Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm apstiprina – Huawei var iegādāties viedtālruņu procesorus

    Jaunākie raksti

    Qualcomm beidzot ir ieguvis licenci, lai varētu uzsākt darījumus ar Huawei. Visus Qualcomm produktus Huawei iegūt nevarēs, bet viedtālruņu procesorus neviens neliegs iegādāties.

    Tomēr izskatās, ka Huawei ar Qualcomm varētu nepietikt, jo licence attiecas uz visu, atskaitot jebkāda veida 5G tehnoloģijas. Iepriekš tika baumots, ka Huawei saņems iespēju iegādāties visus viedtālruņu procesorus, bet ne tehnoloģijas, kas nepieciešamas 5G bāzes staciju un citu tīkla infrastruktūru izveidei. Šobrīd zināms, ka arī viedtālruņu procesorus ar 5G Huawei nevarēs pirkt.

    Reklāma

    Pagaidām nav arī paziņots, kad tieši Qualcomm varētu uzsākt procesoru piegādes Huawei. Abas puses publiski jau iepriekš izteikušās, ka labprāt sadarbotos.

    Pirms aptuveni nedēļas Huawei Consumer Business Group prezidents Wang Chenglu pastāstīja, ka jau 18. decembrī izstrādātājiem tiks izziņota Harmony OS beta versija, kas būs pieejama kopā ar Huawei viedtālruņiem. Faktiski izstrādātāju rokās Harmony OS beta versija nonāks ne ātrāk par 2021. gada janvāra beigām vai februāri.

    Huawei jau vasarā paziņoja, ka no 2021. gada vairs nekrāmēsies ar Android AOSP versiju (Android Open Source Project jebšu Android bez Google servisiem un Play veikala), tā vietā viedtālruņos nonāks uzņēmuma pašu izlolotā HarmonyOS. No vienas puses, protams, šāds gājiens ir saprotams, jo Android bez Play veikala un bez Google servisiem ir mazvērtīgs produkts, šādas operētājsistēmas izmantošana tikai pagarina Huawei bezjēdzīgo cīņu pret ASV sankcijām. No otras puses – nez vai pat tādam gigantam kā Huawei ir pa spēkam kūrēt arī pašiem savu operētājsistēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    16.11.2020 15:29

    “nekrāmēsies ar Android AOSP”

    nu i paši muļķi, ka nolēmuši iet proprietārā softa virzienā. linux kernelis arī ir bezmaksas, tikai tagad tā ir industrija, kura ne tikai pelna, bet arī iegulda atpakaļ kļūdu labojumos, uzlabojumos un izstrādē.

    kas raksturīgi, cilvēkiem patīk visādas pretsistēmu idejas kā laupītājs Robins Huds vai Zvaigžņu karu nemiernieki. tikai minējums, bet xdadeveloperos būtu ieguvuši pamatīgu bezmaksas atbalstu, ja sevi pareizi pasniegtu un atvērtu dzelžus.

    Krotow
    16.11.2020 15:54
    Reply to  digitalk

    Kam viņiem AOSP, ja mērķis bija taisīt savu OS ar blekdžeku un meitenēm. Tas ka beigās iznāk ļaunā pamāte minibrunčos, nav oriģinālo patentu turētāja un izstrādātāja pūstošo kapitālistu problēma.

    Jeb īsāk – kur sākas politika, intereses un emocijas, loģikai vairs nav vietas.

    Last edited 3 years ago by Krotow
    Tasesmues
    17.11.2020 10:25

    Kāpēc cīņa bezjēdzīga, ja mr orange drīz būs prom no baltās mājas?

    Reklāma