Web Analytics
More
    Reklāma

    2024. gadā misijā uz Mēnesi pirmo reizi varētu doties sieviete-astronaute

    Jaunākie raksti

    Pirmdien, 21. septembrī, publicēts NASA programmas “Artemis” paziņojums, atklājot ASV kosmosa aģentūras plānus pirmo reizi pēc 50 gadu pārtraukuma nosūtīt cilvēkus uz Mēness. Šāds solis plānots kā sava veida atspēriena punkts un sagatavošanās tālākai kosmosa iekarošanai un misijām uz Marsu. Tomēr šis nav vienīgais pārsteigums no NASA puses.

    NASA norāda, ka misiju uz Mēness jau tuvāko gadu laikā vēlas veikt vairāku iemeslu dēļ. Piemēram, zinātnisku atklājumu veikšanai, lai iedvesmotu jauno kosmosa pētnieku paaudzi, kā arī ekonomisku apsvērumu dēļ. Atkārtota Mēness iekarošana arī būšot kā stimuls spert pirmos soļus uz Sarkanās planētas.

    Reklāma

    NASA atklāj, ka astronauti misijā uz Mēness varētu doties jau līdz 2024. gadam. Tas ir četrus gadus agrāk nekā sākotnēji plānots, par ko jāpateicas sasniegumiem kosmosa tehnoloģiju jomā. Taču, kas ir patiešām apsveicami – plānots, ka misijā uz Mēness pirmo reizi vēsturē varētu doties arī sieviete-astronaute. Jāpiebilst, ka līdz šim 65 sievietes devušās kosmosā.

    “Artemis” programmā kopumā darbojas 13 NASA astronauti, no kuriem sešas ir sievietes. Tas patiešām ir ievērības cienīgs skaitlis un pierāda, ka sievietēm ne mazāk kā vīriešiem interesē kosmosa izpēte un viņas ir gatavas arī tajā visā iesaistīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    23.09.2020 09:08

    Apple TV+ ir seriāls “For all mankind”, kur tirši izspēlē, ka pirmā sieviete lido uz Mēnesi, bet jau ar Apollo 15.

    Kursors.lv
    23.09.2020 09:50
    Reply to  KKTK

    Jā, tas bija jauks seriāls. Tagad laikam nākamo sezonu filmē?

    Jurčiks
    23.09.2020 09:28

    NASA ar tagad ieslēdz woke režīmu.

    https://youtu.be/h0oclM1Yw2A

    davfreim
    23.09.2020 11:06

    Un? Kuram tas interesē? #WOKE #BRAVE

    Reklāma