Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai atklātu noziegumus, Misisipi policija varētu piekļūt iedzīvotāju drošības kameru saturam

    Jaunākie raksti

    Policija ASV štata Misisipi galvaspilsētā Džeksonā uzsākusi pilotprojektu, kura ietvaros plānots piekļūt privāto novērošanas kameru saturam gadījumos, kad netālu fiksēts noziegums. Ja 45 dienu ilgais pilotprojekts izrādīsies veiksmīgs, iedzīvotāji un uzņēmumi varētu sniegt policijai plašu piekļuvi reāllaika video saturam, kas iegūts no viņu pašu drošības sistēmām, piemēram, Amazon Ring kamerām.

    Pilotprojektā plānots izmantot līdz piecām pilsētai un piecām iedzīvotājiem piederošām drošības kamerām. Policija varēs piekļūt šo kameru saturam tikai tad, kad netālu no kameru atrašanās vietas tiks ziņots par noziegumu. Nofilmētais vēlāk varētu tikt izmantots, lai noskaidrotu, piemēram, kas ir potenciālie aizdomās turamie, ar ko tie pārvietojās un kādā virzienā devās prom no nozieguma vietas.

    Reklāma

    Šajā projektā divas kompānijas nodrošina aprīkojumu, kas palīdz policijai ar drošības kameru video. Viena no tām ir “FUSUS“, kas nodrošina mākoņplatformu, ar kuras palīdzību iespējams pieslēgties novērošanas kamerām un iegūt video.

    Zīmīgi, ka šis pilotprojekts uzsākts vien dažus mēnešus pēc tam, kad Džeksona kļuva par pirmo ASV dienvidu pilsētu, kur policijai aizliegts izmantot sejas atpazīšanas tehnoloģijas. Vienlaikus arī šī pilotprojekta ietvaros neizbēgt no privātuma apsvērumiem. Daži kritiķi norāda, ka, ja policija vēlas izveidot novērošanas kameru tīklu, viņiem tas jādara tikai pārredzamā un atbildīgā veidā un jānodrošina iedzīvotāju aktīva līdzdalība procesā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    06.11.2020 12:51

    nevajag lietot mākonī vai internetā reģistrējamas kameras, tad arī privātuma jautājums beigsies.

    Reklāma