020 15:39
    Reply to  Einis

    Tad virtualizācija ir ieslēgta. Atliek skatīties BlueStacks uzstādījumos – vai pietiek procesora kodolu un atmiņa, jāieslēdz dzelziskā video dekodēšana u.tml.

    Reklāma