Web Analytics
More
    Reklāma

    Izlaišanas brīdī PlayStation 5 nevarēs papildināt atmiņu

    Jaunākie raksti

    Jaunā Sony PlayStation 5 spēļu konsole būs pieejama sākot ar 19. novembrī, un jau šobrīd ir skaidrs, ka tās izlaišanas brīdi un tuvākajā laikā nebūs iespējams izmantot brīvo M.2 atmiņas slotu, lai ievietotu pats savus atmiņas moduļus, kas paplašinātu iebūvēto atmiņu.

    PS5 saņems iebūvētu 825 GB iebūvēto atmiņu, kas šķiet neparasts skaitlis, salīdzinot ar ierastajām ietilpībām 512 GB vai 1 TB, bet šāda ietilpība esot speciāli veidota, lai sniegtu ļoti ātru datu apmaiņu. Tas ir arī viens no iespējamajiem iemesliem, kāpēc vismaz šobrīd nebūs iespējams paplašināt atmiņu, lai tādējādi neietekmētu konsoles darbību un spēlētāju pieredzi.

    Reklāma

    Tomēr šeit var darboties tieši pretējs aspekts, jo mūsdienu videospēles ir ļoti ietilpīgas, piemēram, Call of Duty: Black Ops Cold War vien aizņemt 133 GB un Spider-Man: Miles Morales 50 GB, kas kopā ir 183 GB, tātad jau gandrīz ceturtā daļa no PS5 iebūvētās atmiņas (lietotājam no tās ir pieejami vien ~667 GB). Tas viss varētu likt daļai lietotāju ik pa laikam izdzēst kādas no savām iecienītākajām spēlēm vai pārnest tās uz ārējo atmiņu. Piemēram, PS4 gadījumā var labi izlīdzēties ar Seagate Game Drive for PS4, ko nesen testējām paši.

    Tikmēr konkurents Xbox ir padomājis par šo, un jau pirms izlaišanas ir zināms, ka Series X un Series S spēļu konsoles atbalstīs papildus ārējos cietos diskus. Sony gan neizslēdz iespēju pieslēgt ārējos cietos diskus, bet šobrīd tas ir nākotnes plānos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ziņnesis
    09.11.2020 13:04

    Pirms pārtulko rakstu, pameklē varbūt plašāku info. Lietotājiem būs vien 660gb lietojamā atmiņa priekš spēlēm un aplikācijām :)

    Eking
    09.11.2020 13:27

    Lietotājam pieejama 667 GB brīva vieta uz PS5 diska. PS4 spēles var pārnest uz ārējo cieto disku bez problēmām.

    Kursors.lv
    09.11.2020 13:45
    Reply to  Eking

    Jā, Tev taisnība. Raksts pielabots. Paldies!

    Last edited 3 years ago by Kristaps Skutelis
    Krotow
    09.11.2020 13:36

    Pat ar visu milzīgo tekstūru apjomu mūsdienu spēlēs tikai spēlēm domātam dzelzim 667 GB jau ir pieklājīgs apjoms. Parasti jau vienu spēli iet un iziet. Un tīklā spēlēt domātās, kas pastāvīgi varētu “dzīvot uz vietas”, ir kādas 2-3.

    Vai arī es neko nesaprotu no PS lietotāju “smalkās iekšējās pasaules”.

    Rolands
    09.11.2020 14:40

    Man no raksta īsti nav skaidrs, vai ar “nebūs iespējams izmantot ārējos cietos diskus” ir domāts m.2 slots vai arī domāti pie USB 3.0 portiem piesprausti ārējie cietie diski? Atšķirība tomēr ir būtiska.
    Ideālā gadījumā testa mērķiem (ja embargo to šobrīd ļauj) jau būtu paņemts samsung 980 pro un izmēģināts, vai tas papildus m.2 slots šobrīd strādā.

    Kursors.lv
    09.11.2020 14:56
    Reply to  Rolands

    Diemžēl, mums šobrīd nav ļauts skrūvēt vaļā ierīci un tāpēc nevaru praksē pārbaudīt vai darbosies papildus ielikta NVMe atmiņa. Runa ir tieši par šādu atmiņas papildināšanas iespēju. No malas, protams, var pieslēgt diskus.

    Plus, arī pats Sony saka, ka vēl nepiedāvā iespēju paplašnāt iebūvēto atmiņu: “Sony have confirmed (most recently to The Verge) that the ability to use this storage expansion will only come in a future system update.”

    Rolands
    09.11.2020 15:13

    Ahh, tad tomēr ir tā, kā man šķita. Žēl. Pirms tam virmoja runas, ka Sony to vienkārši saka, lai mazāk jauktu patērētājiem galvu un nebūtu vīlušos klientu zemās veiktspējas dēļ – tirgū ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi m.2 diski ar samērojamu veiktspēju. No sērijas tehniski jau strādātu jeb kas, bet tikai Sony nosauktie modeļi garantētu, ka darbosies viss kā paredzēts. Šis paziņojums gan vairāk liecina, ka atmiņas kontrolieris whitelistos Approved by Sony modeļus un pārējie nestrādās vispār.

    P.S. Būtu ļoti labi, ja palabotu pirmo teikumu un nomainītu vārdus “[..] izmantot ārējos cietos diskus [..]” pret “[..] izmantot brīvo m.2 slotu [..]”. Kā jau pats norādīji, tam ir vajadzīgs ņemt nost paneli un talkā ņemt skrūvgriezi, tāpēc par ārējo cieto disku saukt to gluži nebūtu korekti.

    Kursors.lv
    09.11.2020 19:14
    Reply to  Rolands

    Jā, tagad pielabots arī tas. Paldies!

    Čiekurs
    09.11.2020 19:15
    Reply to  Rolands

    “No, players cannot transfer PS5 games to a USB drive,” reads the answer to a question titled ‘Can I store or play PS5 games from a USB drive?’. “PS5 games must be stored on the console’s internal ultra-high speed SSD for gameplay. Explorations for allowing players to store (but not play) PS5 games on a USB drive in a future update are underway.”

    Raksta fragments no ign.com

    Tas nozimē, ka nevarēs darbināt PS5 domātās spēles no USB pieslēgtā ārējā cietā diska. Par internal storage nemāku teikt, bet par 99% esmu pārliecināts, ka pagaidām nekā nebūs.
    Kā jau Eking augstāk minēja- PS4 spēles varēs mierīgi pumpēt caur to pašu lēno ārējo cieto disku.

    Un jā, tie nepilnie 700GB ir gaužām maz šādam aparātam. Vienīgi var pagaidām cerēt uz ātro tīkla pieslēgumu un instalācijas jaudu.
    Pats dažādu apstākļu dēļ turu lielu spēļu bibliotēku un pat ar 3Tb ir par īsu.

    Last edited 3 years ago by Čiekurs
    digitalk
    09.11.2020 20:03
    Reply to  Čiekurs

    [čukstošā reklāmas balsī]
    it’s a Sony!
    :D

    Lame
    10.11.2020 11:51

    Būs jau PS5, bet LV vēl nav atbalstīto valstu sarakstā

    Reklāma