Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Harmony OS beta versija viedtālruņiem startē 18. decembrī

    Jaunākie raksti

    Huawei laikam jau ir sapratis, ka Google Services tik drīz nebūs iespējams atgūt izmantošanai jaunajos viedtālruņos, tāpēc tiek sperti visai plaši soļi, lai tiktu vaļā ne tikai no Google servisiem, bet arī no Android operētājsistēmas.

    Huawei Consumer Business Group prezidents Wang Chenglu paziņojis, ka jau 18. decembrī izstrādātājiem tiks izziņota Harmony OS beta versija, kas būs pieejama kopā ar Huawei viedtālruņiem. Faktiski izstrādātāju rokās Harmony OS beta versija nonāks ne ātrāk par 2021. gada janvāra beigām vai februāri.

    Reklāma

    Huawei jau vasarā paziņoja, ka no 2021. gada vairs nekrāmēsies ar Android AOSP versiju (Android Open Source Project jebšu Android bez Google servisiem un Play veikala), tā vietā viedtālruņos nonāks uzņēmuma pašu izlolotā HarmonyOS. No vienas puses, protams, šāds gājiens ir saprotams, jo Android bez Play veikala un bez Google servisiem ir mazvērtīgs produkts, šādas operētājsistēmas izmantošana tikai pagarina Huawei bezjēdzīgo cīņu pret ASV sankcijām. No otras puses – nez vai pat tādam gigantam kā Huawei ir pa spēkam kūrēt arī pašiem savu operētājsistēmu.

    HarmonyOS tika izziņota pagājušajā gadā kā plāns B, ja tiešām sankcijas turpina liegt atjaunot Huawei sadarbību ar ASV bāzētiem uzņēmumiem. HarmonyOS šobrīd darbina tikai Honor Vision Smart TV, nekur citur HarmonyOS nav tikusi izvietota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.11.2020 12:32

    Ja hujavejam tagad atjaunos pieeju Android, diez kas notiks ar šo brīnumu. Varbūt CCP pavēlēs lietot kā obligātu visiem Ķīnā vietējai lietošanai domātajiem telefoniem.

    digitalk
    09.11.2020 20:18

    es gan vairāk vēlētos redzēt googles androīda monopola iegrauzienu. lai hujavejam veicas.

    Arthurio Zandonus
    10.11.2020 08:58
    Reply to  digitalk

    Nākamais Google. Trejdeviņreiz noderīgāks. Tikai 3-reiz ļaunāks.

    Bet patiesi, way of the WangOS ir nepieciešamība, kas var kļūt par pirmo starp daudziem, nebūt ne sliktākiem

    digitalk
    10.11.2020 11:35

    diez vai 3x, drīzāk turpat vien vienā gružkastē metami.
    Google Removes ‘Don’t Be Evil’ Clause From Its Code of Conduct

    Last edited 3 years ago by digitalk
    Reklāma