Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA meklē idejas, kā unikālā veidā iemūžināt misijas uz Mēness

    Jaunākie raksti

    Tuvojoties zīmīgajam datumam, kad plānota misija uz Mēness, NASA aktīvi meklē veidus, kā interesantāk, saistošāk un inovatīvāk iepazīstināt sabiedrību ar šo notikumu, tostarp pašu ceļojumu uz un no Mēness. Dažas no izskanējušajām idejām ietver materiālus, kas uzņemti ar dronu, augstas izšķirtspējas 360 grādu video, visaptverošu virtuālās realitātes saturu un vēl vairāk.

    NASA atzīmē, ka meklē piedāvājumus no plaša spektra potenciālajiem partneriem, tostarp raidorganizācijām un studijām, kā arī kosmosa uzņēmumiem, bezpeļņas organizācijām un skolām. Šī varētu būt lieliska iespēja sevi pierādīt tieši tehnoloģiju startapiem, kuri strādā ar robotizētu kameru uzņemšanas sistēmām, pārnēsājamām kamerām ar unikālām funkcijām, programmatūru, kas automatizē vai uzlabo multivides uztveršanu vai rediģēšanu, un citās līdzīgās jomās.

    Reklāma

    Oficiālais NASA paziņojums par priekšlikumiem ir atrodams šeit. Idejas jāiesniedz līdz 2020. gada 11. decembra pusnaktij. Tā kā, ja tev ir padomā kāds labs priekšlikums, kā NASA varētu interesanti iemūžināt savus piedzīvojumus misijās uz Mēness, ir visas iespējas ar to dalīties un, iespējams, pat iekarot NASA uzmanību.

    Labākās idejas ar visu līdzi nākošo aprīkojumu varētu tikt izmēģinātas jau nākamajās NASA projekta “Artemis” misijās, ieskaitot lidojumu uz Mēness orbītu 2023. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    09.11.2020 15:08

    nav jau teikts, ka kaut kas kaut kur lidos. tikko vinnējusī ēzeļpartija savā parastajā stilā var nogriezt finansējumu “bezjēdzīgajam” kosmosam un NASA nekam vairāk par onlaina konkursiem ņaudiņas nepietiks.

    Krotow
    09.11.2020 21:55
    Reply to  digitalk

    Kāpēc bezjēdzīgajam? Lai kāds uzbur varavīkšņotajai (visādos veidos) publikai gaišo nākotni “tur augšā” un dažas problēmas, kas nav problēmas, atrisināsies automātiski. Gan līdzekļus atradīs, gan paši aizskries un vēl citus paķers līdz.

    digitalk
    09.11.2020 23:11
    Reply to  Krotow

    LGBTZP un BLM kosmoss neinteresē, tikai skaļa bļaušana par apdalīšanu un tiesību pumpēšana seksuālo izpriecu vai ādas krāsas dēļ. ne viņi tur trenēsies un dzīvos gadu tuksneša vidū Marsa simulācijas bāzē, ne arī reāli būs politiskais spiediens kosmosa virzienā. uz Krieviju cerēt nevar, Ķīna dzīvo savā ekosistēmā, kas tad paliek? Eiropa (bez GB naudas) un Japāna?

    digitalk
    10.11.2020 02:00
    Reply to  digitalk

    padomāju, ka ja kāds, ne kosmosa tēmā, lasīs manu skribelējumu, tad vajadzēti iedot kādu kontekstu. visur pamatā politika, diemžēl.

    Tramps mēģināja uzspodrināt sev spalvas pasludinot Mēness misiju, tāpēc tik nevajadzīgi sasteigts termiņš uz viņa teorētisko otro prezidentūras laiku. NASA ieguvēja, jo piešķīra naudu, kuru demokrāti regulāri šķērēja nost. tagad liberāļi atkal pie varas un visticamāk nogriezīs, kā agrāk.

    Reklāma