Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņojis Iris Xe MAX videokartes klēpjdatoriem

    Jaunākie raksti

    Intel mēģinās sekmēt savu klēpjdatoru procesoru pārdošanu ar jaunām, tā dēvētajām diskrētajām jeb no procesorā neiebūvētajām videokartēm klēpjdatoriem. Intel šīs jaunās videokartes nodēvējis par Iris Xe MAX.

    Lai arī Intel ļoti patīk dēvēt Iris Xe MAX videokartes par diskrētajām, tomēr tās ir cieši saistītas ar nesen izziņotajiem Intel 11. paaudzes procesoriem. Protams, sava loģika šajā visā ir, jo Iris Xe MAX videokartes darbojas pateicoties PCIe Gen 4 un Intel Deep Link tehnoloģijai.

    Reklāma

    Tiek solīts, ka Iris Xe MAX videokartes spēs nodrošināt gandrīz visu pastāvošo videospēļu baudīšanu 1080p izšķirtspējā ar pieņemamiem vizuālajiem iestatījumiem.

    Sagaidāms, ka Iris Xe MAX videokartes būs pieejamas klēpjdatoros jau nākamā gada pavasarī. Būs interesanti redzēt, vai tiešām piezemētas jaudas spēlēm paredzētie klēpjdatori tiešām kļūs plānāki un vieglāki. Iris Xe MAX videokartes pilnībā neaizstās jaudīgās videokartes klēpjdatoros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aha
    05.11.2020 12:50

    Jautājums – kāpēc intels netaisa savus spēcīgus video procesorus, kā amd un nvidia?

    Krotow
    05.11.2020 23:33
    Reply to  Aha

    Intel vairāk pieķērušies universālo procesoru izstrādei un tā turpina jau 50 gadus.

    digitalk
    05.11.2020 23:49
    Reply to  Aha

    tieši tāpat, kā Nvidia neprot ražot CPU un AMD video karšu inženierus nopirka ar ATI Technologies.

    Arthurio Zandonus
    06.11.2020 12:54
    Reply to  Aha

    Reti kuram vispār ir stacionārs dators ar nesenu vai jaudīgu pasenu atsevišķu videokarti. Telefonus piepilda Arm. Laptopu daudz, biežāk krīt zemē. Perfekta iespēja tajos likt energoefektīvas, integrētas un ne pārāk jaudīgas videokartes komplektā ar savu CPU. Arī CPU integrēta videokarte ir gana laba visām 2d lietām ar ko nodarbojas ne-entuziasti. Un ar šādu videomodeli pilnīgi pietiks arī lielai daļai 3d aplikāciju, kaut vai labi iecienītajam civ5

    Krotow
    06.11.2020 14:00

    Nuuuu, stacionāro datoru nav nemaz tik maz. Liels integrēto risinājumu skaits atkal rada problēmas programmu un spēļu izstrādātājiem. Zemē laptopus met tikai Linuss, kurš visu met zemē. Lietotājs parastais tikai piešmeko shēmu un izlauž ekrāna eņģes.

    Reklāma