Web Analytics
More
    Reklāma

    Izgudrots robots, kas atrisinās visas nebūšanas ar kontaktlēcām

    Jaunākie raksti

    Lai arī kontaktlēcas vizuāli varētu būt labāka alternatīva brillēm, to ielikšana un izņemšana, vismaz pēc manas pieredzes, dažkārt radījusi īstas mocības īpaši tad, ja tas darīts steigā.  Izgudrotājs Kreigs Heršofs (Craig Hershoff) no Floridas atradis šai problēmai risinājumu, radot robotu, kas šo darbiņu uzņemsies uz sevi, un lietotājam nekas citas nebūs jādara, kā jatur acis plaši vaļā.

    Robots “Chio” ir nākamās paaudzes manuālā kontaktlēcu ievietošanas un izņemšanas rīka versija, ko Heršofs radīja pirms pāris gadiem. Papildus nervozitātei par sveša priekšmeta ievietošanu acīs, kontaktlēcu nēsāšana varētu būt apgrūtināta cilvēkiem ar kustību traucējumiem un kāda cita veida invaliditāti, kā arī tiem, kuriem vienkārši trūkst pirkstu veiklības. Heršofs saskāries ar līdzīgu pieredzi, tāpēc arī uzprojektējis risinājumu šai problēmai, kas patiesībā ir aktuāla daudziem.

    Reklāma

    Robots īpaši izstrādāts, lai darbotos ap tām sauktajām sklērām kontaktlēcām, kas atšķiras no brillēm un parastajām kontaktlēcām ar to, ka domātas sarežģītākām redzes problēmām. Daudziem cilvēkiem šādas lēcas ir vienīgais risinājums, lai spētu redzēt, tāpēc, ja viņi nespēj tās pareizi ievietot un izņemt, bieži vien nākas sadzīvot ar pilnīgu vai daļēju aklumu.

    Robots pamatā darbojas ar īpašiem piesūcekņiem, kuri palīdz droši satvert lēcu un ievietot to acī, kā arī pēc tam izņemt. Tiem, kuri nelieto kontaktlēcas, risinājums varētu nedaudz atgādināt kaut ko no šausmu filmas. Taču patiesībā robots būtu risinājums dažādām redzes problēmām, ko varētu izmantot plašs klientu loks.

    Robotam pašlaik tiek veikta klīniskā izpēte Bostonā. Tikmēr Heršofs cer, ka nākamgad risinājums varētu saņemt atļauju no ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes, lai pēc tam to varētu piedāvāt pirmajiem klientiem.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma